Брутално нападение срещу Стефан Генков-Лимона

* Потърпевшият: „Това си бе опит за убийство, казвам го съвсем отговорно, в момента съм с 95% инвалидност, много слаб и ако не ме бяха защитили, можеше да се случи най-лошото“ * Биячът е Петър В. от с. Дебнево, пътна камера е заснела екшъна
Крими
Стефан Генков-Лимона ден преди нападението, с. Дебнево, 16 март 2021 г.
ГРОЗЕН екшън се разиграва на 17 март, сряда сутринта (между 9:30 и 10:30 ч.), в троянското село Дебнево, мястото – площадчето при кръстовището за Троян, Ловеч и Севлиево. Развилнелият се местен жител Петър В., неженен, механик в местната кооперация „Единство“, напада известния баскетболен деятел и спортен коментатор на вестника ни Стефан Генков-Лимона. Стефан е от Дебнево и от години живее в родното село, а от доста време вече се бори с тежко онкологично заболяване.

ПЪРВИЯТ удар попаднал в ребрата на 72-годишния спортист и той се свлича на земята. Очевидец на атаката, съселянинът Иван Пенков, помага на потърпевшия да се изправи, когато последва втора атака, насочена към лицето и не по-малко опасна, за радост неуспешна. Агресията е пред очите на още един свидетел, също местен жител, известен с прякора Синито.

„ТОВА си бе опит за убийство, казвам го съвсем отговорно, в момента съм с 95% инвалидност, много слаб и ако не ме бяха защитили, можеше да се случи най-лошото“, сподели ни г-н Генков. Попитахме го имало ли е някакво разкаяние от страна на нападателя, осъзнаване какво е извършил, отговорът – никакво разкаяние, продължи с агресивното държане, имаше и още заплахи.

СЛЕД случилото се г-н Генков се обадил в полицията в Троян. Последвала бърза реакция – кварталният полицай пристигнал на място, били снети свидетелски показания, пострадалият също дал писмени показания. Какви са версиите. Нападателят Петър В. твърди, че Стефан Генков го подразнил, тъй като се похвалил с… поправеното си малко мотокултиваторче. Първоначално Петър щял да поправя култиваторчето, но се забавил и тогава г-н Генков потърсил друг човек, който се справил отлично с работата и си получил хонорара; вероятно похвалата към другия механик и обявения хонорар са подразнили селския бияч. Свидетелските твърдения са в същата посока – нападателят се нервирал от случката с поправения мотокултиватор.

*** 

ЕДИН заслужил и уважаван човек, доказан професионалист, борещ се с жестока болест, посред бял ден, на улицата, е нападнат от самозабравил се тип. И е можело да бъде убит, ако не била бързата намеса на очевидец. Има свидетели. Извършено е полицейско разследване на място. На местопрестъплението има и пътна камера, която е заснела случилото се и по надлежния ред записът ще бъде изискан и прибавен към доказателствата. Пострадалият Стефан Генков-Лимона е корав мъж, спортист, но от удара и преживения стрес последвало влошаване на здравословното му състояние (подуване на лимфните възли). „Като се изправих, му казвам – Пешо, убий ме, тук има некролози, ще сложат и моя“, допълни г-н Генков.

Т21

Бел. ред. Случилото се не може да бъде подминато, не трябва да бъде подминато и вярваме, че няма да бъде подминато. Защото засяга всички ни. Всеки можеше да е на мястото на Лимона и да пострада от развилнелия се бабаит. Очакванията ни са за бързо и обективно разследване и адекватно наказание. Ще следим развитието на случая и ще ви информираме. Готови сме да дадем думата и на другата страна.

Начало

7 коментара:

Unknown каза...

Пълни глупости. Този нито е уважаван в селото, нито е заслужил, нито е човек.

Djigata каза...

Кой какъв е не оправдава агресията по никакъв начин. Недай Боже утре един такъв бабаит може да посегне на Вас или на Ваш близък.

Unknown каза...

Въпросният "бабаит" между 9:30 и 10:30ч.беше на работа. Тогава дали всичко това е вярно.

Unknown каза...

Такива неща се случват почти ежедневно в Община Троян. Само ,че пострадалите не са познати на г-н Маринов. Затова не научаваме с подобни сърцераздерателни статии. Случилото се е показателно, че на простотията приятели не трябва да има. Защото рано или късно тя е на вратата на всеки. В развитите(не задължително западни) общества, насилието и наказанието е монопол на държавата и тя е много алергична към нарушителите на статуквото. В Троянът подобни ексцесии протичат по следния начин. Иху,ахо-бития бит,**ания-**ан! Пристигат след един час заптиетата. Заптие-достатъчно страхлив и нерешителен за да бъде престъпник,достатъчно тъп за да се върже на подобна йерархия,достатъчно мързелив и отпуснат,за да не се хване за някаква работа,достатъчно нагъл за да му допада да тормози. Та пристигат,започват да търсят причини(което въобще не им е работа),отчитат кой,кой е в тройенското общество.,от кой могат да получат дребни облаги,(дърва,млеко,ремонтче,суровина,сланина ит.н.),кой познават,кой ще се обади да ходатайства и като си изяснят страната се хващат на работа. Да заметат проблема , да не напишат нищо за да може по лесно да се прекрати,да слушат простотиите на събралото се множество.....основно да не направят нищо за който трябва! Една дълга кариера пълна с опити за облагодетелстване чрез неправене на нищо! Да им е честита новата сграда!

? каза...

На Генков пожелавам бързо възстановяване от този случай и да пребори заболяването си!!! На нападателят му разум. Само не разбрах това, че е неженен, а и къде работи, каква връзка има с деянието му.

Unknown каза...

....ааа колега, моля,моля! Бъдете така добри вий гражданити а са не мешити в работата на специялистити! Сичко има значении! Първостепенно за разследването е а се знаи-къв е, има ли пари,колко зима,семеен лии,дължи ли,играи ли машинки,яде ли бахур,прави ли ракия,на коя страна му е, големи ли са му зърната,не се знаи отгде ща излези заяка!

Djigata каза...

Не съм бил там и не мога да кажа. Говорех по принцип а не за конкретния случай. Извинявам се ако неволно съм засегнал някого.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |