Циганско клане на Разпети петък в жк „Смирненски“ в Троян

* 20-годишният Райко посякъл с брадва 32-годишния Димитър след битов скандал, кървавият екшън се разиграл пред вход 4 на бл. 1 * В квартала е сравнително спокойно, но има засилено полицейско присъствие * Комшийка: Тази циганска фамилия е опасна, наплашили са квартала, трябва да се вземат спешни мерки
Крим Актуализиран
ВЧЕРА привечер, 26 април, петък, около 19:30 ч., след битов скандал между роми в троянския жк „Смирненски“ 20-годишен е заклал с брадва своя 32-годишен опонент. На мястото на кървавия екшън – пред вход 4 на бл. 1 в квартала – веднага пристигнали три полицейски екипа, които извършили оглед и установили, че пострадалият е починал на място, а на врата му има дълбока порезна рана. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят бил закопчан. Иззето е и оръжието на убийството – брадвата.

Жертвата
ПО СЛУЧАЯ е образувано досъдебно производство и работата по него продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Ловеч. В момента колачът е задържан за 24 часа в предварителния арест в РУ на МВР - Троян и е направил пълни самопризнания (от пресцентъра на МВР обаче отказаха да съобщят името/инициалите на убиеца и на убития?! – бел. ред.). Райко е името на извършителя, уточниха по-късно източници от полицията (първоначалната ни информация, че убиецът е Гаврил, брат на бившата жена на жертвата, се оказа невярна). Убитият Димитър пък живеел другаде (в жк „Лъгът“), но имал роднини във въпросния бл. 1 – бившата му жена и дъщеричката им; а до свадата се стигнало защото убиецът Райко и брат му закачали малкото момиченце и бащата дошъл да говори с братята и да защити детето си.

РАЙКО и брат му – които са от Славчовите цигани, заселени в общинско жилище в един от блоковете в жк „Смирненски“ преди около три години, преди това живеели в мах. Аламанка – са наплашили квартала, твърдят местни жители. „Няма човек, на когото да не са се заканвали, страх ни е да ги срещнем и на улицата, сигнализирали сме неведнъж, но явно трябваше да се случи нещо страшно, за да се обърне внимание. Говорили сме с майката и бащата на двамата братя, но нищо, те дори ги насърчават, бащата сега е видял, че синът му взима брадвата и изобщо не е реагирал. И преди ни беше страх от тях, но сега не смеем да излезем на двора“, сподели ни с огромна уплаха и сълзи на очите жена от квартала. Мнението на всички е, че срещу тази циганска фамилия трябва да се вземат незабавни мерки, иначе ще се случи още нещо лошо.

СЛЕД КЛАНЕТО на Разпети петък в жк „Смирненски“ ситуацията е сравнително спокойна, но в квартала превантивно има засилено полицейското присъствие.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |