Честит празник!

Уважаеми съграждани,

Днес е празникът на града ни. Днес е Петковден. Всяка година аз съпреживявам празника по различен начин, заедно с всички вас. Всеки път на него аз остарявам с една троянска година и се раждам за една нова такава. Давам си шанса да съм пак заедно с приятелите, семейството, колегите и съгражданите ми. Всеки път обаче е различно. Всеки път е толкова различно и едновременно еднакво. Ние сме различни във всичко, а сме почти едни и същи в стремежа ни към по-добър живот. По-добро бъдеще за Троян, по-добро бъдеще за троянци. Защото родният ти град те е формирал като личност. Защото градът живее от теб, от родителите ти, от децата ти. Той е това, което ти си в състояние да направиш от него.

Отпивайки от спомените, горчиви или сладки, неизбежно идва въпросът, който ме гори всеки път, когато наближи празникът на града ни. Дали направих нужното, за да мотивирам и накарам да живеят тук моите деца, моите внуци. Дали дадох достатъчно от енергията, волята и познанието си, за да променя към по-добро този град. Знам и отчитам, че усилията ми до момента се оказват недостатъчни. Осъзнавам това, защото съм един от тези, които се стремят да живеят в реалния живот с широко отворени мислещи очи. Вярвам в себе си, вярвам и на троянци. Знам, че можем заедно да дадем търсения светъл хоризонт и бъдеще на Троян. 

Нека в днешния празничен ден, да си пожелаем здраве и благоденствие. Нека чудодейната сила на преподобната Параскева-Петка Епиватска ни донесе вяра и сили, да ни вдъхне кураж и увереност за доброто на нашия обичан град!

Николай Тодоров,
кандидат за кмет на община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |