Знакът на мира и бели хартиени гълъби в ОУ „Иван Хаджийски“

* Директорката: „Особено в такива дни, в които непрекъснато ни заливат с информации за войни, страшни болести и природни бедствия, да помогнеш на децата да разберат, че мирът се създава първо между човек и човек, е безценна възможност“
Световен ден на мира
С ГОЛЯМА радост и ръка за ръка децата от подготвителна група „Сладурковци" и малките ученици от 1. и 2. клас на ОУ „Иван Хаджийски“ в Троян отбелязаха Световния ден на мира. Малчуганите, заедно с учителките си, моделираха в строй знака на мира, а усмивките на децата и белите хартиени гълъби в ръцете им създадоха още по-силно усещането за приятелство, толерантност и мир.

„ОСОБЕНО в такива дни, в които непрекъснато ни заливат с информации за войни, страшни болести и природни бедствия, да помогнеш на децата да разберат, че мирът се създава първо между човек и човек и всеки може да допринесе за него, е безценна възможност. Възможност да се създаде усещане за спокойствие и мотив за лична отговорност към обществото!“, сподели директорката на училището Ралица Бенчева. Традиционно Световният ден на мира се отбелязва всяка година на 21 септември.

Текст и снимки: Стефка Кавръкова
учител, ОУ „Иван Хаджийски“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |