„Нюанси на времето“ пристига в Троян

* Пътуващата изложба на плевенските художници Огнян Кузманов и Милена Костуркова ще бъде показана в Серяковата къща, откриването – 23 февруари, 17:30 ч.
Предстоящо
ПЪТУВАЩАТА изложба „Нюанси на времето“ на плевенските художници Огнян Кузманов и Милена Костуркова ще гостува в Троян, галерия „Серякова къща“ – откриването е на 23 февруари, от 17:30 ч., и ще е при нас до 16 март. След Троян изложбата потегля към Плевен, Казанлък, Козлодуй и Балчик. „Нюанси на времето“ е реализирана по проект, финансиран от Министерството на културата чрез програмата „Творчески инициативи“ за подкрепа на независими артисти от различни сфери на изкуството. А посланието, което ни изпращат двамата автори, е лаконично и красноречиво – „Светлина, надежда, вяра“; и вместо пандемични и други подобни настроения ни внушава, че и в най-тежките моменти има надежда и светлина.

И ПО НЕЩИЧКО за Огнян и Милена, които освен в изкуството са партньори и в живота. Той е определян като „бързащия експериментатор“ и „модернист на собствения си живот“. Познат е и в чужбина. Създател е на пленера в Обзор, който събира творци от няколко държави по два пъти в годината и на пленера „Пространство и време“, провеждащ се в Двореца в Балчик и също с международно участие. Тя е от Пловдив, но от години живее в Плевен. Участвала е и участва в множество изложби в страната. През последните шест години всяко лято твори в Париж, а акварелите й са харесвани и търсени от космополитната парижка публика.


Т21, по информация от галерия „Серякова къща“

Начало 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |