„Рок в сърцето на Балкана“ – с „Екс“, „Диана експрес“ и „Кикимора“

*  На 25-26 юни, Троян, централния площад, начало 20:00 ч., вход свободен * Гвоздеят – трибют за великите „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“
Предстоящо
ТРОЯН отново става рок град – със събитието „Рок в сърцето на Балкана“ на 25-26 юни на централния троянски площад. На специално наетата голяма професионална сцена (много по-голяма от тази, която имаме) през първия ден ще се качат тримата от „Екс“ (Ерол, Кольо Гилъна и Светльо Витков Хиподила), а след тях вечните „Диана експрес“, водени от Митко Щерев. А гвоздеят на следващия ден ще е „Children in time“ (Деца във времето) – трибют за великите „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“, подготвен от по-известния в чужбина, отколкото у нас Николо Коцев и неговата банда „Кикимора“ заедно с група класически музиканти от Видинската филхармония (сред тях и талантливата троянска флейтистка Стефания Енчевска).

ЗАЩО „Рок в сърцето на Балкана“ и какво става с традиционната „Рок академия Троян“ и Джулая на Беклемето, чиито последни издания бяха през 2018 г., преди пандемията? С този въпрос се обърнахме към организаторите на рокаджийската проява – Община Троян. „Опитахме се с „Рок в сърцето на Балкана“ да съчетаем идеите на двете досегашни рок събития – Рок академията и посрещането на първия юлски изгрев (Джулая) на Беклемето. На Джулая през последните три години никак не му върви заради дъжда и тази много хубава идея Троянският Балкан май не я приема, това го казвам на шега. А пък Рок академията като че ли малко залиня, моето усещане е, че звученето й стана много твърдо и троянската публика, която харесва този тип музика, става все по-ограничена. Затова решихме да съберем двете събития в това ново, но по-традиционно като характер събитие. Нека да видим как ще се получи и следващата година ще решим как да продължим“, коментрира кметът Донка Михайлова.

Троян вече се е докосвал на живо до „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ – с концерта на вокалиста им Джо Лин Търнър на сцената на Рок Академия Троян през 2016 г.
И ТАКА – „Рок в сърцето на Балкана“, Троян, 25-26 юни (петък и събота), площад „Възраждане“, начало 20:00 ч., вход свободен!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |