Bgbets.com: Гол в края или гол в началото – коя опция е по-изгодната?

За любителите на спортните залози
Предвиждането на точния интервал, в който ще бъде отбелязан гол в даден мач, е сред най-обещаващите като възвръщаемост варианти за любителите на спортните залози. Един двубой обикновено е разделен на равни периоди – най-често три за всяко полувреме, т.е. 6 в рамките на цялата среща. Всеки от тези интервали е с номинална продължителност от 15 минути, но е необходимо да се уточни, че добавените от съдията на минути към първата и към втората част се броят съответно към прозорците 31-45 и 76-90.

След като тези интервали са почти винаги по-дълги, не е ли по-вероятно именно там да търсим отбелязване на гол? Има логика в това съждение, като подобна стратегия се препоръчва и от експертите от сайта bgbets.com. Те дават за пример статистика на отбори, при които шансът да вкарат в заключителните 15 минути на двубоя (плюс добавените) е трикратно по-висок от възможността за успех в стартовите 15 минути. Това всъщност е доста логично за всеки, който редовно гледа футбол. Повечето отбори започват двубоите си сравнително предпазливо с идеята да не допуснат рано гол. В края на срещата пък хъсът и амбицията обичайно са по-големи, ако даден тим търси победата и все още не е стигнал до предимство в резултата. Има обаче и доста изключения и вариации по темата.

Ранен гол обикновено върви с по-висок коефициент

Рискът е по-голям при търсене на гол в първите 10 или 15 минути (при някои букмейкъри интервалите са разделени на десетминутки, което пък дава предимство на интервалите 41-50 и 81-90). Така например, Атлетико (Мадрид) е пословичен с трудно пробиваемата си защита, като през миналия сезон допусна само 2 попадения в първия половин час от мача. След 12 кръга от тази кампания в Ла Лига “дюшекчиите” отново демонстрират подобна стабилност в отбрана, което означава, че да се залага за гол в тяхната мрежа в ранен етап от мача носи висока възвръщаемост. Разбира се, чисто статистическата вероятност за успех също не е особена голяма.

По подобен начин можем да открием и отборите, които бележат сравнително често в края на своите срещи. Така например в първите 10 кръга на Бундеслигата Борусия (Дортмунд) реализира гол в заключителните 10 минути в 4 от срещите, които игра. Това дава добра насока да се търси реализация от страна на “жълто-черните” във финалните етапи на мача, като гол от тяхна страна също бива добре възнаграден.

Късните голове се търсят при залозите на живо

Търсенето на попадение в края на даден двубой е особено примамлива опция, когато се залага в реално време и в хода на срещата. При прогнози Live се следи пулса на мача и по-добре може да се усети дали към финала динамиката му ще се повиши или темпото ще спадне. Така например, ако Манчестър Сити е домакин на Норич, а резултатът до 75-ата минута е 1:1, то би трябвало да очакваме осезаем натиск от страна на “гражданите” в търсене на гол, който да им даде преднина. Така че в тази ситуация може просто да се избере вариантът “Следващ гол” за Манчестър Сити, като шансът за успех не е малък, но пък и коефициентът може да не е чак толкова “тлъст”. Ако търсите по-съществена възвръщаемост в ситуация като тази, можете да се спрете на опцията “Без следващ гол”.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |