Три плевенчанки в троянската галерия

* Изложбата на гостенките от Плевен – живопис и скулптура, се открива на 10 декември (17:30 ч.), ще продължи до 10 януари
Предстоящо
Румяна Живкова, Олга Ваткова и Диана Тончева
ТРИ гостуващи художнички подготвят своя изложба живопис и скулптура в троянската галерия „Серякова къща“, и трите плевенчанки Диана Тончева, Олга Ваткова и Румяна Живкова, научихме от галеристката Мариела Шошкова. Откриването е на 10 декември, петък, от 17:30 ч.

ДИАНА е завършила Математическа гимназия в Плевен и по професия е инженер; но скулптурата е детската й мечта и от 2012 г. се занимава сериозно с ваятелството. Олга е от Русия, родена е малкото градче Чусовой в Пармска област, завършила е Държавния университет в Алмати, Казахстан, със специалност учител по изобразително изкуство, има докторска степен по педагогика, както и втора диплома по психология; от 2015 г. живее в Плевен и тук се възражда любовта й към рисуването. Румяна е възпитаничка на троянското Художествено училище (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“), след това завършва икономика в Свищов, а в момента е собственик на сватбена агенция, но никога не е спирала да рисува; помним я от 2020 г., когато имаше своя самостоятелна изложба в галерия „Серякова къща“.

ИЗЛОЖБАТА на трите художнички от Плевен бе планирана за по-рано през годината, но на няколко пъти бе отлагана заради епидемичните мерки. Ще продължи един месец и троянци ще могат да я видят до 10 януари догодина.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |