Изложба представя партньорския ни град Кашира, Русия

* Организатор е Община Троян със съдействието на администрацията на Кашира, общинския съветник Васил Радойчевски и Музея на занаятите
 * Откриването – на 2 май, 17:15 ч., пешеходната зона
 пред библиотеката
Предстоящо
Кашира – гледка отвисоко
НА 2 МАЙ 2018 Г. (сряда) в навечерието на 9 май – Ден на Европа и Ден на победата, в Троян официално ще бъде открита изложба, посветена на руския град Кашира и партньорството му с Троян. Сред градовете в Московска област има град с невероятна съдба – Кашира; наблюдавайки го при залеза или изгрева на слънцето, ти се струва, че авторите на песента за подмосковните вечери са имали предвид каширската природа.

КМЕТОВЕТЕ на Кашира и Троян подписаха през м. май 2015 г. Споразумение за сътрудничество, ратифицирано от Общински съвет - Троян. Споразуменинето цели укрепване и разширяване на двустранното сътрудничество в сферите култура и изкуство, образование, спорт, туризъм, екология, местно самоуправление. Двете общини работят активно за утвърждаване на своето партньорство и за поддържане на приятелски взаимоотношения между двете страни.

На разходка в Кашира
ИЗЛОЖБАТА е организирана от Община Троян със съдействието на администрацията на град Кашира, общинския съветник Васил Радойчевски и Музея на занаятите. Дизайнът и предпечатът са дело на Art Studio BM, Троян. Заповядайте на официалното откриване на изложбата „Запознайте се с Кашира! Град сред най-старите в Подмосковието и един от най-новите приятели на Троян“ – на 2 май 2018 г., 17:15 ч., пешеходната зона пред библиотеката при НЧ „Наука - 1870 г.“

Община Троян

7 коментара:

Анонимен каза...

Тук се налага да припомня как стана това "побратимяване" между Троян и този руски град. На една от сесиите през 2015 г., като общински съветник научавам, че другарката Михайлова и другаря Балев са били на поредната си задгранична /и безсмислена/ командировка, този път в Русия. Нищо ново и нищо изненадващо. Дори факта, че видния троЕнски антикомунист др.Балев се е хванал за полата на видния представител на ДКМС Троян др.Михайлова и ...хоп в Русия. Щом има далавера и лапане - др.Балев няма никакви скрупули.
Както и да е, само че тези двамцата сервираха на ОбС Троян факта, че са подписали договор за "побратимяване", който съветниците трябва да ратифицират. От целият ОбС единствено аз гласувах "против". И не защото имам нещо против този руски град. Гласувах "против", защото ми беше писнало от тази наглост на Михайлова и Балев да правят каквото си искат зад гърба на ОбС, респективно гражданите на Троян, след което да ме/ни поставят пред свършен факт и да им гласувам идиотщините. Спомням си, че им го казах право в очите, ама на безочливи хора каквото да им говориш - все тая. Спомням си, че от залата ме гледаха някакви слепци, на които също не им трябват очи, защото са обучени като кучето на Павлов да натискат "зеленото копче" за всеки каприз или дивотия, която им сервират Михайлова или Балев.
Спомням си, че доста преди това с Петя Ковачева успяхме да променим правилника на ОбС и вкарахме членове и точки в този правилник, с цел никой да не може да си ходи в задгранични командировки без разрешение на ОбС и с определен мандат. Също така задължихме всеки ходил в такава командировка да даде в 10-дневен срок отчет пред ОбС, респ.гражданите, какво е свършил от дадения му мандат. Както сте се досетили, тези текстове в правилника просъществуваха само 2-3 месеца, след което същия този Балев и др.Акимов, бивш член на Бюрото на ГК на БКП Троян, а днес много десен и виден демократ от ГЕРБ - промениха Правилника и премахнаха тези ограничителни текстове за троянските овластени кретени и измамници.

Анонимен каза...

Много пък на сериозно сте се взели - кмета да ви дава отчет къде какво и защо.

Анонимен каза...

2-ри,2-ра или ако сте Нещо от третия пол, когато става дума за сериозни неща то тогава и отношението и държането и позициите трябва да са сериозни. Още повече при представителите на един ОбС, който по Закон е органът на местното самоуправление и от чиито решения зависи качеството на живота на десетки хиляди хора в един град/община.
Репликата ви издава много неща, от които, че сте илитерат е най-малката беда. Просто не е нормално човек да няма поне малко познания в какъв свят живее и какво представляват политическите и управленските органи в една държава или община. Поне според Закон и Конституция. Права, правомощия, задължения и отговорности.
А най-страшното е, че живеейки в днешната посткомунистическа община Троян, ръководена и доминирана вече над четвърт век от посредствените и бездарни кадри на ГК на БКП и ДКМС Троян, това до такава степен ви е увредило мозъчето, че вие отдавна сте загубили всякаква ориентация и способност да мислите и да правите разлика между тоталитаризма и демокрацията.
Понеже едва ли нещо сте разбрали до тук, ще ви го кажа по-простичко и дано разберете - ако г-жа Михайлова е решила да побратимява себе си или семейството си с когото и да било по света, то тогава няма проблем и не е длъжна никого да пита или да се отчита. Но, когато г-жа Михайлова си е наумила да "побратимява" Троян с град от друга държава и ако в Троян изобщо има демокрация, спазват се законите и тя като кмет има поне малко уважение към гражданите - то тогава кмета Михайлова е длъжна да поиска мандат от гражданите, чрез органа на местното самоуправление т.нар. ОбС, в който да и се даде правото да подпише подобен договор за "побратимяване", ако това разбира се е в интерес на гражданите на общината ни. А след като го е подписала, да уведоми ОбС и ако няма някакви допълнителни проблеми или изменения - ОбС Троян чак тогава да ратифицира този договор.
Да ви обяснявам ли защо така се прави в целия цивилизован и демократичен свят или сам/сама ще се сетите?
П.п. моля, не приемайте горното като някаква персонална критика. Вие имате пълното право да искате да се държат с вас и да ви третират като отрепка или роб, както и да плюете на законовите си права на самоуправление съобразно действащия Закон. Роб се става по собствено желание и никой не може да ви отнеме това право!
П.п.2 – въпрос с много повишена трудност. Знаете ли как г-жа Михайлова е „избрала“ точно този руски град. Как се е „сетила“ за него и защо точно него?

Анонимен каза...

Май наистина много насериозно сте се взели 1ви/3ти и много си вярвате.

Анонимен каза...

Всичкото братсво, ама как са минали на времето германците през Троян, нишо се не говори...ред и дисциплина...

Анонимен каза...

Пеевски, при толкова критики на всите/не че не си прав/, що не стана кмет бе аланкооолу, както казва един професор...

Анонимен каза...

"представителите на един ОбС, който по Закон е органът на местното самоуправление и от чиито решения зависи качеството на живота на десетки хиляди хора в един град/община."
Много лошо.
Значи съветниците на ГЕРБ ни закопават все повече.
То наистина видяхме как спираха появата на "голям" магазин, заради лични интереси.
Ама овцете са ги избрали и сега заради тези овце всички търпим мизерията.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |