Пътническият влак удари ТИР на прелеза при „Рико Стил“

* Дизеловата мотриса с един вагон набила спирачки, но не могла да избегне удара с врачански ТИР, навлизащ в прелеза към мебелната фирма „Рико Стил“ * Машинистите и тримата пасажери са невредими, шофьорът – също
Сблъсъци
ПЪТНИЧЕСКИЯТ влак от Троян за Горна Оряховица в 16:45 ч. (11 юли, сряда) удари товарен камион (ТИР) на врачанската фирма „Ташев транс“ на прелеза в промишлената зона на Троян, водещ към „Рико Стил“ и „Винпром Троян“. Машинистът на дизеловата мотриса с един вагон натиснал спирачки, но не успял да спре, врязъл се в камиона и го влачил около 20-тина метра.

ЗА РАДОСТ ударът е станал зад шофьорската кабина и водачът на ТИР-а се отървал невредим. Не е пострадал и никой от машинистите и тримата пътници във влака. Семафорът е светил червено, имало е и звуков сигнал, но явно водачът го е пропуснал.

„ЗАВИХ бавно от пътя и навлязох в прелеза, но слънцето грееше срещу мен и не видях светлините на семафора. Вече бях на релсите и нищо не можех да направя“, сподели пред Т21 шофьорът, който идвал да натовари един палет мебелна продукция на „Рико Стил“. Сблъсъкът е точно под кабинета на собственика на голямата мебелна фирма Христо Йовчевски и станал пред очите му. „Шофьорът зави и навлезе в прелеза, но явно не видя червената светлина. Доброто в лошото е, че няма пострадали хора, всичко друго е поправимо“, коментира г-н Йовчевски, който вече бе осигурил свой автомобил за тримата пасажери – баба и внучка от с. Йоглав, Ловешко, и възрастна жена от Горна Оряховица.

ОТ УДАРА камионът се бе „усукал“ на релсите, а покрай релсите се бе разпиляла стоката му. Очакваше се специализирана техника, която да освободи линията. Щетите тепърва ще се изчисляват. А хубавото в цялата история е, че сблъсъкът не бе предизвикал дерайлиране на влака, което можеше да доведе до човешки щети. В случая има и нещо комично – пътнически влак със старинна дизелова мотриса, един-едничък вагон и трима пътници, движещ се със „зашеметяващата“ скорост от 30-тина км/час, катастрофира на може би най-спокойния жп прелез по цялото трасе на линията от Троян до Горна Оряховица; която „смешка“ поставя редица въпроси, големи и малки.

Т21

9 коментара:

Unknown каза...

каде са бариерите

Unknown каза...

преди година е имало и са премахнати ЗАЩО

Unknown каза...

А бе малоумник какви бариери на този умрял прелез. Цивилизованите хора спират и се оглеждат на ЖП Прелез дори и когато няма СТОП. Тук има всичко необходимо , но тариката си е тарикат. Идете и вижте на Гара Добродан като светне червено колко много коли минават , после някой друг ни е виновен.

Unknown каза...

СЕМАФОРА

Unknown каза...

Първо се запознайте с терминологията в жп транспорта и после пишете статии. Че смешното е това, което сте написали а не това ,което се е случило.

troyan21 каза...

До №10: Наистина това, което се е случило, не е смешно, а тъжно: влак с един вагон и трима пътници, теглен от вехта дизелова мотриса (пардон – дизел-хидравличен локомотив), гълтаща нафта и пушеща като змей и фучаща с цели 50 км/час… И всичко това във време, когато жп транспортът в Европа, особено в нашия ЕС, и изобщо по белия свят става все по-бърз, по-модерен, по-луксозен, по-конкурентен на другите видове транспорт. Това е тъжно, „смешка“ в кавички.

А относно терминологията: Дали светещото нещо на прелеза се казва семафор или светофар и че „неправомерно“ сме използвали думата дерайлиране като синоним на обръщане, това не считаме за толкова важно, никак дори. Както и че не било „дизелова мотриса“, а „дизел-хидравличен локомотив“. Жепейските терминологични тънкости едва ли вълнуват някого и нямат отношение към същината на случилото се.

Unknown каза...

Уважаеми г-н Маринов,"щастието" в самото нещастие е,че "ТИР-аджията"-нарушител беше блъснат от "вехта дизелова мотриса,фучаща със цели 50 км/час-за това и нямаше човешки жертви!Хайде да си отговорим реторично-какво щеше да стане,ако на мястото на гореописаната "мотриса"беше -високоскоростен и луксозен, мечтан от Вас /и от мен също/влак!? -Правилно!-влакът и ТИР-ът щяхме да ги намерим в Осъма под" Велде"и живи хора нямаше да има!Тогава сигурно ще се търси "кусур",че влакът се е движил много бързо!Нека първо си изчистим съзнанието,рязко да си подобрим културата на пътното движение,пък тогава да търсим кусури на железниците!

Unknown каза...

И не ми стана ясно,с какво помага супер неуместното иронизиране на влакът, на обективността на Вашата статия!?
Влакът ли е крив че е стар,или ТИР-ът, че не спазва едно нещо, наречено Закон за Движението по Пътищата!?!

Unknown каза...

"Така е било и така го е казал"човека,и е събрал цели 350 лайка от 8500 преглеждания-под 5% - сериозен рейтинг!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |