Художник от Северна Македония в Серяковата къща

* „Пътят на любовта” е озаглавил изложбата си в троянската галерия Тасим Кадрия от Слупчане; откриването – четвъртък, 4 август, 18:00
Предстоящо
Тасим Кадрия
В ЧЕТВЪРТЪК, 4 август, 18:00 ч., в троянската галерия “Серякова къща” се открива изложбата живопис „Пътят към любовта” на Тасим Кадрия (61 г.), художник от Северна Македония. Авторът е завършил факултета за изящни изкуства и педагогика в Скопския университет „Св. Климент Охридски”. От 1984 г. и до днес работи като учител по изобразително изкуство в ОУ „Фаик Коница” в родното си село Слупчане.

ТАСИМ КАДРИЯ има десетки самостоятелни изложби и участия в общи изложби у дома и в чужбина. Немалко са изявите му в България – където има добри приятели и която, по неговите думи, истински обича. Троянската изложба, тя е и по хубав личен повод, бе планирана отдавна, но ограниченията от ковид пандемията я забавиха. А очакванията са „Пътят към любовта” в Серяковата къща да се превърне в приятелски и културен мост между България и Северна Македония.

Т21, по информация от галерия „Серякова къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |