Вълков остава, не се разбраха за комисията по избора

* ГЕРБ предложи трима свои – двама съветници и юрист, БСП се отказа от участие * Акимов: „Колеги, да не си мерим нещата“ * Кметът Михайлова разсече възела, конкурсът за управител на „Общински пазари“ се отлага
 
Николай Вълков
В Общинския съвет

НА ПРЪВ поглед безобидната точка за попълване на Комисията за избор на нов управител на „Общински пазари“ ЕООД (4-членната съветническа квота плюс юрист), залегнала в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 30 ноември, доведе до политическо напрежение и „мерене на онези неща“, както се изрази съветникът от ГЕРБ Минко Акимов.

ПРИПОМНЯМЕ – след изтичане на едногодишния срок, с който бе удължен изтеклият договор на управителя Николай Вълков, последва предложение от общинската администрация (кмета Донка Михайлова) за ново удължаване на договора с още една година; във връзка със строителството на новия Малък пазар, което се администрира от „Общински пазари“ ЕООД и е започнато от досегашния управител. Предложението не бе прието и на предишната сесия общинските съветници решиха да се проведе конкурс за избор на нов управител. За целта трябваше да се попълни 7-членната комисия по избора, в която според наредбата за общинските дружества влизат 4-ма съветници, юрист, представител на общинската администрация и председател (зам.-кмет, посочен от кмета). Което трябваше да се случи на настоящата ноемврийска сесия. Трябваше, но не би.

КАКВО обърна колата? Предложенията бяха следните. Петко Пенков (ГЕРБ) предложи за член на комисията съпартиеца си инж. Марин Радевски. Васил Гадевски (БСП) от името на групата на червените предложи инж. Владимир Хаджийски. Димитър Пиронков („Избор за Троян“) предложи от своите инж. Ангел Балев. Калина Калинска (ВМРО), поради липса на подходящ (според изискванията на споменатата наредба) човек от своята група, предложи за член на комисията Димитър Пиронков („Избор за Троян“). От името на групата на ГЕРБ Недка Топалова номинира Петко Пенков. От ГЕРБ (инж. Радевски) бе направено и предложение за юрист – адв. Петър Яшев, контираращо предложението на общинската администрацията тази позиция в комисията да се заеме от юриста на Община Троян адв. Цвета Димова.

АКТИВНОСТТА на ГЕРБ и няколкото им предложения явно ядосаха БСП, последва изявление за оттегляне на тяхната кандидатура и оттегляне от участие в избора на управител на „Общински пазари“ ЕООД. Позицията на социалистите бе обявена от Розалина Русенова: „По тази точка определено се вижда, че има политически интереси, много силни интереси. Двама от ГЕРБ, двама от „Избор за Троян“?! Затова ние оттегляме кандидатурата на инж. Хаджийски за член на комисията и няма да участваме в гласуването. Така че – изберете си представители в комисията, изберете си и юрист, изберете си и управител на „Общински пазари“. Ние няма да участваме в тази игра!“. Инж. Марин Радевски от ГЕРБ също изрази несъгласие: „И аз смятам, че се подхожда неправомерно. Не може една малка група („Избор за Троян“) да предлага двама техни, затова и ние предложихме двама. Според мен би трябвало всяка група да има свой представител, както е било в други случаи. За юрист обаче поддържам предложението си за адв. Яшев, който е равноотдалечен от общинската администрация и общинския съвет“. Последва реплика на  Минко Акимов (ГЕРБ), насочена към двете големи групи – на ГЕРБ и БСП, и преповтаряща цветистите му смъмрящи думи, цитирани в началото: „Колеги, аз призовах преди малко да не си мерим нещата! Ще помоля групата на БСП да си преразгледа решението, а един от колегите от ГЕРБ да си даде отвод. И да направим така, както сме правили досега – всяка от четирите групи да има свой представител в комисията“.

ЯВНО зад всичкото това „от нищо нещо“ се криеха по-сериозни причини/кроежи, което доведе до прекъсване на заседанието и провеждане на т. нар. председателски съвет за търсене на разбирателство. То (разбирателството) не бе намерено и тогава възелът бе разсечен от кмета Михайлова – тя като вносител обяви, че оттегля предложението си за попълване на комисията за избор на нов управител на „Общински пазари“ ЕООД. Което пък означава, че досегашният управител Николай Вълков ще продължи да ръководи дружеството. Какво обаче се крие зад всичко това, не стана ясно – най-вероятно препъни камъкът е някоя неприемлива кандидатура, по която по никакъв начин не може да се стигне до консенсус (съветник ни подшушна неофициално, че се касае за инж. Румен Райков, но това не може да се твърди със сигурност – бел. ред.).

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Преди няколко дена попитах - "някой знае ли какво работят общинските съветници?".
"Ти да видиш"! Те водили епични битки /според статията/. Е, не е за обезлюдяването и погромът над Троян, а за "кокалчето" и кой да го дооглозга. Кой и кои да седнат на трапезата за да дооплюскат остатъците от общинската баница. Майната му на Троян, майната им на троянци. Там трябва да сложим някой от "нашите", защото хем ще има лапачка, хем пред остатъчното население ще изглеждаме като победители над "политическия враг". „Политическия враг“, с когото след тази „епична битка“ отново заедно и сплотени около кметицата Михайлова отново ще нищоправим до пълното пропадане и унищожението на Троян.
Една Голяма битка на едни Големи управленски кретени!
Да сте чули някога тези „умници“ да водят битка за добруването на Троян и жителите му? Не! Те водят някакви партийни битки и изобщо не им пука за Троян и още по-малко за вече двойно намалялото население.
Да сте чули тези „умници“ някога нещо да са предложили за да спре това безумие и пропадане на Троян? Не! Те предлагат кой от къде да лапа и „ти на мене, аз на тебе“.
Да сте чули някога тези „умници“ да са вкарали поне една точка от предизборните си програми /колкото и да са смехотворни/ и да я реализират? НЕ! Техните предизборни програми отдавна са само за МАМЕНЕ, ЛЪЖИ и ДЕМАГОГИЯ, колкото някой да им се върже и да гласува за тях. А после…. както си знаят – далавери, лапане, партийно-пуешко надуване и всичко това гарнирано с обилно нищоправене.
Да сте чули от тях какво изпълниха от „Програма 2014-2020“ за развитието на Троян и която програма те си я приеха? Някакви „битки“ по изпълнението на тази Програма видяхте ли? Няма и да видите. Управленските кретени отдавна са забравили за съществуването и. Като наближим 2020 г. ще спретнат поредната стъкмистика и отново ще отчетат какви големи успехи са постигнали в изпълнението и. Без нищо конкретно, разбира се - то и няма. Същият номер и същата лъжа и измама пробутаха на жителите на Троян с „Програма 2007-2013“.
Знаете ли коя е разликата между двете Програми? Тя е само една. В първата програма имаше лъжи и демагогия за 450 000 000 лева, а във втората са само за около 200 000 000. Всичко останало е едно и също поразително нищоправене и по двете програми. А Троян се топи пред очите ни, докато тези кретени ни разиграват поредния си долнопробен цирк.
След малко ще цъфнат помияра УНИКАТ и Кокошкова§Ко да ви обяснят и да кършат „кални“ ръчички колко били страшни „обидите“ ми към другарите и другарките управленци. Аз не знам с какви епитети да нарека тези гробокопачи на моя град и моите съграждани. Да, има и такива хора, които са се примирили с политическия и управленски кретенизъм на троянските политически и управленски сатрапи, но те са на друг адрес. Мечтата на помияра, Кокошкова и кретените е да бъдем като циганката дето рекла на Манго – „бий ма, обишам та“. Да, ама не!
Преди години използвах други средства и „обиди“ срещу управленското безумие на Троян, което ще копирам в следващия ми коментар.

Анонимен каза...

Ето нещо от преди....18 години и публикувано в национална медия.
*
“……Вашите наистина тъпи умове са предпочитани за обществени служби и специално ги изтъкват заради градски почести и слава”
У.Ирвинг

Стартира циркът "Общински съвет"

Какво напрежение, какъв хъс и хаос, комбинации и комбинацийки, преговори, лични обещания и ангажименти, партийни такива, тичане, лизане, мазане, партийни сбирки и събрания, предизборно-следизборни коалиции - изобщо кипи живот /партиен рабира се/.
Председатели на файтон-партии се разхождат надути като пуяци от факта, че са вкарали един-двама съветника и се изживяват като балансьори в очакване на прилично или неприлично предложение /тя и тази работа си е като онази работа/.
Никому неизвестни обществени аутсайдери, изскочиха от партийните листи, като членове на новия общински съвет и гордо пристъпват в буренясалата нива на собствената си и партийна посредственост.
Партийните член-мислителчета ката час се питат "Успяха ли наш'те", "Ще успеем ли да ги таковаме?"
Гледат ги, макар и малко останалите нормални хора и се питат: "Тия защо пак полудяха?"
Защо ли? Наистина отговора е извън всякаква логика. Защото в днешната тоталитарнa българска община се случва следното:
1. ПОБЕДИТЕЛИТЕ от изборите /без необходимо мнозинство/ си търсят съюзници за да се ОТБРАНЯВАТ И ОСТАНАТ;
2. ПОБЕДЕНИТЕ на изборите /с по-малкото мнозинство/ си търсят съюзници за да НАПАДАТ И СВАЛЯТ;
3. Избор на Али Баба пардон, Председател на общинския съвет;
А радиото свири ли свири "Що така бе Миме"
Ако някой си е помислил, че партиите си търсят мнозинство за да реализират макар и една точка от предизборните си програми /по точно досиетата Х/ - да се обърне към психоаналитик.
Ако пък е прочел в закона за местно самоуправление, че общинският съвет е органът, чрез който се изразявало самоуправлението на гражданите и е ПОВЯРВАЛ на това - да бяга в първата психиатрия.
Очевидно днешният общински съветник е загубил същността си като форма и съдържание и това превръща понятието общински съветник в ДИАГНОЗА!

Инж.И.Пеевски
28.10.1999 г. Троян;
В-к “Монитор” бр.252/01.11.99

НА НОВОИЗБРАНИЯТ ТРОЯНСКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ОКТОМВРИ 1999г - ????г.
/безглаголно стихотворение/

Зала, хора, шум, надежди
Костюми, рокли, вратовръзки
Мисли, планове, говежди
Усмивки, слюнки, пръски

Партийци, смъртни, предпочетени
Маскирани, марксисти, плам
Закон, години, недочетени
Кайма, възможности, салам

Маке, слива, проституция
Евро, ляво, талибан
Бизнес, свирки, евалюция
Земеделец, перко, торбалан.

Червено, семпло, изненада
Обречен, мисъл, грам
Синьо, смешно, лимонада
Напън, немощ, срам

Троян, провинция, дребнавост
Еснаф, майтап, разтуха
Европа, стоп, на халост
И всички в трета глуха

Анонимен каза...

А в същото време общинските съветници в Кнежа, решиха че от 01.01.2018 г. млечна кухня, яслите и детските градини в общината стават БЕЗПЛАТНИ ЗА ВСИЧКИ !

Анонимен каза...

Тоя с шарана за награда му дават висок пост ли?

Анонимен каза...

Да точно този, инж. Румен Райков пенсиониран военен, бракониер рибар и кандидат на ГЕРБ за управител на "Общински пазари". Абе, какъвто е Минак - Минко Акимов такъв им е и кандидата!!! НЕЩО става ли да Ви попитам от пенсиониран милиционер/полицай/ или пенсиониран военен, те нищо не са работили до пенсионирането си та след това ли ???!!!

Анонимен каза...

Явно това точно тази личност е нужна за да се унищожи още една институция в този град.Какво може да се очаква от човек, удостоен от психиятрията с жълта книжка преди време, за да дочака спокойно времето до пенсия, бивщ зам. командир по политическата част в армията, изпълняващ без да мисли всичко спуснато от партията, безкрайно корумпиран и нагъл.

Анонимен каза...

Хора, погледнете от хубавата страна на нещата. Ако Румен Райков стане управител на "Общински пазари", ще имаме рибен пазар, по-голям от варненския.

Анонимен каза...

Помиярите /80-десете%/се самопредлагат.Мършоляк гаден.

Анонимен каза...

Общинския ни съвет е като цирей на омършавял задник.
Да се закрива и да приключва тая селска чест.

Анонимен каза...

От тази статия разбрах нещо което знаех,но сега имаха наглостта да го напишат и изнесат публично.И какво е то:В Троян се обявява конкурс за дадено работно място след като е намерен човеко който трябва да го заеме.Но нали България е законова държава и трябва да се спази закона, т.е. трябва да се обяви конкурс за да се узакони назначението.Е Енкин го правеше по тарикатски.Обявяваше конкурс с изсквания към кандидата.Ако избрания кандидат не отговаря на изискванията,конкурса се отменя с мотив никой не отговаря на изискванията и се обявява втори конкурс с изисквания които се покриват от предварително избрания кандидат.После само го назначават.Другите участници участвали в конкурса ги уведомяват,че не отговарят на изискванията.Още в древния Рим римския поет Ювенал е изказал за първи път крилата фраза "Хляб и зрелища".В политически контекст, фразата се отнася към методи за печелене на обществена подкрепа основани не на добро управление, а на отвличане на вниманието или задоволяване на краткосрочни, несъществени искания на населението.Браво на нашите управници.Цирка е пълен.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |