Троян и Бургас спечелиха проекти по европейската програма УРБАКТ III

* Троянският проект ще се реализира съвместно с френски партньори и е за повишаване на стандартите за хранене в детските градини и насърчаване на екологосъобразното хранене
Отличници
Момент от заседанието по Програмата за междурегионално сътрудничество, София, 4 април 2018 г.
НОВИ 25 проекта ще получат финансиране в третия етап на европейската Програма за междурегионално сътрудничество (УРБАКТ III, 2014-2020) и сред тях са два български. Това стана ясно на заседанието на Комисията за наблюдение на програмата, което се проведе в София миналата седмица (4 април) и бе председателствано от българския зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. А хубавото за нас е, че одобрените два български проекта са на общините Бургас и Троян. „Програмата започва да се налага като възможност за нашите градове да ползват опита на по-развитите държави и съответните технологии. Надявам се, че с времето този тип партньорство и мрежи ще доведе до формирането на по-добри местни политики“, коментира зам.-министър Николова.

ТРОЯНСКИЯТ проект ще се реализира съвместно с френски партньори и е за повишаване на стандартите за хранене в детските градини в общината и насърчаване на екологосъобразното хранене, а финансовите параметри ще бъдат уточнени допълнително, научихме от кмета Донка Михайлова. Програмата е с общ бюджет 96 млн. евро и се изпълнява във всичките 28 държави членки на Европейския съюз плюс две страни партньори – Норвегия и Швейцария; до момента са реализирани три процедури за одобряване на проекти: в първата са класирани четири български проекта – два на община Бургас и по един на общините Смолян и Варна; във втората одобрените български проекти са два – на Столична община; в третата (УРБАКТ III) са споменатите два проекта на Троян и Бургас.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Айдееее, нови цветя пред общината. Нова китайска карикатура до шадраванят и нови стиропорени букви, например: Троянът 150 години еснафство !
Визията ако е да приличаме със статут на Етъра засега се получава. Защо някой не вземе да каже колко аджеба е цялата община вече?
Да ви кажа ли? Градът със селата около 15 000 жители преко сили.
Та политиката на общината трябва да бъде по-скоро за заселване на вече почти безлюдна община. Шепа хора и половината от тях с лобистки интереси, а другите по кръчмите.
Буйното пиянство на един народ!

Анонимен каза...

http://statii.troyan21.com/2015/04/10.html

Анонимен каза...

2-ри :) В един и същи град ли живеем с тези хора?

Анонимен каза...

Пий си хапчетата и прави деца бе льольо

Анонимен каза...

Троян е село голямо, обичам си родния град но това е положението. Селяния навсякъде и ако не вярвате минето до бюрото по труда - дърва, дърварници, мизерия в подлеза към центъра, разбит асфалт, кал, дупки и някъв дърварин с камион изпочупил дървения парапет и част от коловете, ма така е на село.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |