Зимният ремонт на входа приключи, продължава през пролетта

* Тогава се очаква да започне реконструкцията и на южния вход на града (откъм Беклемето) * Същинското преасфалтиране на пътя от гара Добродан към Дълбок дол, Борима и нататък предстои
Асфалт
Северният вход на Троян след приключването на зимните ремонти, напролет – довършването
ЗА ТАЗИ зима работата по реконструкцията на северния вход на Троян (откъм Ловеч) приключи, съобщи кметът Донка Михайлова. За пролетта остава полагането на последния износващ слой асфалт; т. е. сегашното състояние на ремонтирания участък не е окончателното и съществуващите грапавини се очаква да изчезнат след завършването на ремонтните дейности. Реконструкцията на входа на Троян, част от трасето на второкласния републикански път II-35, се извършва от Агенция “Пътна инфраструктура“ (АПИ) – изпълнител е тукашното й подразделение Областно пътно управление – Ловеч, и се финансира с държавни средства. Община Троян също има ангажимент, който се изпълнява по план – изграждане на тротоарите в участъка, включително поставяне на нови бордюри.

ПО ДУМИТЕ на г-жа Михайлова през пролетта се очаква да започне ремонтът и на плачещия за подобно нещо от десетилетия южен вход на Троян (откъм Беклемето). Да припомним, че в момента АПИ извършва процедурата за избор на изпълнител на строителните работи на новия мост непосредствено след северния вход на Троян (виж „Тръгва строителството на новия мост“ – бел. ред.).

И ЕДНО важно уточнение – извършените наскоро кърпежи по намиращия се в ужасно състояние път от гара Добродан към селата Дълбок дол, Борима и Старо село (част от трасето на третокласния републикански път III-402) не са окончателни. „Това е само временна мярка и хората не бива да се притесняват, предстои истинското преасфалтиране, каквото вече започна от другата страна (откъм Лесидрен)“, коментира за Т21 депутатът Иван Миховски.

Т21

 Още по темата: 

11 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво , но както казват другарите АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ.

Анонимен каза...

Само месец след полагането има дупки по насалката, вчера тичаха с канчета да запълват. Това е недопустино в 21 Век!!!

Тъпия каза...

Да,вчера сутринта лекичко,по терлички закърпваха асфалта на който дори на места се бе показала мрежата...И пак ще се отворят,защото асфалта е по тънък от намазана филия с масло!!!!

Анонимен каза...

Каквито работниците в тази фирма, такова и качеството на настилката. От сервиза на Камен до бензиностанцията на другия Камен имаше множество дупки. Да не говорим как шофьорите на тази фирма крадат нафта в сериозни количества. Същите тези крадливи работници са ангажирани със снегопочистването на пътните артерии.

Анонимен каза...

До първия тъпанар! Асфалт не се яде, така е, но това засяга такива амеби и едноклетъчни, като тебе. Ако си нормален пътуващ и работещ човек, няма да мислиш така. Т.е., едва ли е подходящо "мислиш", чак такива дейности надали можеш да изпълняваш с плиткото си мозъче. Ако искаш пък, да питаме, парите за асфалта да ни ги дадат да ги изядем, а?

Анонимен каза...

Та те тия „фирмаджии” са ги изяли вече, а асфалт се не види! Ма ти си толкоз просто говедо, че няма как да ти направи впечатление!

Анонимен каза...

А какво стана с изцепката на Ройнева? Има ли наказание?

Анонимен каза...

Само че май си по-прост ти, понеже аз съм все по пътища и за мене е от огромно значение в какъв вид са те. Искам да пътувам като нормален бял човек, освен да съм се наял (малко грозно, ама като за тебе е добре)

Анонимен каза...

8-ми я кара малко на принципа на магистралките - като има хубав път,и голям трафик,човек все ще намери какво да сложи в устата си ;-)

Анонимен каза...

Желателно е някой от общината ,ако извършва контрол на изпълнението на този проект , да посети Гурково. Да го посети с фирмата изпълнител , да видят какво представлява асфалтиран път. Да видят какво представляват и мантинелите - без ръжда и осветени така ,че като влезеш в града по тъмно да не се чудиш къде е пътят. В Троян точно това се получава - никаква ориентация от мантинелите и знаците пред тях. В други градове тези части от пътната инфраструктура дори се измиват периодично заради светлоотразителите по тях. Надявам се да видим такова изпълнение на асфалтирането след два месеца, както е в град Гурково.

Анонимен каза...

Нека не наричаме това ,, чудо” ремонт, а освежаване. Парче асфалт, малко боя и подстригани храсти не са ремонт. Нека се помисли и за скоростта. Колкото и на инатливия българин да не му харесва си трябват правила. Нека в началото на града, разклона за с. Борима, на Лешница и преди разклона за София/ Варна се сложат камери за средна скорост. Толкова е просто да се дисциплинира тоя народ, но уви липсва интерес в посоката, която описвам.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |