Посланикът на Казахстан гостува в Троян

* Негово превъзходителство Темиртай Избастин се срещна с кмета Донка Михайлова, директора на ИПЖЗ и местни бизнесмени
ВИП гости
Посланикът на Казахстан Темиртай Избастин (вляво) разговаря с ръководството на община Троян
Кметът Донка Михайлова посреща високия гост, 28 ноември
ПОСЛАНИКЪТ на Кзахстан у нас Темиртай Избастин на 28 ноември посети Троян – първа негова визита в нашия край,  научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Вачева. Г-н Избастин ръководи дипломатическата мисия на азиатската държава, бивша съветска република, в София от 2009 г.

НЕГОВО превъзходителство имал среща с кмета Донка Михайлова, на която присъствали председателят на Общинския съвет Николай Тодоров и зам.-кметовете Ангел Ангелов и инж. Бистра Чолакова. С високия гост били обсъдени възможностите за културен обмен и бизнес сътрудничество.

СЛЕД СРЕЩАТА в Общината Темиртай Избастин разгледал забележителностите на нашия град и посетил различни обекти. Провел и срещи с представители на троянския бизнес и с директора на Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) доц. Диян Иванов.

23 коментара:

Анонимен каза...

Като не знаеш защо си кмет, освен общи приказки за "културен обмен" /и то възможен/ - друго нищичко не можеш да предложиш. А колкото видяхте "бизнес-сътрудничество" след срещите с другите "високи гости" или като следствие от воаяжите на кметицата и придворните и слугинчета в Елванген, Париж и с останалите "побратимени" градове - толкова ще видите и от тази среща.
Махнете от статията изреченията с ПиАр-ката и общинските величия, които "присъствали" /ах какъв чутовен успех/ и вижте какво ще остане от статията.
Кметицата и общинското ръководство НЯМАТ и никога не са имали какво КОНКРЕТНО да предложат. Не само на хората, които им идват на крака, а и изобщо.
Ето например, на "първо четене" се сещам, че от Казахстан може да намерим един отличен бъдещ инвеститор, на който да бъдат отдадени на концесия Стадиона, Резиденцията и още няколко имота като бази и спортен комплекс за нуждите и подготовката на техни спортисти /опсс, те пък съсипаха и харизаха Резиденцията с 10-те декара безценна земя за нуждите на „наши хора“/. Знаете колко е средногодишната температура в Казахстан и липсата на планини. Троян би могъл да предложи нещо много атрактивно за тях, защото са малко местата с висока и ниска планина, с няколко минерални извора, с налични спортни бази и т.н.
Ако стане - добре. Ако не стане - търси се друг инвеститор. Стига да знаеш какво искаш. Само че точно тук е проблемът - нито знаят какво искат, нито знаят защо изобщо стоят на тези управленски постове. А когато с управленската си простотия и невежество си разпродал и разпилял общинските ресурси – тогава съвсем няма какво да предложиш. Дай им да лепят стиропор. Как ли не се е сетила кметицата да предложи да облепим Астана със стиропор? Със сигурност "присъствалите", Ники Т., Чолакова и Ангелов са щели да клатят одобрително с умните си главици.
Пак да повторя - кметицата Михайлова и останалите управници НЕ изпълняват собствената си Програма 2020 за развитието на Троян. Какво друго очаквате от тях? Нито знаят, нито могат. Нито имат визия за каквото и да е, нито имат въображение. Хора еднодневки и много пара в свирката....

Анонимен каза...

Моля някой да посочи нещо положително от такива срещи в икономически план за община троян. Освен яденето на скъпи бонбони и екзотични напитки, нещо друго случва ли се по тези ,, срещи” ?

Анонимен каза...

Интересно с кои голями и успешни троянски бизнесмени се е срещнал посланикът.Защо пр-ът на Мондешки не ни осветлява за това ?

Анонимен каза...

2-ри, няма кой да ви отговори, защото няма такъв случай. А няма, защото общината няма и никога не е имала готовност да предложи нещо конкретно на кой да е от участниците в тези многобройни и безсмислени срещи.
Понеже очаквам да цъфне помияра "УНИКАТ и да заквичи "Ти какво направи", ще ви дам една малка част от официалните предложения, които направих в ОбС на сесията през февруари 2014 за бюджета, с които целях да започнем да правим собствени инвестиционни проекти и които или сами да финансираме или чрез джойнвенчърс или да имаме готовност нещо конкретно да предлагаме на потенциални инвеститори.
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ОБЩИНСКИ ПРОЕКТИ
ПРЕЗ БЮДЖЕТНАТА 2014 Г.
1. Общински проект „Беклемето – зимен център на северна България”
Първи етап – изграждане на ски-писта, лифт, инсталация за изкуствен сняг с резервоар за вода, скиорски дом, обслужваща инфраструктура
- Цел: Трайно развитие на туризма, и увеличаване туристопотока през зимния период; Стимулиране на имотния и строителния пазар и нови местни приходи и работни места.
- Първоначална дейност: Проучване, бизнес-план, проектиране
- Необходими средства: За този етап – 30 000 лева.
- Източник на финансиране: За този етап - бюджетни средства
- Партньори: Спортни клубове, населението, акционери
........
9. Отдаване на концесия на стадион „Чавдар” и „резиденцията” в парк Къпинчо
- Цел: Съхраняване и развитие на наличния потенциал. Развитие на спорта. Нови местни приходи и работни места.
- Първоначална дейност: Проучване, оферти.
- Необходими средства на този етап – 5 000 лева.
- Източник на финансиране: За този етап - бюджетни средства
- Партньори: Потенциални концесионери от България, Европа, Русия и др.
..........
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Всички Проекти са под патронажа и прякото участие на общинските съветници и постоянните комисии в ОбС Троян.
Всяка постоянна комисия към ОбС Троян:
- организира разработването на един или два от общинските проекти;
- асоциира към себе си лица и организации за проучвателни дейности и разработване на бизнес-планове и проекти;
- комисиите работят при подсигурено бюджетно финансиране за необходимите първоначални разходи;
- Всяка комисия изготвя доклад за общинския проект и го внася в ОбС за одобрение в срок определен от ОбС Троян. ОбС определя следващия етап за общинския проект по – времето, финансирането и участниците по реализацията на проекта;
- Основен партньор на постоянните комисии – общинската администрация и кметствата в Община Троян.

• Общо необходими средства – 150 000 лева
• Средствата се обезпечават - от намаляване на средствата за непредвидени и неотложни разходи в Проектобюджет’2014 от 559 270 лева на 409 270 лева
• Необходимите средства представляват 5% от осреднения размер на годишните бюджетни излишъци през последните 7 години /средно около 3 000 000 лева/
10.02.2014, Троян
Съставил предложенията: ....... /инж.И.Пеевски-общински съветник/
*
Както сте се досетили - всички предложения бяха отхвърлени от общинските съветници, а кметицата гледкаше от страни доволно. Е, днес продължават да нямат проектна готовност и нито нещо правят, нито има какво да предложат на "високите гости" и на когото да било. Управленски въздухари!

Unknown каза...

То пътя към развития юг ни затвориха /троянски проход/,та инвестиции от чужбина чакай!

Анонимен каза...

Илияне можеш ли да ми отговориш на един много простичек въпрос."Какво работеха в епохата на развития социализъм в градския комитет на ДКМС".Защо те питам,защото кака ти Дона беше първи секретар на ГК на ДКМС в град Троян от 1983г.до 1989 год.Много пъти съм си задавал този въпрос и досега не можах да стигна до логически отговор.

Анонимен каза...

Много ясно, че нищо !
Но не това е проблемът. Проблемът, е че тоя дебилен троянски народ не спира да се самосъсипва избирайки тоя и оня другар. ОЧЕВАДНО, е че троянецът се мрази и мрази околните хора толкова силно,че каквото и да се случи, той ще избира винаги "по-малкото" зло, но не и да промени съдбата си !
Днес Капитал излизяоха с обширна статия за ситуацията в Румъния, и как десетте години ,в който е траела битката с корупцията и сивата икономика, сега дава резултати.ДЕСЕТ ГОДИНИ, но днес Румъния върви нагоре.
А България продължава да тъне и затъва !

Анонимен каза...

А в РОмъния кой и как е поел инициативата за решаването на този проблем?

Анонимен каза...

Илиянка, от тези предложения т.1 е реализирана на Симата.
Изкопаха "басейн", имат си оръдия, имат ски-влек (не е лифт).

Анонимен каза...

Не е нищо Илияне.Основното им занимание беше промивка на мозъците на троянци.Много труд полагаха да обясняват,че най правата линия е априлската линия на БКП.Обясняваха,че живеем в социализма и сме стъпили вече в комунизма.След това ни обясняваха за развития социализъм и т.н.Успешната Дона беше на първо място при промиването на мозъци.Тези комсомолци на които успешната промиваше мозъците сега са на възраст 40-50 години.И добре е усвоила тази дейност по промиването,защото сега продължава с нови сили да промива.Сваля пътни знаци за откриване на ремонтиран пътен участък,прави първа копка за лепене на стиропор сее теменужки по центъра.Това са дейности усвоени много добре от комсомола.За да осъществи нещо грандиозно трябва мозък първо да го измисли и след това да осъществи неговото изпълнение.Е този мозък го няма.Девиза на успешната за втори мандат беше ЗНАМ КАК ДА ПРОДЪЛЖА.Наистина знае да продаде атрактивен имот да лепи стиропор и да сее теменужки.А на хорицата от Троян с мромити мозъци няма как да се сърдим.Не можем ги промени защото в Троян останаха хора на средна и преклонна възраст.Младите избягаха от Троян.Успешната даде една пресконференция когато я избраха за втори път,че ще задържи младите хора в Троян и ще повиши доходите на населението.Е това беше цялата пара през свирката.Друго да кажа- Колкото години е траял даден обществено политически строй толкова години трябват за неговата пълна промяна.До тук от 45-те години развит социализъм са минали само 27.Остават още 20 години.През оставащите години на власт ще бъдат избирани все такива безмозъчни същества като успешната Дона,Енкин,Акимов.А през тези оставащи години Троян ще стане на село.Този процес на трансформация на град в село вече е започнал.Скоро на центъра на Троян до ресторант 088 пред мен претича лисица.Селата около Троян се обезлюдиха.Няма вече кой да гледа кокошки и лисиците се насочиха към следващото населено място село Троян за да търсят прехрана.

Анонимен каза...

Сам се пита сам си отговаря

Анонимен каза...

10-ти, аз не съм 7-ми, но коментара ви е много точен. "Промивка на мозъците на троянци"! Години наред говоря за тоталното информационно затъмнение в този град. А то изобщо не е случайно. Жителите на Троян хабер си нямат какво се случва в собствения им град и години наред ги заливат със захаросани "новини" за големите успехи на съвременните управници, които като изключим г-н Фичев - все се оказваха номенклатури на ГК на БКП. Отделно поръчките да бъде сатанизиран този или онзи, който е неудобен /меко казано/ на троянската управленска комунистическа върхушка. Аз ли не знам!!! Не е случайно, че след "тримата тенори" /Акимов, Енкин и Михайлова/, винаги съм поставял троянските медии на четвърто място като пряко отговорни за днешния погром над Троян и жителите му. Да не се бърка това "четвърто място" с "четвъртата власт". Троянските медии винаги са били част от "първата власт" и пряко зависими от кой да е от тези кметове.
Да не си мислите, че ей така съвсем случайно в Троян няма УКВ радио предаване с местни новини? Че съвсем случайно няма местно тлв предаване или поне сайт с ежедневни новини подобно на „Ловечмедия“. Нещо повече, преди 10-на години унищожиха съвсем умишлено местната радиоточка, за да не слушат хората какви „глупости“ говоря в ОбС, както не пропуска да отбележи „помияра УНИКАТ“ след коментарите ми в този сайт. Не си мислете, че и „помияра“ е случаен.
От години се внушава на населението, че друго не може да бъде, че само това е възможно, а от възможното са избрали най-доброто. От години медиите крият, изопачават или буквално се подиграват и гаврят с реалните алтернативи за този град, а носителите на тези алтернативи обявяват за ненормални и ги пращат на психиатър, до там са пропаднали в слугинажа си към кадрите на ГК на БКП Троян.
Само че не разбраха едно елементарно нещо – няма как да скриеш от младите хора истината и те осъзнато или неосъзнато си хващат куфарите и напускат. Напускат, защото не искат да си пропилеят живота в град, в който НЯМА АЛТЕРНАТИВА на днешния погром. Не знам дали троянските управници и медийния им слугинаж някога ще проумеят това - за този „бумеранг“, който те самите хвърлиха и който се завръща със страшна сила и ще им изпочупи постните от към мозъчни гънки главици. А най-лошото е, че идва сметката, която всички ние ще трябва да платим. Да, всички ние ще платим сметката за участие или съучастие в собствения си погром – и управниците и жертвите на тъпото и безмозъчното им управление.
Има ли алтернатива днес? Има, винаги е имало, само че има една „малка“ подробност – с оглед пропиляните и загубени ресурси на този град /най-вече човешкия ресурс/, времето за спиране на низходящата спирала, нормализацията и обръщането на спиралата във възходяща посока става все по-голямо, с доста тежки и трудни години и с доста тежки и както се казва „непопулярни мерки“. Разбира се, никой не обича подобни алтернативи и на изборите подложеното на тотално информационно затъмнение население отново ще си преизбере демагозите и мошениците от ГК на БКП и партийната им прислуга, които отново ще обещават „цветя и рози“ и „масло и мед“. Вече сме в омагьосания кръг! В омагьосания кръг, който ще се върти докато съвсем се самоунищожим.
Политиката е „проста работа“, но не бива да се практикува от прости хора!

Анонимен каза...

11-ти/а/, имам много лоша новина за вас. Не, не е това, че 7-ми и 10-ти коментари не са мои. Лошата вест е, че номерът ви всеки критичен коментар по адрес на управленските кретени да го прехвърляте на моя сметка вече не върви. Хората започнаха да се пробуждат и да не се страхуват да коментират идиотщините ви.
Ако не бяхте толкова тъп/а/ и елементарна, само разликите в словореда и стилът на коментарите щяха да са достатъчни да разберете, че не са писани от един и същ човек. Но, както написах - вие сте прекалено тъп/а/ за да го разберете.

Анонимен каза...

п.п. Все забравям да питам - някой знае ли какво работят днес общинските съветници? И нещо много любопитно - след като ГЕРБ, "Избор за Троян" /каква гротеска/, ВМРО и ДПС имат мнозинство в ОбС, някой знае ли тези нещичко да са предложили в ОбС и да са взели решение за изпълнение от предизборните си програми? Поне едно няма ли? А ако няма, как да ги наричаме тези "големи троянски политици" - измамници?, лъжливи боклуци?, политически мошеници?
Как ще си обясните всичките тези да гласуват през февруари 2016-та на 100% бюджета на кмета Михайлова, че и да си ръкопляскат, като само няколко месеца преди това в края на 2015-та по време на изборите самите те писаха в извън троянски медии колко е лоша Михайлова и как те били по-добрите или как програмата на Михайлова била от лоша по-лоша, а тяхната от добра та по-добра?
Как ще си обясните факта, че само преди месец същите тези "опозиционери" и "критици" на Михайлова я подкрепиха да продаде на безценица атрактивния имот "Резиденцията", докато общинските съветници от собствената партия на Михайлова БСП гласуваха на 100% против собствения си кмет????
Кой на практика управлява Троян? А ако това са Михайлова с ГЕРБ, "ИТ", ВМРО и ДПС - пак се връщам на предишния въпрос - кое и какво пречи на "големите" политици от това реално и реално управляващо мнозинство в ОбС Троян да изпълнят предизборните си обещания?
На практика имаме "победител" от БСП, чийто кмет се подкрепя от ГЕРБ, ИТ, ВМРО и ДПС, и който кмет не изпълнява ничия програма /вкл. общата за всички Програма 2020/, а си прави каквото си иска. Ако и това не е една троянска политическа шизофрения - здраве му кажи! Наистина има нужда от психиатър и хапчета, само че адресът е друг 

Анонимен каза...

Троян при мандатите на Михайлова е забелязан и уважаван от посланиците на много държави. Много повече от дълги години насам. Не са забелязвани Пеевски и тук отговарящия му. Когато делата говорят и троловете следва да помълчат.

Анонимен каза...

15-ти, преди Троян да бъде налазен от номенклатурчиците на БКП /Енкин, Акимов и Михайлова/, за Троян с говореше в Белия дом на САЩ, дипломати и министри идваха тук да си "пият кафето", а в общината идваше посланика на САЩ, а не на Казахстан.
За Троян се говореше и работеше в Световната банка и в министерството на икономиката на Квебек в Канада.
Има и още една разлика. Преди, след всяка среща се започваше нещо конкретно за Троян, докато сега - рутинни обиколки на представители на дипломатическия корпус, общи приказки, напитки и бонбончета.
И още една разлика. Преди да цъфнат комунягите Енкин, Акимов и Михайлова - Троян беше даван за пример като малка община номер едно не в България, а в Източна Европа. Има написан и учебник на база популярния и водещ като малка община Троян.
Къде сте днес, другари и другарки тъпи комуняги и още по-тъпите ви слугинчета? До къде го докарахте този град, смотани управленски нещастници? Да квичите от радост, че ви "забелязали" хора от Казахстан и Палестина?
Е, ами няма такива тъпаци никъде!
Та, толкова за "говорещите дела", управленските цървули и "забелязването".

Анонимен каза...

15-та, како, ти имаш ли на представа каква тъпотия си написала? Троян бил забелязан, ама видите ли "Пеевски и отговарящия му тук" не били "забелязвани". От друга страна така си вдигнала акциите на "Пеевски и отговарящия му тук", че би следвало Михайлова веднага да те уволни :)

Анонимен каза...

ЕЗИКЪТ и жлъчта на Пеевски не отговарят на реакциите на владеещ нервите си човек. В този смисъл горният коментар в комплект в ВСИЧКИ обиди и квалификации ТРЯБВА да бъде изтрит, в съответствие с правилата!!! Стига слугинж и СТРАХ (от кого! - представи си) Т21!!!

Анонимен каза...

Трябва ли да изброя обидните квалификации????
Изброените кметове, може да са всякакви, но за да станат кметове - за тях са гласували поне 10 000 души и квалификациите по техен адрес са квалификации и по адрес на тези хора! Възмутително е! Пеевски да си направи сайт и там да пише каквото си иска, ГЕНАДИ!!!

Анонимен каза...

Поне 10 000 ДЕБИЛА...

Анонимен каза...

Комуняга до комунягата. Справка - 18/19 коментари. Партийна секретарка та дрънка.
"Възмутително е", "Езикът не отговаря...", "Да бъде изтрит", "Стига слугинаж и страх", .... нарежда и сочи с пръст тъпата партийна секретарка, която е една много "дясна" и "най-дясна" другарка, когато се наложи. Изповед на страхлива червена анонимна мишка.
"За тях са гласували....", пищи мишката и през ум не и минава, че и за Хитлер, Сталин и червените сатрапи в България също са гласували. Само че това не ги прави нито добри, нито имунизирани от присъдата на хората и историята. Няма обидни квалификации за такива.
Има обидни решения, обидно управление и резултатите от тях. За тях горната партийна секретарка мълчи. Дори не се опитва да оборва изнесените факти, защото дори и тя знае, че ще я премажат като жаба на асфалт. И подобните и го знаят и те мълчат и си траят. И какво измислиха? Ами дайте да "убием вестоносеца". "Царят е гол", ама като няма кой да го извести - значи е облечен. До там се простира интелектът на Кокошкова§Ко.
Мишки, сър... :)

Анонимен каза...

Како, 18/19, сетих се какво трябва да направите. С това скимтене тук няма да постигнеш нищо. Вземете опит от кметицата и ОбС на Каварна. След като унищожиха Каварна като една от рок-столиците на света, прогониха Джон Лоутън, ликвидираха Джулая на Камен бряг, разпродадоха и/или унищожиха реликвите и подаръците от световни музикални личности за община Каварна и направиха от Каварна град, в който нищо вече не се случва - ОбС Каварна излезе с Декларация колко е лош бившия кмет Цонко Цонев и как бил със "злонамерена" и правел "нагла атака срещу новоизбрания кмет, а вече и срещу всички граждани на община Каварна", край на цитата!!! Декларацията завършва така - "Общински съвет Каварна подкрепя действията на кмета г-жа Нина Ставрева и водената от нея политика. Вярваме във възможностите на специалистите да провеждат желани и харесвани от жителите на общината прояви". Край на цитата.
Само сменете имената. Иначе погромът над Каварна днес е същият, както погромът над Троян от последния четвърт век. И "специалистите" са същите. Дори какво съвпадение - днешната кметица на Каварна /перефразирам 18/19/ - "може да е всякаква, но за да стане кмет за нея са гласували поне 10 000 души и квалификациите по неин адрес са квалификации по адрес на тези хора".
Нищо де, може пък посланиците на Казахстан и Палестина да я .... забележат :) Със сигурност обаче, световната Рок-столица Каварна вече ще е само спомен като следствие от "подкрепената политика" на кметицата на Каварна.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,написаното от Вас е право в десятката.Цялото семейство четем коментарите Ви и ще гласуваме за Вас, ако решите да се върнете в политиката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |