Тачо започна сезона по шампионски

* Три подиума в първите три старта от Ски О-тура в Ахензее, Австрия за Станимир Беломъжев – втори места в двата спринта и четвърто в масовия старт * Беломъжев старши: „Тачо е в отлична форма, финансово и като екипировка сме добре осигурени и очакваме поредния
 силен сезон“
Ски ориентиране
Станимир Беломъжев, подготовка за стартовете от Ски О-тура, Ахензее, Австрия, 2019 г.
СТАНИМИР БЕЛОМЪЖЕВ, голямата звезда на българското ски ориентиране и изобщо на зимните ни спортове в последните години, започна много силно новия състезателен сезон – с три подиума в първите три старта, валидни за световната ранглиста, чийто домакин бе австрийският зимен курорт Ахензее. Тачо взе златото в спринта в събота (12 януари), остана 4-ти в масовия старт в неделя (13 януари) и бе 2-ри във втория спринт в понеделник (14 януари). Със събраните точки летящият троянец се изкачи едно място по-нагоре в ранглистата и вече е четвърти, водач е руснакът Андрей Ламов.

„ТАЧО е в отлична форма, финансово и като екипировка сме добре осигурени и очакваме поредния силен сезон“, сподели ни по телефона от Ахензее бащата и личен треньор на шампиона Иван Беломъжев. Той разказа за невиждания от десетилетия такъв сняг в района на Тирол, което прави и състезанията доста по-трудни и силови. „Пътищата са като тунели, снегът отстрани е по-висок от буса ни, добре че тук чистят яко и знаят как да го правят“, коментира треньорът. По принцип Ски О-тура се провежда в няколко страни, но заради тежката зимна обстановка сега ще продължи отново в Австрия, в Рамзау, като първият старт там е в петък (18 януари).

Иван Беломъжев
БЕЛОМЪЖЕВ СТАРШИ подчерта, че основните цели на Тачо през този сезон, в който няма Световна купа (тя е през година), са Европейското първенство в Турция и особено Световното първенство през м. март в Швеция. „Ще се постараем да сме във върхова форма именно за СП, да не забравяме, че Станимир е действащ световен шампион (виж "Беломъжев донесе световна титла за България" – бел. ред.) и се целим в дублиране на титлата“, бе коментарът му. И от нас – успех!

Т21
  • Още за победите на Беломъжев през годините – виж ТУК

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |