Честит празник!

Драги троянци и жители на общината,

Честит Петковден! Честит празник на Троян! Честита 151-годишнина от обявяването му за град!

Балканджиите сме особени хора – здраво стъпили на земята, но по-близо до Бога! Ветрове са ни брулили, бури са вилнeли около нас, снегове са ни затрупвали, на всичко сме устояли. Само мъдрост сме трупали и здрава сила да вървим напред и нагоре, към високото! Защото здрави са корените ни, здрави и дълбоко в Балкана, нашият, Троянският Балкан, познал древни битки, бил дом на смели войводи, опазил традициите на дедите ни и съхранил духа ни! Този дух, дето и днес не ни дава мира да сме кротки и послушни, а все ни кара да търсим още и още благост и добруване за дома, за семейството, за града ни.

На всички Вас – избрали съдбата си да живеят и градят бъдеще в Троян, пожелавам сила и смелост да търсят нови възможности, нови предизвикателства, нова енергия тук. Да бъдат здрави и единни, Троян е нашият дом, тук ни е мястото, тук трябва да вложим душата и сърцето си, както и досега, за да му вдъхнем още енергия за развитие и просперитет. Имаме всичко – и красотата на природата ни, и богатата ни история, и таланта на творците ни, и предприемчивостта на бизнеса… Само едно ни трябва – грижа на човек за човека, сърцатост и любов!

Пожелавам на всеки от вас вяра! Тя ще съхрани и върне младите тук, тя ще ни даде смисъла и ще ни води в правия път! А той е един – пътят на съзиданието!

На многая лета, Троян! На многая лета, троянци!

Иван Миховски,
кандидат за кмет на община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |