„Заедно“ на 5 – с концерт на площада

* Честито и успех в следващите много по 5; с надеждата – че ще върви напред и няма да е поредният сватбарско-кръчмарски оркестър
Рожденик
Хоро за рожденика
ТРОЯНСКАТА духова музика „Заедно“ – създадена с подкрепата на НЧ „Просвета - 1920 г.“ в кв. „Велчевски“ и най-вече на читалищната председателка Анелия Стоева и ентусиазма на музикалния педагог Бойко Ковачев – навърши 5. И отбеляза годишнината си с концерт на централния троянски площад (10 август) – заедно с приятели танцьори, гостуваща певица, немалка публика, дълги хора, поздравления. На същото място, където през лятото на 2014 г. събра очите и възторзите с една от първите си публични изяви; и даде заявка за възраждането на повяхналата хубава троянска традиция – от времето на градския духов оркестър на маестро Владимир Парушев, който редовно радваше наши и гости с изпълненията си на площада (виж „Заедно“ – велики сте, не спирайте!“ – бел. ред.).

"Заедно" днес, 10 август 2018 г.
След първия концерт на площада, 24 юли 2014 г., снимка Т21
ДЕСЕТКИ са изявите на „Заедно“ за тази първа петилетка – на музикални фестивали и конкурси, особено в първите години, но най-вече на сватби и други битови празници, както в квартала и града, така и на други места в страната. Развитие претърпя и екипът, някои си тръгнаха, други дойдоха, смениха се няколко ръководители, фронтменът тромпетист и лице на „заеднистите“ Станислав Мойнов стана студент в Музикалната академия. А равносметката е – групата си извоюва име и място, харесвана е, разпознаваема, канена. И от нас – честито и успех в следващите много по 5. Но ще изразим една надежда – че „Заедно“ ще върви напред и няма да е поредният местен сватбарско-кръчмарски оркестър, ще развива потенциала си на духова музика от по-друг, градски тип и ще продължи традицията на маестро Парушев. Дано!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |