Само за три дни „Подари на непознат“ изпълни мисията си

* Само за три дни след обявяването на дарителската кампания за всички деца и възрастни от списъка бяха осигурени подаръци * Прекрасни сте, троянци! Благодарим Ви от свое и от тяхно име“,
 написаха организаторите
Добрата новина
„ПРЕКРАСНИ сте, троянци! Днес, едва 3 дни след старта на „Подари на непознат“, е заявена подкрепа за всички хора в затруднено положение от обявения списък. Благодарим Ви от свое и тяхно име!“ Този кратък текст се появи днес, 10 септември, в страницата във фейсбук на дарителската кампания, която бе обявена на 6 декември от кмета Донка Михайлова. Традиционната троянска Коледна дарителска кампания за нуждаещи се наши съграждани, деца и възрастни, която се провежда за шеста поредна година, а неин инициатор и организатор е Община Троян.

НАИСТИНА хубава новина – оказва се, че имаме сетива за чуждата болка и нужда. Че не сме толкова лоши и безразлични, както ни се струва понякога. Дали трудното и болно време ни прави такива? Едва ли. Добротата, усетът за другия, съпричастността или ги имаш или не. Присъединяваме се към казаното по-горе – прекрасни сме! Наистина преди Коледа стават чудеса. Предстои да се изчисли каква е стойността на направените дарения, със тя сигурност не е малка (в предишните две години сумата бе 5-цифрена) и това не е без значение, но не е най-важното.

РАЗБИРА СЕ, фактът, че за три дни след началото на кампанията мисията й бе изпълнена и за всички деца и възрастни, общо 42-ма, от списъка с нуждаещи се на „Подари на непознат“ (2021 г.) вече са осигурени подаръци, не означава край. И че не можем и не трябва да дарим още – за добрината и подадената ръка винаги е време и винаги има нужда. Особено преди Коледа. И особено сега.
 
ВАЖНО! Организаторите на кампанията информират, че допълнителни парични и материални дарения, насочени към същата целева група, могат да се направят и чрез някоя от следните социални институции в общината: Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства в Троян и Комплекс за социални услуги в с. Дълбок дол; повече информация как да се направи дарението можете да получите от Центъра за обществена подкрепа на тел. 0878/901348. Целогодишно се приемат и дарения за Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от община Троян и Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |