Поклон за Марин

 In memоriam

Понякога се раждат хора епохи. Хора, които сами по себе си са свят, наистина са епоха. Такъв човек беше Марин Радевски. След като си отиде, Троян вече никога няма да е същият. Дано има и други такива, но е много, много трудно. Марин беше човекът на новото – бизнесмен, фабрикант, предприемач. Но беше и очарователно старомоден – да помогне, да подаде ръка, да те изслуша. Носеше в себе си духа на нашето детство – когато не беше правилно да си зъл, да си егоист, да заграбиш, да ритнеш под кръста. Сега, когато се навъдиха необизнесмени – ловко гадни, неприветливо алчни, зинали да погълнат всичко, смело крачещи по душите и главите ни – Марин ще ни липсва.

Ангелина Иванова


СУ „Св. Климент Охридски“ заедно с цял Троян скърби за загубата на Марин Радевски. Той беше училищен настоятел и благодетел. Щедрите му дарения, личната му ангажираност с училищните събития, малките ежегодни жестове на приятелство между училището и него, напътствените му думи към учениците, които винаги съветваше да учат не ден за ден, защото наученото ще им е нужно после в практиката – всичко това даваше увереност, че училището не е само в просветителските си усилия. Благодарност и поклон! Стореното ще остане!

СУ „Св. Климент Охридски“, Троян 

 

Тази нощ изгря най-ярката звезда над града ни! Отиде си Марин Радевски, човекът, неотказал помощ на никого, човекът, направил толкова много за града ни. Моята история. Обадих му се и казах: „Трябват ми 500 лв. за издаване на календар с благотворителна цел, за бездомни животни“. Отговорът: „Ела утре до фирмата да ти ги дам“. Светъл път, Човеко! Ще липсваш, ужасно много ще липсваш. Поклон доземи!

Даниела Дочева

 

Напусна ни най-добрият човек, когото познавам. За мен той е приятел, ментор, пример за подражание, опора, доказателство, че човек може да успее с труд и ум, да се извиси, но да остане земен. За мен той е като втори баща. Уви, загубих и него. На добър път към безсмъртието, приятелю!

Валентин Бечев

 

Почина един от най-достойните троянци - Марин Радевски. Думите никога няма да стигнат, за да изкажа благодарността на съдбата, че ни срещна. Ти беше мой партньор, съмишленик, съветник и повече от роднина. Загубата оставя голяма празнина, която няма да бъде запълнена. Сбогом, Приятелю с голямо сърце! 

Петко Пенков


Отиде си Марин Радевски. Поклон пред човека, който даде работа, надежда и перспектива на Троян. Искрено уважение към Почетния гражданин на Троян. Троянци ще го помним и ще го носим в сърцата си.

Донка Михайлова

 

Не мога и не искам да повярвам! Защо винаги на добрите се случва???

Иван Миховски

 

Съкрушен съм! Битката с Covid 19 загуби един Човек, когото безкрайно много уважавам. Собственикът на „Калинел“, най-големият работодател в област Ловеч, най-добрият човек, бизнесмен от най-висока величина, верен приятел. Доброто му сърце щедро даряваше нуждаещите се не само в община Троян! Така познават хората Марин Радевски и така ще остане в спомените им.

Николай Нанков

 

Марин Радевски даде нов смисъл на традицията успелите хора да помагат на духовността на своя град. Правеше го без да търси отплата, от сърце и с убеждението, че да помагаш на читалището е важно колкото хляба в тези трудни години. Някога, в също толкова трудни времена в читалището е имало едно звание – „благодетелен член“ – за хората, които са били съпричастни към изграждането на материалната база и са подкрепяли с труд, средства и отношение духовността. Той беше такъв, а „доброто ражда добро“ и в този смисъл жестовете му намериха последователи, отпушиха позитивна енергия, възродиха традицията. Поклон пред Човека Марин Радевски!

Ваня Давидова

 

Отиде си човек, който помагаше на всички и за всичко! Горд съм, че познавах този човек - Марин Радевски.

адв. Захари Велев

 

Свидетели сме на безброй примери как забогателите започват да живеят нашироко и безогледно, как забравят откъде са тръгнали, по някое време задължително сменят жената, отхранват арогантни наследници, не познават онези, с които доскоро са били заедно, изобщо – променят се коренно и продават салтанати. Най-успелият човек в Троян - инж. Марин Радевски, бе различен. Достъпен и земен, човечен дотолкова, че едва ли има човек в нужда, който да не е ходил при него за помощ.

Галя Лалева 

 

Почивай в мир, Марине!

Почина собственикът на „Калинел“ инж. Марин Радевски. Коронавирусът не пожали и него. Бе рядко стойностен човек и почтен бизнесмен. Захвана се да помогне и на развитието на Босилеград. Възстанови спряло производство, откри стотици работни места. Рецидивите и хората от миналото, обаче, го принудиха обиден да напусне града. Отношението към него и към фирмата му „Калинел“ се превърна в нарицателно за истинската същност на местните управляващи. В същото време стотици хора във Вранска баня винаги ще са благодарни и ще си спомнят за най-добрия работодател.

Щастлив съм, че познавах и работехме с Марин за българската кауза. В посолството в Белград и в Генералното консулство в Ниш скърбим за смъртта му. Ще ни липсва истински приятел и радетел за българщината. Най-искрени съболезнования на близките му! Почивай в мир, Марине!

Радко Влайков, извънреден и пълномощен
посланик на Република България в Сърбия 

Такива хора рядко се срешат!

Дълбоко съм покрусен от смъртта на Марин Радевски! Земляци сме, от с. Добродан, и го познавам отдавна. Той бе голям човек, широка душа, помагаше от сърце на всички. Такива хора рядко се срещат и загубата е огромна! Моите най-искрени съболезнования на близките му.

Ислям Атакам, Истанбул, Турция

  

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |