Есенният салон на троянската галерия

* Откриването е на 12 октомври, 18:00 ч., този път изложбите са две – традиционната на ДТХ и фотографска на проф. Цочо Бояджиев
 и Цветан Тончев
Предстоящо
Галерия "Серяковата къща" вечер, Троян
НА 12 ОКТОМВРИ (петък, 18:00 ч.) в навечерието на Петковден, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон, който тази година ще премине под знака на 150-годишнината от обявяването на Троян за град.

проф. Цочо Бояджиев
Цветан Тончев
ОСВЕН традиционно представените нови творби на Дружеството на троянските художници (ДТХ), ще бъде показана и изложбата „Портрет на един град”. Идеята за нея е на известния български учен и наш съгражданин проф. Цочо Бояджиев, който в съавторство с троянския фотограф Цветан Тончев заснема различни троянски личности (критерият не е известност и социален статут, а характер и характерност) и така „сглобява“ една картина на днешен Троян. От фотографиите се ражда и албум с предговор от професора. Изложбите ще бъдат открити от кмета Донка Михайлова, която същата вечер ще представи резултатите от проекта, чрез който галерията тази година се сдоби с ново външно и вътрешно художествено осветление и с нови механизми за експониране на картини.

Иван Шопов и група "Авигея"
КАКТО обикновено, събитието ще има концертна част – изпълнителите тази година ще са троянецът Иван Шопов и група „Авигея”. Иван Шопов е музикант и художник, добре познат на българската и световна публика с многобройните си албуми и изпълнения на живо. Съчетава български фолклор със съвременна електронна музика и през годините записва три албума с виртуоза Теодосий Спасов. През 2009 г. двамата гостуваха в галерия „Серякова къща”. Този път Шопов ще представи новия си проект, в който си партнира с талантливите народни певици от група „Авигея”. От това сътрудничество през 2017-та излиза албумът „Канатица”, съчетаващ вековните песнопения на българите, пречупени през музикалната призма на Иван и завладяващ със съвременния прочит на традициите.

Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |