„Зелен коридор“ за ваксинация през цялата седмица

* Процедурата ще е в Медицинския център в МБАЛ - Троян от понеделник до петък включително, от 13:00 до 16:00, ваксините са четири вида; записвания – на тел. 0670/6-18-77
Боц
ОТ РЕГИОНАЛНАТА здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч съобщиха, че троянският Медицински център, намиращ се в МБАЛ - Троян, който отвори „зелен коридор“ за свободна ваксинация миналия четвъртък и петък (13-14 май), продължава свободната ваксинация. Новият „зелен коридор“ ще е през всички работни дни на настояща седмица, от понеделник до петък включително, от 13:00 ч. до 16:00 ч. Налични ще са ваксините на „Астра Зенека“ (Oxford/AstraZeneca), „Пфайзер“ (Pfizer/BioNTech), „Модерна“ (Moderna) и „Янсен“ (Janssen), а желаещите могат да се запишат на тел. 0670/6-18-77. 
 
д-р Стойчо Кацаров
НОВИЯТ здравен министър д-р Стойчо Кацаров, който е отявлен критик на драстичните антикоронавирусни мерки и бе срещу провежданата политика в тази посока на предишното правителство, е привърженик на интензивната ваксинация. Според него ваксините срещу Ковид 19 са единственият ефективен начин да се овладее пандемията. Преди седмица пък шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обяви, че „зелени коридори“ ще има и занапред, тъй като се очакват сериозни доставки на ваксини – общо 2 млн. дози за м. май и още 2,5 млн. дози през м. юни, които ще обезпечат тази практика.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |