3452 лева от благотворителния търг за двегодишния Иво

* Търгът бе продължение на дарителската инициатива на състезателите по планинско колоездене Петър Матов и Минко Весков Банчев и се проведе на рождения ден на Иво, 13 септември
Подадена ръка
Момент от благотворителния търг, вдясно Минко и Петър, 13 септември 2021 г.
НАСКОРО писахме за двамата троянски байкаджии, Петър Матов и Минко Весков Банчев, които се класираха втори в екстремното и супертежко състезание по планинско колоездене Red Bull Bike the Balkan 2021 по билото на Стара планина от Ком до Емине (шест етапа, 600 км, денивелация над 15 хил. метра). И за това, че тези железни троянски момчета посветиха участието си и призовото класиране на благородна дарителска кауза – да подкрепят лечението на двегодишния ни съгражданин Ивайло (Иво) Цветанов, който успешно се възстановява от лека форма на детска церебрална парализа в клиника в Турция, за което са нужди  по 5 хил. лв. месечно (виж „Троянски тандем втори в Red Bull Bike the Balkan 2021“ – бел. ред.). Като начало те дариха премията си от състезанието от 1000 лв. и още 1000 лв. от други участници, а на 13 септември, рождения ден на малкия Иво, проведоха обявения по-рано благотворителен търг.

Иво на рождения си ден в клиниката в Турция
НА ТЪРГА, провел се в двора на троянското ОУ „Иван Хаджийски, бе предложена екипировка от участието в Red Bull Bike the Balkan 2021 (палатката, в която Петър и Минко нощуват по време на състезанието, състезателелни екипи), други спортни аксесоари, фотографии (на набиращия известност фотограф земляк Генади Дочев). Наддаването бе на живо и онлайн, от начални цени 50 лв. и 100 л., а събраната сума достигна 3452 лв. и вече е в дарителската сметка на малкия Иво. „Гордея се, че имам добри хора до себе си! Снощи (на търга) показахте, че не всичко отива надолу, показахте с добротата си как излязохме от сивото ежедневие. Правим добро за един по-добър живот! Още един път благодаря на всички замесени, направихме рождения ден на Иво прекрасен!“, написа в профила си във фейсбук Минко Весков Банчев.

Т21

Дарителската сметка е:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG41FINV91501317541755
Титуляр: Ивайло Станиславов Цветанов

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |