Не се разбраха за ръководството на РИК - Ловеч

* Решението за състава и ръководството на 13-членната комисия, която ще отговаря за организацията на парламентарните избори на 11 юли в Ловешка област, ще се вземе от ЦИК
Предизборно
БЕЗ КАВГИ, но и без разбирателство за ръководството на новата Районна избирателна комисия (РИК) – Ловеч приключиха консултациите с политическите сили, проведени от областния управител Ваня Събчева. Според изборния кодекс РИК в многомандатни райони с до 9 мандата, какъвто е нашият 11-ти Ловешки МИР, се състоят от 13 членове, включително председател и секретар. А попълването е по квотен принцип от парламентарно представените партии, в случая – ГЕРБ-СДС (4), „Има такъв народ“ (3), „БСП за България“ (2), ДПС (2), „Демократична България“ (1), „Изправи се! Мутри вън“ (1).

ОТ ГЕРБ-СДС и „Демократична България“ номинирали председател, а „Има такъв народ“ и „БСП за България“ – секретар. И тъй като никой не се отказал от своето предложение, списъкът с предложенията е бил изпратен в Централната избирателна комисия (ЦИК), която най-късно до 21 май трябва да вземе окончателното решение за състава и ръководството на РИК - Ловеч за предстоящите на 11 юли извънредни парламентарни избори.

Т21, по информация от Областна администрация - Ловеч

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |