На Цветница в Ловеч – искат в Троян


* Тодоров: „Става дума за „шовинистична“ закачка“
 * Недялков: „Хората показаха червен картон“ * Троянски грънчари: „Не сме ние, гледаме си търговията“ * Ловчалии: „Няма какво да се лъжем, истина е“
У комшиите
На Цветница в Ловеч, пл. "Тодор Кирков"
НА ТАЗГОДИШНАТА Цветница в Ловеч (1 април 2018 г.) бе издигнат голям транспарант с необичайния надпис „Искаме в Троян!“. Близо триметровият винил бе опънат в самия епицентър на събитието – на метри от сцената на площад „Тодор Кирков“. Цветница е големият празник на Ловеч, своеобразен ловешки бранд, известен в цяла България, и случилото се разбуни духовете и предизвика различни коментари.

На сцената, сн. Пламен Ликьов
Празничният пл. "Тодор Кирков", сн. Пламен Ликьов
PR-ЪТ на общинската администрация, известният ловешки журналист Цветан Тодоров, веднага излезе с коментар в страницата си във фейсбук. Гласът на Община Ловеч написа следното: „Това е закачка, дело на някой от троянските майстори керамици, щандовете им са точно на това място. Всъщност става дума за „шовинистична“ закачка. Макар да не е изключено цялата работа да е скалъпена от противниците на ловешкото ръководство и на кмета – заради мащабните ремонти в града, които са трън в очите им и се опитват да ги саботират по всякакъв начин“. Друг известен ловешки журналист, настоящият депутат и бивш областен управител Милко Недялков, също коментира във фейсбук, но в доста по-различен тон: „Повече от ясно е, хората показаха червен картон на провалилата се ловешка управа. Троян изпревари Ловеч и е ясно защо, това ни казват с транпаранта“.

На една от сергиите с троянска керамика
ГОВОРИХМЕ и с един от „набедените“ за автори троянски грънчари от сергиите в близост до транспаранта и той заяви следното: „Нямам представа, но не сме ние, ние си гледаме търговията и не се бъркаме в ловешките работи. Днес има много хора, времето е хубаво, това е важното“. Потърсихме и мнението на ловчалии, излезли на Цветница. Коментарът на един от тях обобщи настроенията: „Няма какво да се лъжем, истина е, че в Троян е по-добре отвсякъде. Но тази история с надписа е глупава работа, не е писан от случаен човек, мирише на политика. Вероятно го е сложил някой от тези, дето се борят за властта и кокала“. Разбира се, организаторите скоростно се погрижиха скандалното „писание“ да бъде премахнато.

Т21

Още по темата:

Още първоаприлски:

8 коментара:

Анонимен каза...

Честит празник на кмета, общинските съветници и троянските медии.

Анонимен каза...

Честит празник на новите, люлякови чорбари-01.април

Анонимен каза...

Честит светъл празник на всички българи, а на ловчалии един хубав град след ремонта!Няма за какво толкова да се дуем троянци,че на връщате в Троян картинката в началото на града е плачевна. Нямали кой да бутне тези съборетини наречени къщи?

Анонимен каза...

Голям праз!!!
Бах ти урудската работа!
Изветряли мозъци!
Ха,ха,ха.........

Анонимен каза...

Първи Април е !

Анонимен каза...

Въпреки че е 1-ви април дали е законно медия да пише лъжи?????

Анонимен каза...

Тази медия винаги пише лъжи!

Анонимен каза...

И най-много лъжи пише за Елпром

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |