Свилен Андреев и мисията му за разбиване на феодалния модел в Ловешка област

* „Политиката не е шоу, но хората разбраха това по трудния начин. Онова, което липсва в обществото ни, е търсенето на отговорност и контрол над народните представители”
Избори 2021 (3) Демократична България
ВОДАЧЪТ на листата на „Демократична България” Свилен Андреев спечели депутатско място от Ловешка област на последните избори, след като постигна победа над ДПС, първата след повече от десетилетие. Като голям плюс за спечеленото доверие хората определят активността му, която те забелязват не само по време на предизборни кампании.

КАТО човек, роден и израсъл в региона, той е категоричен – в предизборната кампания не трябва да се опознават проблемите на хората, а да се обсъждат начини за тяхното решение. Според него ако един кандидат не познава проблемите на жителите на един регион, то за един месец едва ли ще успее да придобие представа за тях.  „Ще работя за здрава връзка между региона и държавата и за разбиване на феодалния модел на управление на местно ниво, където всички назначения на експерти и ключови институции зависят от един човек”, категоричен е г-н Андреев, който се бори за пореден мандат с листата на обединението.

ЗА НЕГО да си местен водач не ти дава привилегии, а напротив – задължава те. Защото местният водач живее с проблемите на хората, тези проблеми стават и негови. И е един от малкото народни представители в 46-то Народно събрание, който дава възможност на гражданите за лични срещи чрез откритите си приемни – нещо рядко срещано за Ловешка област. „Политиката не е шоу, но хората разбраха това по трудния начин. Онова, което липсва в обществото ни, е търсенето на отговорност и контрол над народните представители”, казва той.

33-ГОДИШНИЯТ Свилен Андреев е с ясна мисия – иска да направи региона си по-добро място за живеене и е готов да се бори за своите каузи. Той напуска родния Троян съвсем за кратко, за да завърши политология и дипломация и национална сигурност във Великотърновския университет и се връща отново, за да работи за решаване на проблемите на съгражданите си. Познат е сред младите хора, заради активната си дейност и проектите, с които успява да спечели вниманието им. С работата си в ловешкото Сдружение „Знание“ е реализирал проекти във всяка една от седемте общини в област Ловеч. Работи за връщането на младите в региона много преди да стане политик.

В СЛЕДВАЩИЯ парламент голяма цел на Свилен е работа за изграждането на добра комуникация с гражданското общество чрез създаване на работеща комисия за взаимодействие с неправителствените организации. Според него има явна причина да се къса връзката между националните политики и регионалните реалности. „Двете политики трябва да са като скачени съдове. Правят се документи на парче, областните стратегии за развитие трябва да са съобразени с националните. Една от основните ми мисии ще е да се възстанови връзката между регионите и държавната власт“, смята г-н Андреев.

СВИЛЕН АНДРЕЕВ настоява за съдебна реформа и постигане на реално разделение на властите. Като допълва, че парламентарната република може да бъде възстановена и да заработи, така както не е работела през последните 12 години.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

1 Коментара:

Дедо Спас каза...

КАТО човек, роден и израсъл в региона, той е категоричен – в предизборната кампания не трябва ТЕПЪРВА да се опознават проблемите на хората, а да се обсъждат начини за тяхното решение. Според него ако един кандидат не познава проблемите на жителите на един регион, то за един месец едва ли ще успее да придобие представа за тях.

Я го вмъкнете това с главните букви, че иначе се получава едно голямо нищо. Свилене, сменяй си Севдата TV, или като му викате при вас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |