Марин Троянов представя книгата си за Балевския род

* Авторът е потомък на известния троянски род, представянето на „Сказания за един род“ – на 16 ноември, събота, 16:00 ч.,
 хотел „Балкан“ в Чифлик
Предстоящо
Марин Троянов и новата му книга за Балевския род
В СЪБОТА, 16 ноември, от 16:00 ч. в хотел „Балкан“, с. Чифлик, ще бъде представена новата книгата на Марин Троянов „Сказания за един род“, посветена на Балевския род от Троян, чийто потомък по майчина линия е и авторът (корените му по бащина линия също са от нашия край, с. Дълбок дол). Наскоро книгата бе представена и в Троян.

МАРИН ТРОЯНОВ е роден през 1941 г. в Плевен, завършил е хидроинженерство и през 1971 г. емигрира в Германия. 26 години работи за немската държавна организация за техническа взаимопомощ; от 1994-та до 2007 г. е неин представител в района на бивша Югославия и преживява военните събития. От 2008 г. живее в Марбела, Испания. Често пътува като независим консултант, основно в развиващите се страни и Африка. Първата му книга „Балканска елегия“ (2008 г.) е посветена на югославските събития, следват мемоарите „Живот между световете“ (2013 г.) и сборникът с разкази „Под африканското слънце“ (2017 г.). Новата му книга „Сказания за един род“ (2019 г.) е резултат от интереса към родовете на родителите му.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |