Дискусия „Българското общество преди избори“ организираха от ГЕРБ

* Антоний Гълъбов: „Проблемът ни е с обслужващия персонал на Русия в България“ * Харалан Александров: „Голямо предимство е, че имаме премиер като Борисов“ * Иван Миховски: „Не допускат грешки само онези, които нищо не правят“
Предизборно
Сред присъстващите на политическата дискусия, Ловеч, 23 февруари 2019 г.
СЕРИОЗНИ лектори взеха участие в политическата дискусия „Българското общество преди избори: фрагментация, конфликт и интеграция“, организирана (23 февруари) от женската структура към областната организация на ГЕРБ Ловеч – социалният антрополот доц. Харалан Александров и политологът доц. Антоний Гълъбов. Сред участниците бяха и депутатът и общински координатор на партията в Троян инж. Иван Миховски, председателката на националното ръководство на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, ловешкият градоначалник Корнелия Маринова, десетки редови представителки на общинските организации в областта, сред тях немалко от ГЕРБ Троян.

Доц. Антоний Гълъбов: "Битката за Европа е битка за България"
„СЪСТОЯНИЕТО на обществото ни днес се характеризира с ниска степен на солидарност. В това отношение Корнелия Нинова е дар за България, тъй като тя превръща БСП в национал-социалистическа партия“, заяви в лекцията си Антоний Гълъбов. Той каза още, че всяко фрагментиране ни отдалечава от единството, прави трудно формирането на общи национални цели. И че България е останала единствената държава в ЕС с такава зависимост от Руската Федерация, а проблемът ни е с обслужващия персонал на Русия в България. „Тук Русия има посредници, формирани в СССР. Тук има корпоративни интереси, които работят за Русия, а не за България. В това отношение битката за Европа е битка за България, това е процес, а не проект“, категоричен бе доц. Гълъбов. „Европа е тук, а не само в Брюксел. ЕС осигури повече от 60 години мир и благоденствие за своите членки, а Русия воюва и все повече обеднява. 27 страни в ЕС постигнаха много по-бързо единомислие по Брекзит, отколкото самата Великобритания. Европа е там, където няма просто човеци, а човешки права. Европа е там, където всеки човек е ценен“, дебело подчерта известният политолог.

Доц. Харалан Александров: "А Борисов умее това"
„ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ натиск влияе изключително много и на културното развитие между хората. Човек няма как да наблюдава целия свят. Когато светът е толкова сложен, започват разломите и конфликтите. Това е и една от причините хората да не виждат хубавите неща, които се случват, те предпочитат да гледат лошото пред развитието. Ние често сме готови да прекрачим от развитие към разрушение, а регресът ни връща към много по-примитивно ниво“, разясни в лекцията си Харалан Александров. По думите му трябва да разберем, че няма как да живеем без кризи, а важното е да се научим да ги управляваме. „В това отношение е голямо предимство, че имаме премиер като Борисов, на който му се отдава да решава кризи. Важно е да не объркваме интерпретацията с фактите, както често правят някои български политици с целите на пропагандата. Силата на политическото лидерство е да можеш да се свържеш с различните фрагментирани групи, а Борисов умее това“, заяви още доц. Александров.

Ирена Соколова: "Изключително важно е женското участие в ГЕРБ"
„ГОРДЕЕМ се с политиците, които излязоха от Ловеч. Нашата партия управлява държавата, а това е голяма отговорност. Силата, която ГЕРБ има, е да довежда това до конкретни резултати за хората. Изключително важно е женското участие в ГЕРБ и ние знаем, че е водещо“, подчерта председателката на НИС на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. По думите й основното предизвикателство през Европа в настоящия момент е Брекзит и излизането на Великобритания от ЕС. А предстоящите Европейски избори за пръв път са от толкова висока важност. „Не трябва да подценяваме тези избори, защото те ще рефлектират и върху местните. При малка разлика с БСП и ДПС, това ще даде отражение и върху местния вот. Ако успеем да постигнем по-голяма разлика, тогава кандидатите ни за кметове ще имат сигурността да очакват по висок резултат“, подчерта още г-жа Соколова.

Инж. Иван Миховски: "Никой не може да ни вземе постигнатото"
„ВИНАГИ съм казвал, че никой не може да ни вземе постигнатото – то е видимо, може да се пипне, усеща се в живота ни. Ако всеки преди ГЕРБ е правил по малко от това, което прави ГЕРБ сега, държавата ни щеше да има друг облик. Да, сигурно допускаме и грешки, но това е защото се работи – не допускат грешки само онези, които нищо не правят“, каза пред участниците в политическата дискусия депутатът и наш съгражданин инж. Иван Миховски. В поредица от изказвания той акцентира на ролята на областния координатор Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие и през трите мандата на премиера Борисов. На въпроси от залата г-н Миховски коментира изпълнените ангажименти на ГЕРБ за борба с корупцията в ТЕЛК, за социалната политика и пред хората с увреждания. „Страната ни стои по-различно на международната политическа сцена благодарение на ГЕРБ и лично на премиера Бойко Борисов и председателя на парламентарната ни група Цветан Цветанов – двама уважавани лидери, които накараха Европа и европейските институции да гледат с уважение на страната ни“, подчерта Миховски.

По информация на ГЕРБ Ловеч

2 коментара:

Дедо Спас каза...

Toвa ca eдни дeпyтaти oт ГEPБ, ĸoитo в 43-oтo Hapoднo cъбpaниe (cлeд пpoвeдeн peфepeндyм) пpиexa дa имa eлeĸтpoннo глacyвaнe нa избopитe зa Eвpoпeйcĸи пapлaмeнт пpeз мaй 2019 г., нo вeчe ĸaтo дeпyтaти в 44-oтo Hapoднo cъбpaниe пpиexa дa нямa eлeĸтpoннo глacyвaнe пpeз мaй 2019 г.
Ha 27 aпpил 2016 г. “зa” въвeждaнe нa eлeĸтpoнeн вoт и нa 14 фeвpyapи 2019 г. “зa” oтлaгaнe нa eлeĸтpoнния вoт, глacyвaт cлeднитe дeпyтaти: Aлeĸcaндъp Heнĸoв, Aннa Aлeĸcaндpoвa, Aтaнac Taшĸoв, Baлeнтин Paдeв, Beнĸa Cтoянoвa, Гaля Зaxapиeвa, Дaнaил Kиpилoв, Димитъp Гeчeв, Eвгeния Aлeĸcиeвa, Eвгeния Aнгeлoвa, Ивaн Mиxoвcĸи, Kиpил Kaлфин, Kлaвдия Гpигopoвa – Гaнчeвa, Kpaceн Kpъcтeв, Лъчeзap Ивaнoв, Mилeнa Дaмянoвa, Heли Πeтpoвa, Cтaниcлaв Ивaнoв, Xpиcтo Гaджeв, Xpиcтo Гpyдeв, Цвeтa Kapaянчeвa.
Днec “жeлeзният apгyмeнт” нa yпpaвлявaщитe cpeщy eлeĸтpoннoтo глacyвaнe ca xaĸepитe. Зaтoвa ceгa тyĸ щe ocтaвя изĸaзвaнeтo нa Цeцĸa Цaчeвa oт cъщия 27 aпpил 2016 г. Toгaвa тя пoлyчaвa бypни aплoдиcмeнти в плeнapнaтa зaлa, cлeд cлeднaтa плaмeннa зaщитa нa eлeĸтpoннoтo глacyвaнe:
“Aĸo нe ca били пъpвoбитнитe xopa дa cи пoĸaжaт pъĸaтa извън пeщepaтa, бeз дa ce пpитecнявaт дaли нaвън вaли, тpeщи или нeщo щe им oтxaпe pъĸaтa и мoжe дa пaднe дъpвo, ĸъдe щeшe дa бъдe днec чoвeчecтвoтo?”
Източник: Фрогнюз.
Автор: друг гьонсурат, дето му викат Свачо.

Дедо Спас каза...

Грешка - дето му викат Слави.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |