Троянски тандем втори в Red Bull Bike the Balkan 2021

* Петър Матов и Минко Банчев посветиха участието си в екстремното шестдневно състезание на благородна кауза – да помогнат за лечението на един „борбен мъник“, 2-годишното троянче Ивайло Цветанов * На 13 септември – допълнителен дарителски търг
Планинско колоездене
Минко Банчев и Петър Матов, Red Bull Bike the Balkan 2021
ДВАМА троянци, Петър Матов и Минко Весков Банчев, непрофесионални спортисти, но заклети планинари и велосипедисти, участваха в екстремното състезание Red Bull Bike the Balkan 2021 – шестдневната отборна надпревара с планински велосипеди по билото на Стара планина от връх Ком до нос Емине, над 600 км с денивелация от 15 хил. метра; или по тяхното определение – „най-епичното състезание в България по планинско колоездене“ (23-28 август). Но не само участваха, а и спечелиха призовото второ място при конкуренцията на 13 тандема. И от нас – голямо браво!

СПОРТНОТО постижение на Петър и Минко обаче има и друг важен аспект – те посветиха участието си в Red Bull Bike the Balkan 2021 на една благородна дарителска кауза, да помогнат на малкия Ивайло Цветанов, нямащото и 2 годинки троянско момченце, което страда от детска церебрална парализа (в по-леката й форма спастична диплегия) и се бори с болестта в специализирана клиника в Турция. Лечението върви отлично и малчуганът има реални шансове да оздравее, но това струва скъпо, по 5000 лв. на месец и е нужна помощ на семейството.

Троянският тандем по трасето
„ПРЕДИЗВИКАХМЕ се с включването в най-епичното състезание в България по планинско колоездене - Red Bull Bike the Balkan. Освен това, тъй като искахме да го направим с цел, решихме да помогнем на малкия Иво от Троян, един борбен мъник с диагноза детска церебрална парализа. Решихме, че всичко, което спечелим от състезанието (наградният фонд изобщо не е малък) и всичко, което успеем да намерим от спонсори, ще бъде дарено за рехабилитация му, за да го видим как кара колело скоро!“, обявиха преди състезанието Петър и Минко. И го направиха – премията от 1000 лв. за второто им място в Red Bull Bike the Balkan 2021 плюс 500 лв. за каузата от екипа на Ути Бъчваров, отговарящ за кетеринга на състезанието и още 500 лв., добавени от друг състезателен тандем, Стоян Стоянов и Самуил Вълчев, спечелили наградата за Fair Play, вече са в дарителската сметка на Ивайло.

НО ПЕТЪР И МИНКО не спират дотук – на 13 септември, понеделник, от 18:30 ч., в двора на троянското ОУ „Иван Хаджийски“, те организират благотворителен търг. Целта – да се съберат още средства за лечението на Ивайло. Търгът ще включва продажба на тематични картини със стартова цена 50 лв. и на оборудване от участието в Red Bull Bike the Balkan 2021 (палатка, спортни екипи и др.) със стартови цени от 50 лв. и 100 лв., като всички средства ще отидат в дарителската сметка. „По време на търга ще ви разкажем за подготовката ни за състезанието, как преминаха 6-те етапа, какво не ни достигна за първото място и всичко, което ви интересува около колоезденето във високата планина. Ние ще сме там, готови за въпросите ви, а вие отворете сърцата си и се пригответе за сериозен виртуален преход по билото на Стара планина (видеопрезентация за Red Bull Bike the Balkan 2021)“, призовават организаторите. А датата 13 септември не е избрана случайно, тогава Ивайло има рожден ден и става на две годинки.
Т21

Ивайло
За Ивайло

Ивайло се ражда преждевременно на 13 септември 2019 г. и поради две трети отлепена плацента, единични сърдечни тонове и тежка асфиксия още от първите си минути на бял свят се бори за живота си. На 9-месечна възраст му е поставена диагноза ДЦП – спастична квадрипареза. С цел окончателна диагностика и адекватно лечение и рехабилитация преди три месеца семейството заминава за Истанбул, Турция. Започнат е курс на рехабилитация към специализирания център Ribem Riskli Bebek Danışma Merkezi и е направена консултация с признат специалист в областта на детската неврология. Неврологът поставя диагноза диплегия, изявена в лека форма, и според него с усилена рехабилитация и много упоритост Ивайло може да се възстанови ако не на 100 %, то почти напълно.

Почти две години семейството се справя само, но месечните разходи нарастват непрекъснато и вече стават непосилни. За всеки родител би била трудно поносима мисълта, че здравето и подобрението на детето му зависят от финансови средства, които не би могъл да осигури. Затова днес те имат нужда от нас! Средствата, необходими за рехабилитация, ерготерапия, прегледи, изследвания и закупуване на помощни средства, са в размер на 5000 лв. месечно до пълното възстановяване на Ивайло.

Дарителската сметка е:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG41FINV91501317541755
Титуляр: Ивайло Станиславов Цветанов 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |