Едно такова прекрасно изключение е Троян

* „Искам още веднъж да кажа на тези троянски момичета колко зареждаща беше срещата с тях и колко се надявам общности като тяхната да има на повече места в България!“
 
Маги Пашова
Поглед отвън
Миналата седмица гост лектор на троянската Школа за родители бе Маги Пашова - специалист по хранене, член на Европейската асоциация по клинична нутриционистика и официален посланик на движението Food Revolution. След лекцията си в Троян г-жа Пашова направи (в страницата си във фейсбук) много ласкав коментар за троянските си домакини – младите майки от Школата за родители, но и за града ни изобщо. Публикуваме го, защото – макар твърде „женски“ и  сантиментален – текстът на г-жа Пашова ни се струва важен; защото ни дава външната/различната гледна точка към нас и защото вдъхва позитивизъм и оптимизъм, напук на ширещото се черногледство и песимизъм. Ръководител на Школата за родители в Троян е Гергана Банчева, която е и инициатор на рубриката „Малчуганите на Троян“ във вестника ни. Т21

След срещата в Троян – гостенката със своите домакини
ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ години чуваме само как младите хора напускат България, как малките градчета се обезлюдяват. Бях започнала да вярвам в това. И сигурно като цяло е вярно. Но има изключения! Едно такова прекрасно изключение е Троян. Гостувах там в събота (14 април) на местната Школа за родители и си тръгнах изключително заредена от тази приятна среща.

В ГРАДА се влиза по дълга улица, обкичена със спретнати къщи. Докато шофирах бавно по тази улица и се любувах на къщите от двете ѝ страни, ми направи впечатление колко много майки с бебета и малки деца срещнах. Впечатлението се засили, когато стигнах зеления пешеходен център с красиви детски кътове, които жужаха от детска глъч. Школата за родители се помещава в модерна реновирана сграда в центъра. А за дамите, които дойдоха да си поговорим, това че живеят в малък град не е никаква пречка – да са информирани, интересуващи се, знаещи, търсещи най-доброто за себе си и за своите деца.

ТРИ ЧАСА отлетяха неусетно за мен в тази приятна компания. Разбира се, някои от присъстващите трябваше да си тръгнат по-рано, защото всички знаем как е, когато вкъщи те чака бебе, така че само част успяха да останат за импровизирания ни смути-коктейл и общата снимка на финала. Но макар да не успях да се сбогувам лично с всички, искам още веднъж да кажа на тези троянски момичета колко зареждаща беше срещата с тях и колко се надявам общности като тяхната да има на повече места в България!

16 април 2018 г.
Маги Пашова

 Още по темата:

1 Коментара:

Нонанутфуххуванагях каза...

Едно голямо БРАВО на Гери...за безкрайния и ентусиазъм!Браво и на тези, които са с нея в тези начинания и помагат! Такива активни майки трябват не само на града ни, а въобще на страната ни.Няма по хубаво от това една майка да е добре информирана, защото децата са бъдещето ни и тяхното здраве е най-важното!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |