„Гадевски“ ООД (Троян) с приза „Най-добра българска фирма“ за 2017 г.

* Троянският производител на маси и столове, чиято производствена база е в с. Белиш, спечели в категорията микро и малки фирми
 * In memoriam за Тошо Гадевски
Отличници
Наградите за призьорите в класацията „Най-добра българска фирма“
ТРОЯНСКАТА мебелна фирма „Гадевски“ ООД спечели приза „Най-добра българска фирма“ (за 2017 г.) в категорията микро и малки фирми. Класацията, организирана от Първа инвестиционна банка (Fibank), е с национален обхват и се провежда за 7-ми пореден път. В троянската категория подгласници на „Гадевски“ ООД станаха фирмите „Палинико“ ООД, Девня (производител на поръчкови редуктори, зъбни колела и задвижващи елементи) и „Ивелико" ЕООД, Килифарево (млада софтуерна компания). Категориите са четири – микро и малки фирми, средни и големи фирми, награда за женско предприемачество, фирма на публиката; като тази година номинирани били почти 300 фирми от различни браншове.

„ТОВА, което прави конкурсът различен от всички останали класации, е желанието ни не само да излъчим победител, но и да  фокусираме общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание. Амбицията ни е да го превърнем  в дългосрочна инициатива, която да мотивира българските фирми да бъдат конкурентноспособни и иновативни“, четем в мотивацията в сайта на Fibank. И още: „Предвид индикациите за икономическо възстановяване, тази година акцент в надпреварата ще бъде потенциалът за развитие на българските фирми. Високо ще бъдат оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда в и извън страната, както и потенциал за навлизане на нови пазари – у нас и в чужбина“.

Финансистът Емил Хърсев (вляво) връчва наградата на
представител на фамилия Гадевски, София, 27 ноември 2018 г.
.
„ГАДЕВСКИ“ ООД е създадена през 1998 г. от братята Тошо и Найден Гадевски (във фамилната фирма работи и синът на Тошо – общинският съветник инж. Васил Гадевски, който наскоро оглави младежката областната организация на БСП – бел. ред.). Основната й производствена база се намира в с. Белиш. Фирмата има дългогодишен опит и традиции в производството на маси и столове от масивна дървесина, a през последните няколко години се специализира в производството на широка гама детски столчета и се превърна в един от най-големите производители на този артикул в Европа. Около 90 % от производството на „Гадевски“ ООД е за износ, като основните дългосрочни клиенти са от Великобритания, Германия, Франция, Гърция, Израел и други. След приемането на България в Европейския съюз фирмата участва в няколко програми за подобрение на качеството, увеличаване на капацитета, обучение и автоматизация и реализира два проекта по европейските оперативни програми.

ЦЕРЕМОНИЯТА по награждаването се състоя на 27 ноември в София, а призът на „Гадевски“ ООД връчи финансистът Емил Хърсев. „Хубавото на конкурсите, които имат опит и традиция, е, че всяка година методиката им става все по-стабилна. Основното в избора са най-добрите качествени показатели – ръст, печалба и доходи“, заяви финансистът.



In memoriam
На 27 ноември 2018 г. след дълго боледуване от рак, ремисия и възобновяване на болестта почина Тошо Гадевски, основателят и съсобственик на „Гадевски“ ООД. По ирония на съдбата бизнесменът си отиде в деня, в който фирмата му спечели високата национална награда „Най-добра българска фирма“. И от нас – поклон и съболезнования на близките!
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |