Университетски преподавател от Белгия представя доктората си за троянската керамика

* Иван Д. Добрев е доцент по изкуство и дизайн във Висшия институт по изкуствата в Хаселт; домакин на лекцията му в Троян е Музеят на занаятите – 31 юли, сряда, 17:30 ч.
Предстоящо
Иван Д. Добрев
НА 31 ЮЛИ в Музея на занаятите в Троян (17:30 ч.) ще бъде представен първият международен докторат по троянска керамика и изящни изкуства – на д-р Иван Д. Добрев от университета в Хаселт, Белгия. В изследователския фокус на автора стои обновяването на Троянската керамична школа и съвременният творчески подход при нея, представляващ синтез на традицията (ноу-хау, майсторство, метод) с концептуалното творчество и водещ до създаване на предмет на изкуството.

ИВАН Д. ДОБРЕВ е роден през 1969 г. в град София. През 1996 г. завършва скулптура в Академията по изящни изкуства в Маастрихт, Холандия. В Маастрихт прави и следдипломна квалификация и става лауреат на Академия „Ян Ван Айк“. От 2009 г. е доцент в катедрата по изкуство и дизайн във Висшия институт по изкуства в Хаселт. От 2012 г. до 2018 г. е докторант в катедрата по архитектура и изкуство в Университет Хаселт.

ПРЕЗ 2018 Г. Иван Д. Добрев защитава научен труд на тема: „Съзерцанието на Троянската керамика: Есета върху традиционната керамика и съвременната скулптура”. Освен преподавателска и изследователска дейност работи по различни арт проекти в сътрудничество с творчески екипи. Има международен опит в работата с музеи, галерии и агенции за изкуство.

Музей на занаятите - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |