Честит празник!

Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура, Честит празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!

БИХ ИСКАЛ да поздравя всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство. Всички, които са избрали словото, науката, баграта и музиката.

ТОЗИ ДЕН – 24 МАЙ, е един от най-уникалните български празници, който доказа значимостта и жаждата за светлина на нашите първоучители братята Кирил и Методий, които създадоха нашата писменост и я дариха на вси славянски народи. Нека никога не забравяме, че  българският народ е един самобитен, даровит и корав народ, който има много постижения в науката и културата и има с какво  да се гордее пред света!

ДРАГИ ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ, благодаря Ви за Вашата всеотдайност и упоритост възрожденски да водите нашите деца към света на знанието.

ДРАГИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, благодаря Ви за това, че продължавате все така да съхранявате и развивате духовното в нашия град и във всички нас.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, овладявайте най-доброто от света наоколо си. Следвайте примера на Вашите учители, имайте високия дух на нашите творци, за да съградите един по-добър свят!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, нека и в празник, и в делник да имаме пред себе си осъзнатия смисъл в думите на поета: „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!“.

Николай Тодоров

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |