Празнично „две в едно“ за вицепрезидента Йотова в Троян

* ВИП гостенката участва в официалната церемония за Деня на независимостта и се разходи из фестивалната Улица на занаятите * По-късно посети Троянския манастир, а за празничната си гощавка избра ресторант „Каза Арт“ в Орешак
Денят на независимостта
Илияна Йотова сред официалните лица на празника в Троян, 22 септември, сн. Пламен Ликьов
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ на Република България Илияна Йотова бе гост за Деня на независимостта (22 септември) в Троян. Като височайшата празнична визита бе на принципа „две в едно“, тъй като гостенката се включи и в течащия втори ден Български фестивал на сливата в Троян и Орешак.

Кметът Донка Михайлова и вицепрезидентът Йотова издигат националното знаме
„ТРЯБВА по-често да се вглеждаме в делата и в избелелите снимки от миналото и да се опитваме, макар и трудно, да се съизмерваме с хората, които направиха свободна и независима България преди 111 години. 111 години поколения българи познаваме и триумфа, и крушението, и успехите, и трагедиите, и конфронтацията, и противоречията помежду ни, и обединението. Но без 22 септември 1908 г. това не би било възможно, защото записахме в историята величието на един народ, който след национално-освободителните си битки, след Руско-турската война, след Съединението направи следващата крачка, за да бъде България", каза на празничната церемонията на троянския площад „Възраждане“ г-жа Йотова. Каза го, след като заедно с кмета Донка Михайлова издигнаха на пилона пред Общината националния трибагреник, редом до знамената на Троян и Обединена Европа; и с почетния караул на участници в историческата възстановка „Последните дни на войната“ (състояла се по-късно същия ден в местността Турлата над Троян).   

„ТОЗИ ДЕН е отговорност за всички нас – да пренесем празничното настроение в делника, да търсим всеки ден независимостта си като граждани, като хора, като държава. Защото независимостта днес ни е нужна не по-малко оттогава", бе пък посланието в словото на кмета Донка Михайлова.

Гостенката заедно с кмета Михайлова и председателя на ОбС инж. Пенков из Улицата на занаятите
СЛЕД ОФИЦИАЛНАТА част г-жа Михайлова и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков разведоха гостенката из фестивалната троянска чаршия. ВИП групата се спря на не една сергия на Улицата на занаятите, като, разбира се, най-сериозен интерес предизвика троянската керамика.

На разговор с отец Стефан в Троянския манастир
В ресторант "Каза Арт" със собственичката Биляна Милушева
СЛЕД ТОВА Илияна Йотова заедно с троянските си домакини гостува в Троянския манастир, където управленците разговаряха с начетения и сладкодумен отец Стефан. В манастирското село Орешак г-жа Йотова имала още една спирка – в прочутия хотел „Каза Арт“. „Благодарим на вицепрезидента на България, че избра ресторанта на „Каза Арт“ на този важен ден за България!“, коментира във фейсбук собственичката Биляна Милушева.

Т21

1 Коментара:

kiril каза...

Добре са избрали хубав ресторант , а не онази дупка на малкия пазар.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |