Времето беше с нас и ние бяхме във времето

* „Всички вие, които четете това, можете да се включите в някое от следващите мероприятия, които ще организираме. Следете за събития, заповядайте да се запознаем на място. Емоциите са големи
 и е весело. До нови срещи!“
Ойларипи
Препечатваме този текст (от фейсбук страницата на ТД „Насам-Натам“) – посочи ни го нашият съгражданин и приятел, уважаваният специалист от Белодробната болница в Троян д-р Мирослав Субашки – с голямо удоволствие. Защото случилото се е красиво, важно, необходимо. Защото младите са тук. И с надеждата да помогнем с нещичко хубавата инициатива на тези „приятели планинари, част от групата „Да обновим туристическите маршрути и обекти“, както сами са се определили от „Насам-Натам“, да „повлече крак“ и да се включат още (много) хора. Т21

ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ уикенд (11-12 май) се получи отново едно голямо приключение. Събрахме се точно 30 човека. Една част от тях бяха ученици от училището за планински водачи в Черни Осъм. Проходихме 8 маршрута, почти всичките нови и немаркирани до сега. Прочистихме и маркирахме 6 от тях. Един оставихме за по-късен етап, защото в момента има сеч около него и е опасен за преминаване. Другият се оказа прекалено дълъг и скучен.

ТОВА СА новите маршрути:
• Бели Осъм - Беклемето - Арка на свободатазелена маркировка

• Троян - Янковска могила - хижа „Чучул“синя маркировка

• Черни Осъм - Янковска могила - хижа „Чучул“ зелена маркировка

• Черни Осъм - Троянски манастир – зелена маркировка

• Смесите - Зелениковски манастир - Новоселски поленицизелена маркировка

С ПО-ГОЛЯМАТА част от участниците не се познавахме – сега вече сме приятели. Всички си свършиха съвестно задълженията, нямаше скатавки, мрънкане, охкане. А маршрутите бяха дълги, денивелацията немалка. Въпреки, че вечерта бяхме уморени, приказките в механата продължиха до късно. В неделя довършихме всичко започнато. Пожелахме си до скорошни срещи и всеки пое към своя дом, отнасяйки със себе си един приятен спомен. Спомен за това, че е бил част от това добро дело, че е бил в полза на планинарите, които ще ползват занапред пътеките. Скоро ще поръчаме и табелите, които ще сложим по маршрутите. В неделя посетихме баба Дана на Зелениковския манастир, занесохме й малко провизии, поприказвахме си с нея. Страхотен човек е тя.

ДА ВИ РАЗКАЖЕМ обаче малко повече за учениците от Училището за планински водачи (в с. Черни Осъм), които се включиха в това мероприятие. Едни прекрасни млади хора, които се раздадоха до край и свършиха много работа. Надяваме се, не – сигурни сме, че те научиха много неща. Особено трима от тях, които дойдоха в най-трудните групи и идея си нямаха какво ги чака. Но след този ден те вече знаят много. Знаят, че неподготвен в планината не се излиза (…) Това беше една много добра практика за тях. Пожелаваме им да успеят в живота и станат добри планински водачи или спасители.

А ВСИЧКИ вие, които четете това, можете да се включите в някое от следващите мероприятия, които ще организираме. Следете за събития, заповядайте да се запознаем на място. Емоциите са големи и е весело. До нови срещи!

ТД „Насам-Натам“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |