10 хил. лева в подкрепа на Митко от благотворителния концерт в Орешак

* „Нека пожелаем на нашия приятел и съгражданин по-лек път към възстановяване на здравето му. Нека всеки ден среща добрината, която ще му върне вярата“, обърна се към присъстващите инициаторът на дарителското събитие Иван Миховски
Шанс за Митко
Част от публиката на благотворителния концерт в подкрепа на Митко, Орешак, 9 август 2018 г.
ПОЧТИ 10 ХИЛ. ЛЕВА, точната сума е 9695 лв., за животоспасяваща операция на 46-годишния ни съгражданин Димитър Митев бяха събрани на благотворителния концерт, организиран съвместно от троянския народен представител Иван Миховски и Народно читалище „Развитие - 1898 г.“ (9 август). В подкрепа на Митко на сцената на орешашкото читалище излязоха наши и гостуващи изпълнители, сред тях прочулите се от „Гласът на България 2017“ Радко Петков и Силвия Загорова. Сумата от концертните билети и дарителските кутии в залата бе допълнена от разиграната след концерта томбола, а подкрепата си за Митко дадоха и кметът на Троян Донка Михайлова, областният управител на Ловеч Георги Терзийски, бизнесмени от района.

Майката
„БЛАГОДАРЯ ВИ, че сте тук тази вечер. Днес е модерно да се делим - по политически възгледи, по футболни отбори, по религии, да се делим винаги и за всичко. Благодаря ви, че тази вечер сте тук в тази зала, обединени в името на живота. Нека пожелаем на нашия приятел и съгражданин по-лек път към възстановяване на здравето му. Нека всеки ден среща добрината, която ще му върне вярата. Бъдете щедри, всички средства, които съберем тази вечер, ще отидат за него, за лечението на Митко. Благодаря на читалищното настоятелство и на всички участници в концерта, които се съгласиха и с желание и готовност се включиха в него също благотворително и ще дарят своето изкуство и талант в името на живота“, каза при откриването на концерта Миховски (цитатът е по материал за благотворителното събитие във фейсбук страницата на ГЕРБ - Ловеч – бел. ред.).

***

Семейството
ДА ПРИПОМНИМ. През 2017 г. Димитър Митев е диагностициран с тежко заболяване, единственото лечение на което е трансплантация на черен дроб; но поради съпътстващи други заболявания досега трансплантация в България му бе отказана. През м. юни идва добра новина – проф. д-р Remzi Emiroğlu от турската болница Acıbadem Atakent Hospital може да направи трансплантацията. Но сумата е непосилна за семейството – 142 хил. евро, а още по-трудно е, защото трябва да се събере бързо. Тогава синът на Митко – Валентин, поде кампанията за набиране на средства. Всеки може да помогне, кой каквато възможност има и всеки лев е от значение.

ДАРЕНИЯТА могат да се направят в дарителските кутии, поставени на различни места в Троян и района, на страницата на кампанията във фейсбук или на дарителската сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, Троян
BIC (SWIFT):
UNCRBGSF
IBAN: BG53 UNCR 7000 1523 320387
Димитър Генчев Митев

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |