Отпуснаха 100 хил. лева на МБАЛ - Троян

* Средствата са за покриване на текущи разходи на общинската болница до пристигането на забавената държавна субсидия, не е изключен и втори подобен заем
Подкрепа
С ПЪЛНО единодушие – 25 „за“ от 25 присъстващи без „против“ и „въздържал се“, общинските съветници гласуваха отпускането на временна финансова помощ (безлихвен заем) от 100 хил. лв. на общинската болница МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ – Троян (27 януари). Заемът бе поискан от управителя на болницата д-р Пенко Бамбов в края на миналата година, а предложението бе внесено в Общинския съвет от кмета Донка Ммихайлова. Основанията – късният срок, 22 март, за подписване на договора с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Министерството на здравеопазването (МЗ) за финансиране на болничните дейности през 2022 г. и необходимостта от финансови средства за покриване на текущите разходи на здравното заведение. Средствата ще бъдат възстановени в общинския бюджет до края на годината. В гласуваното решението имаше и допълнителна точка за отразяване на заема (предоставяне и възстановяване) в подготвяния общинския бюджет за 2022 г.

„В ОТЧЕТА си изразих тревога, че не са получени субсидиите от МЗ за общинската ни болница. С д-р Бамбов правихме някакъв общ разчет за следващите няколко месеца. Заплатите за м. декември на болничния екип са платени, а за м. февруари ще бъдат обезпечени от заема, който надявам се ще бъде гласуван сега. Казвам всичко това, защото си мисля, че е възможно да се наложи за месеците март и април да гласуваме още един малък заем на болницата. Който да позволи, ако не са дошли средствата от МЗ, МБАЛ - Троян, да ползва този заем и след приемането на бюджета и получаването на държавните средства, да го погасят. Позицията ни с д-р Бамбов е, че на този етап е добре да се гласуват 100 хил. лв. и ако те не достигнат преди приемане на бюджета, да преоценим решението си“, бе коментарът на кмета Михайлова преди гласуването.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |