Начало на кампанията на БСП в община Троян

* Ирена Анастасова и д-р Валя Александрова се срещнаха с учители, представители на бизнеса, работници, посетиха Троянския манастир и Природонаучния музей, разговаряха с общинското ръководство и симпатизанти на БСП
Парламентарни избори 2021
На срещата в кооперация „Обнова“ (Черни Осъм)
С НЯКОЛКО срещи с жителите на общината започна кампанията за предстоящите парламентарни избори. Ирена Анастасова, водач на листата на Българската социалистическа партия в 11 Многомандатен избирателен район (МИР), и нашият троянски кандидат д-р Валентина Александрова (Найденова) се срещнаха с учители, представители на бизнеса, работници. Посетиха и знакови не само за общината, но и за страната духовни институции като Троянския манастир и Природонаучния музей в с. Черни Осъм. Двете кандидатки разговаряха за наболелите проблеми на страната, но и на отделния човек, на отделните професионални общности. Те накратко представиха и основните акценти в предизборната платформа на Българската социалистическа партия, стъпила върху призива „Поискай промяната! Правила, сигурност, справедливост“.

ДВЕТЕ срещи с местния бизнес – в „Елма 13“ ООД (Троян) и кооперация „Обнова“ (Черни Осъм) – очертаха основните проблеми, които стоят пред предприемачите. Разбира се, основен проблем са свитите пазари в условията на световната пандемия. Някои от партньорите намалиха своята дейност, а немалко дори я преустановиха. Същевременно всички предприятия в града и общината страдат от недостиг на добре подготвени кадри. Образованието не подготвя работници, които да отговарят на пазара на труда, няма условия за надграждане на уменията, за квалификация и преквалификация. Г-жа Анастасова и д-р Александрова, добре запознати с работата на последното 4 Обикновено народно събрание, представиха визията на БСП за стимулиране на малкия и средния бизнес като основа на просперитета на България.

В разговор по проблемите на българското образование

ОЖИВЕНА беше срещата с троянските учители и директори. Опитът на г-жа Анастасова като директор на училище и като заместник-председател на Комисията за образование и наука в парламента подсказва възможни решения за тоталната криза в българското образование. „Както се отнасяме към образованието, така се отнасяме и към бъдещето на нацията. Засега нашето отношение не е добро“, е позиция на Ирена Анастасова, споделяна многократно в срещи и разговори с педагози. Тя е категорична, че действащият в момента Закон за предучилищното и училищното образование не отговори на очакванията на хората от системата, защото в него дори не е засегнато решаването на няколко големи проблема: невключените в образователната система деца, тежките учебни програми, качеството на учебниците, условията за квалификация и преквалификация на учителите. Ние помним, че парламентаристите от БСП оспориха в Конституционния съд 35 текста от действащия в момента образователен закон, включително за финансирането на частните училища и за въведената промяна децата да не повтарят до 4. клас включително. „Моето лично мнение е, че образованието е държавна политика – образованието не може да бъде партийна политика, но на него се гледа точно така и затова сме в настоящето положение“, категорична е Ирена Анастасова.

ИРЕНА АНАСТАСОВА и д-р Александрова се срещнаха и с ръководството на община Троян. Народните представители в 45 ОНС ще бъдат партньори на общинското ръководство и те трябва да знаят какво чакаме ние, троянци, от тях. Кметът на община Троян Донка Михайлова сподели: „Ние сме хора, които ще имат общи отговорности, които ще могат да работят ефективно само при добро взаимодействие. Представих пред кандидатите за народни представители основните очаквания, които Община Троян има от тях – целогодишна проходимост на Троянския проход, помощ в осигуряване на средства за изграждане на многофункционална спортна зала, запазване на общинското ВиК дружество“.

ПОСЛЕДНАТА
среща в този първи и много наситен ден на предизборната кампания беше с активисти и симпатизанти на БСП, която се проведе в салона на читалището. Ирена Анастасова направи впечатление с доброто познаване на проблемите на общината. Въпреки че не е свързана с Троян, за краткото време след номинирането си за водач на листата на БСП в 11 МИР тя е опознала проблемите и най-важните задачи, за чието решаване е необходима подкрепа с лостовете на парламентаризма. Бяха зададени много въпроси – за работата в партията, за провеждането на самите избори, за сътрудничеството с различни партии и коалиции.

ИРЕНА АНАСТАСОВА е била народен представител в 42 и 44 Обикновено народно събрание, член на Комисията по образование и култура, а в последния мандат – и заместник-председател на тази комисия. Троянци са запознати с парламентарната работа на д-р Александрова от подробните ежегодни отчети, които тя представяше на своите избиратели. В своето изказване тя очерта и предстоящите задачи на социалистите в следващото народно събрание – връщане към основните принципи на парламентаризма чрез обективно обсъждане на всеки законопроект, грижа за хората, подкрепа на най-уязвимите групи от българското население. Всички мечтаем за промяна – с надеждата, че управлението на страната ще промени нашето собствено бъдеще. На 4 април, с бюлетина номер 4!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Начало

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |