Новите наематели на Малкия пазар се нанасят от 1 декември

* Трима от спечелилите още не са подписали договорите си, ако не го сторят до 3 декември – покани към класираните на второ място; четирима от предишните наематели се връщат * Малкият пазар ще заработи преди Коледа
Тема с продължение
Станислава Вачева
ОТ 1 ДЕКЕМВРИ новите наематели на Малкия пазар, които вече имат сключени договори, може да се нанасят в обектите. Очаква се сключването на договорите за още три от помещенията (помещението за закуски, заведение за хранене и едно от помещенията за продажба на плодове и зеленчуци), като срокът за това е до 3 декември.

СЛЕД приключване работата по един от обектите, посветени на 150-та годишнина на Троян – Малкия пазар на ул. „Васил Левски“, на 12 ноември общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД (което ще администрира обекта и инвестира в изграждането му – бел. ред.) проведе търгове за отдаване под наем на 11-те помещения*. Явиха се общо 26 кандидати, като всеки имаше възможност да кандидатства само за едно помещение. Не се явиха кандидати единствено за обществената тоалетна, а за едно от търговските помещения (за продажба на плодове и зеленчуци) имаше само един кандидат.

НАЙ-ГОЛЯМ интерес имаше към помещенията за закуски, за готови и полуготови храни и заведението за хранене. При един от павилионите за продажба на плодове и зеленчуци е запазена месечната наемна цена, равна на началната тръжна месечна наемна цена (447 лв.**), за две помещения цената е вдигната с една стъпка на наддаване, а при две – с две стъпки на наддаване. Стъпките на наддаване за помещенията бяха 10 % от началната тръжна цена. Трима кандидати се бориха за заведението за хранене и поради засиления им интерес наддаването стигна до 2055 лв. месечна наемна цена, при начална тръжна месечна наемна цена 1215 лв. За сравнение – наемът на терена, на който беше разположено предишното заведение за хранене, бе 801 лв. Тук е важно да поясним, че това беше наемът само на терена, а сегашната начална тръжна месечна наемна цена от 1215 лв. е за изцяло изградено ново помещение, оборудвано с климатик и аспирация. Четирима от предишните наематели на павилиони отново се връщат на Малкия пазар.

Новият Малък пазар
СЛЕД КАТО търгът приключи, управителят на „Общински пазари“ ЕООД Николай Вълков издаде решение и в 14-дневен срок от връчване му всички договори следва да бъдат подписани. Ако до 3 декември договорите за останалите три помещения не бъдат подписани, управителят ще излезе с ново решение и за сключване на договор ще бъдат поканени класираните на второ място.

ВСИЧКИ процедури по нанасяне на обектите в кадастъра и въвеждане в експлоатация са приключили. Помещенията са снабдени с електричество. „Общински пазари“ ЕООД вече връчи ключовете на наемателите, с които са подписани договори и от 1 декември те могат да започнат да се нанасят в обектите. Това означава, че Малкият пазар, който е с нова, модерна и по-функционална визия и инфраструктура, ще заработи още преди Коледните празници!

Станислава Вачева, PR на Община Троян

     * 11 помещения: 6 за продажба на плодове и зеленчуци – по 25 кв. м, при начална тръжна месечна наемна цена от 447 лв. и срок за наемане 5 години; 1 за продажба на тестени закуски (баничарница) – 26 кв. м, начална тръжна цена 467 лв., срок за наемане 10 години; 1 за продажба на готови и полуготови храни за вкъщи – 36 кв. м, начална тръжна цена 646 лв., срок за наемане 10 години; 1 за продажба на ядки и сушени плодове – 11 кв. м, начална тръжна цена 199 лв., срок за наемане 5 години; 1 заведение за хранене (ресторант) – 81 кв. м, начална тръжна цена 1215 лв., срок за наемане 10 години; 1 обществена тоалетна – 13 кв. м., начална тръжна цена 150 лв., срок за наемане 5 години.
     ** Всички цени са без ДДС


Още по темата:

3 коментара:

Дедо Спас каза...

Госпожо Вачева, аз няма да си инсталирам приложението "Кмете виж", затова питам кмета, а Вие ми отговорете в тоя сайт:
1. Според Троян 21 срокът за завършване на новия стар малък пазар беше празника на града. Има ли поискани и платени неустойки за неспазване на срока?
2. Тротоарът пред тия финландски сауни чия собственост е, и защо и до ден днешен е затворен за пешеходци. С кой документ и кога е станал собственост на някой друг?
3. Защо "великото" кръгово на моста пред АИР-а и до ден днешен си стои в етап на археологически разкопки? Платихте ли след разкопките за трепане на плъхове по цялата главна улица след това, на "КОЙ", с конкурс ли, и колко. Е, сега елате да си приберете домашните любимци на улица "Славейков"!
3. Как с "великото" кръгово ще решите проблема със задръстванията на двата основни моста в града - към "Лесопласт" и към тленните останки на "Елма"?
4. Преди 2-3 години купихте великата машина за почистване "Улична Котка" модел незмамсикой за 300 000 лева (триста хиляди лева). Е това нещо в музея на историята на града ли е сложено, или работи? За тия пари тази машина трябва да има много яка прахосмукачка за листа и да може да рине сняг. Да Ви посоча ли сайта на производителя? А връзка към ebay.com за машини втора употреба (на 5 години)?
5. В 21-ви век улица "Стара планина" си стои 6-7 месеца къпана-недокъпана. Някой чакал да се слегне нещо? Това да не е гроб бе, мили ми общинари, тия разкопки са на ваша фирма. И пак да споменем "Уличната Котка", за нея пари с обществена поръчка има, за виброплоча и трамбовка пари няма (защото двете са на стойност не повече от 5000 лева, и то добри машинки).
5. Общината "усвои" доста парици по много програми - с какво помогна на все пак коравите жителите на Троян.

Unknown каза...

Станиславе ,ако няма отговор ,ще отправя питане в общинския съвет.

Дедо Спас каза...

Г-жо Михайлова, сега е 23:08 часа. Прогнозата е за снеговалеж и застудяване до -11 градуса сутринта. Във Виньо на Сена и другите побратимени градове при тия условия вероятно пръскат по улиците нещо от рода на воден разтвор на някви си хлориди. Вие сте в законна почивка, дано, ама надали.
Тия мушмуроци от тоя сайт го предсказаха бая отдавна: https://www.accuweather.com/en/bg/troyan/43885/weekend-weather/43885
И аз като един прост троянски гражданин се надявах някой да мине да посипе малко калиева или калциева сол, няма ринене, няма замръзване, и подсмърчащи общинари няма да даже да има. Това нещо ще ни скове за около 10 дена , как ще се оправдаете пред народонаселението?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |