Как в Троян се крадат наследствени имоти с помощта на институциите

* Още ли прокурор Пиронкова смята, че
 лицето Христо Станев Радевски е невинен?

Читателите ни пишат
Едно читателско писмо, разкриващо кражба на наследствени имоти, която – по твърденията на авторката Мариана Ангелова, бивш кмет на троянското с. Добродан – е извършена с подкрепа от… институциите. Тъжна и грозна история, и със сигурност не единична. Публикуваме го с надеждата за незабавна институционална реакция и тържество на правото и справедливостта. Ще очакваме и съответния институционален отговор. Т21

Мариана Ангелова
ПОСТОЯННО ни уведомяват за новите начини на телефонни измами, но рядко говорим за тези, които се опитват да откраднат имотите ни и в повечето случаи остават ненаказани. Ще разкажа моята история и се надявам хората да проверят дали не са се сдобили с роднина (брат, сестра), за които не са и подозирали.

КАЗВАМ СЕ Мариана Ангелова (Багарова по баща). През 2012 г. бях назначена за кметски наместник на село Добродан, община Троян. Първото удостоверение за наследници, което издадох сама (тогава в кметството имаше и секретар), беше за наследниците на дядото по бащина линия на Христо Станев Радевски. Г-н Радевски дойде и подаде заявление. Искал да продава имот на пътя гара Добродан - Ловеч. Попитах го дали баща му е единствен наследник, както беше посочил в заявлението, и той отговори „да“, а аз му издадох документа. Когато секретарят на кметството влезе при мен, с гордост й показах какво съм направила. Но тя ме поля със студен душ: „Баща му има сестра“. Веднага след работа дойдох в Троян, успях да намеря къде живее Христо Радевски и той ми върна документа, като се опита да ме убеди, че е станала грешка (не знаеше, че баща му има сестра?!). Повече не се разправях, а се заех да оправя базата данни на селото и донякъде успях.

НА 5 ФЕВРУАРИ 2020 Г. отидох в службата по кадастър, за да проверя една наша наследствена овощна градина. Майка ми отдавна настояваше за това. Бях изненадана, че през 2016 г. същият Христо Станев Радевски е получил преписи от решенията за възстановените ни земеделски земи и гори и извадил скици и характеристики за по-голяма част от тях. Беше представил удостоверение за наследници на Христо Минков Багаров и декларация за идентичност на имената на Христо Минков Багаров и Христо Маринов Багаров. По този начин ние със сестра ми Хилда се сдобихме с брат.

ПОДАДОХ жалба в полицията. Разследването продължи повече от два месеца и беше изпратено в прокуратурата. Заместник-районен прокурор Таня Пиронкова се е произнесла, че поради незнание на лицето и давани му от различни институции (Поземлена комисия и Кадастър) указания, на него не може да му се търси наказателна отговорност. Искам да уточня, че Христо Минков Багаров е брат на майката на Христо Станев Радевски. Незнание ли?!

ИСТОРИЯТА се повтаря, но аз имам въпроси:

• На какво основание Поземлена комисия - Троян издава преписи от решения за възстановяване на земеделски земи и гори, собственост на Христо Маринов Багаров, на лице, което няма нищо общо с него? Преписите са направени на 14 юни 2016 г., а декларацията за идентичност на имената е заверена на 27 юни 2016 г. и на основание на тези преписи споменатият е извадил скиците.

• Защо г-жа Марияна Троанска, кмет на с. Добродан по това време, не издаде удостоверение за идентичност на имената (където носи отговорност), а завери подписа върху декларацията и даде възможност на един дребен мошеник да се опита да ни ограби?

• Още ли прокурор Пиронкова смята, че лицето Христо Станев Радевски е невинен? (Само за информация – синът на Христо Станев Радевски работи като охрана в прокуратурата.)

11 май 2020 г., Троян
Мариана Ангелова

4 коментара:

r3d33ms каза...

И това ще е глас в пустиня - куче влачи,диря няма ...

NIK каза...


Начина е един! Досещате се какъв е , да не го описвам тук . Само така ще се изчистят тези боклуци. В Троян е най кору...ната община поземлена общо взето нищо не работи.

Unknown каза...

в троянската прокуратура се спазва принципа-гарван гарвану око не вади.

Tsarovski каза...

Меги ,
не си ли разбрала , че в Троян всички са едно голямо семейство? Ето , ти имаш брат и не знаеш. Вземи да почерпиш хората които са ти помогнали да опознаеш своите роднини и не се ядосвай. Вместо да бъдеш наивна и да се жалваш на г-н Маринов изпрати това писмо на Главния прокурор. Иван Гешев за сега показва , че иска да свърши работа. Успех

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |