Борис Бояджиев: Тенденциозно поднесени и неверни факти, засягащи моята чест и достойнство

* „Балканска звезда“ ЕООД работи изцяло в рамките на закона и ползва ясни, явни и лесно проверими източници на финансиране!
Право на отговор               
Борис Бояджиев, Троян, 2016 г., снимка Т21
УВАЖАЕМИ г-н Маринов, във Вашата статия „Троянската война на електромоторите продължава“ от 28 юни 2017 г., в която цитирате статия на вестник „Труд“ от същата дата с неизвестен автор, както и предишни Ваши публикации („Защо уволниха инж. Теодор Енев“) се съдържат тенденциозно поднесени и неверни факти, обстоятелства и твърдения, засягащи моята чест и достойнство. В тази връзка моля да уважите правото ми на отговор.

НА ПЪРВО място Ви поздравявам за избраното интересно заглавие на статията, като уточнявам, че развиването на крепителни гайки на автомобилни гуми и палежи на моторни превозни средства са криминално наказуеми деяния, а не военни действия.

ИЗРИЧНО държа да поясня, че не отговаря на истината изнесеното в статията Ви, че „Елпром Троян“ ЕООД, собственост на Младен Мондешки, брат на адвокат Момчил Мондешки, известен от скандала „Янева гейт“, е част от „гиганта“ „Елма“ АД. Истината, видно от публично достъпната информация, обявена в Търговски регистър към Агенция по вписванията, е следната.

ПРЕЗ ВТОРАТА половина на 2016 г. Младен Мондешки придобива чрез фирма „Солид 55“ ЕООД земята и сградите на фирма „Елма“АД в несъстоятелност. Подчертавам – само и единствено земята и сградите на „Елма“ АД. Документално всички машини, съоръжения, материали и инструменти, намиращи се на площадката на „Елма“АД, обаче са собственост на фирма „Елматех“ АД (собственост на Николай Банев – бел. ред.), наемател на помещения в „Елма“ АД. През месец октомври 2016 г. „Елматех“ АД прави опит да разпродаде имуществото си, но след сигнал от синдика на „Елма“АД (в несъстоятелност) и с одобрение на съдията по несъстоятелността към Ловешки окръжен съд се стига до запечатване на всички помещения. Така практически се налага възбрана върху разпореждането с машините, съоръженията, материалите и инструментите, собственост на „Елматех“ АД.

СЛЕДВА въвод във владение от страна на синдика на „Елма“ АД (в несъстоятелност) на фирмата на Младен Мондешки „Солид 55“ ЕООД. Тук става интересно, тъй като на площадката на „Елма“ АД се появява съвсем друга фирма, отново собственост на Младен Мондешки. Тази фирма е с оригинално наименование „Монд металс“ ЕООД, през ноември 2016 г. е  преименувана на „Елпром Троян 1“ ЕООД, а по-късно преименувана на „Електромоторен завод Елпром Троян“ ЕООД. Това е фирма, регистрирана през 2012 г., не е развивала никаква дейност до м. ноември 2016 г., без персонал до този момент, с основен капитал 200 лв. Това е истината за „претендента за правоприемник“ на бившия социалистически гигант. Практически „Елпром Троян 1“ ЕООД започва да действа, използвайки чужди машини, съоръжения, материали, компоненти, заготовки и готова продукция, намиращи се в наетите от „Елматех“ АД помещения. Същите са на огромна стойност. Няма ясно правно основание за този „иновативен“ метод на работа, като се надяваме компетентните органи да вземат отношение по този въпрос.
   
НЕ ОТГОВАРЯ на истината и твърдението, че инж. Теодор Енев има съществен принос за развитието на „Балканска звезда“ ЕООД. Същото се дължи не на някакви ексклузивни ръководни и лични способности на г-н Енев, които той за съжаление не притежава, а на усилията на множеството специалисти и работници на „Балканска звезда“ ЕООД и най-вече на пазарната, финансова и технологична помощ от страна на нейния основен партньор „Елпром Харманли“ АД, както и на едноличния й собственик „Индустриален център Искър“АД! С помощта на „Индустриален център Искър“ АД и „Елпром Харманли“ АД „Балканска звезда“ ЕООД е финансирана със сума, достигаща в определени моменти размер до 500 000 лева. Важно е да се подчертае, че г-н Енев не си тръгна по собствена воля, а бе освободен и изгонен от „Балканска звезда“ ЕООД заради некомпетентност и извършени сериозни  финансови нарушения, за което е заведено гражданско дело по смисъла на Търговския закон на РБ и е подаден сигнал в Районна прокуратура - Троян.
 
Категорично заявявам, че „Балканска звезда“ ЕООД работи изцяло в рамките на закона и ползва ясни, явни и лесно проверими източници на финансиране! Не оперира и никога не е оперирало с финансови потоци, предмет или резултат от каквато и чиято и да било престъпна дейност, какъвто опит за внушение се прави в публикациите!       

С уважение: 
Борис Бояджиев, управител на „Балканска звезда“ ЕООД

Още по темата:

52 коментара:

Анонимен каза...

Борисе, Рада дълбоката ще ти се кара! Скрий се, смешен си!

Анонимен каза...

Къде е Петко Митевски ????

Анонимен каза...

Достоен отговор на г-н Бояджиев

Анонимен каза...

Изглежда Елпром Троян, дори с гепеното от Елматех, не могат да се оправят. Боже опази хахахах. Всички знаят, що за стока е Енев.... За кой не е работил, кой не го е уволнил хахахах. Защо ли ????

Анонимен каза...

Много интересно е как Бояджиев е стигнал до собственоста на активите който притежава ? И преди да обвинява да извади категорични доказателства а не да набеждава

Анонимен каза...

Балканска звезда какво произвеждаше преди Енев да им занесе чертежи и да ги научи как се правят мотори ? За периода преди 2010 година ?

Анонимен каза...

Отговарящия май нещо го е страх от конкуренцията, та ако е толкова силен колкото обеснява да си прави мотори и да не се занимава да обикаля студиата и да пише статии по вестниците !

Анонимен каза...

Борис по ква линия има род в Троян ? Покрай Петко Митевски май !?

Анонимен каза...

Балканска звезда не произвеждаше ли верижки за часовници

Анонимен каза...

Тва с пакежите беше организирано да може да се пребере пара от застраховката и сигурност има пръст и Пиронков на Буслтрад там са направени застраховките на колите на балканска

Анонимен каза...

Бояджиев има пари от Радан Кънев той пере пари на сорос

Анонимен каза...

В троянската прокуратура нямаше ли една прокурорка Пиронкова, която е съученичка на Петко Митевски. Дали тя не гледа някоя жалба на Борис Бояджиев срещу Теодор Енев.

Анонимен каза...

А за панамската офшорка на Борис Бояджиев - панамаГЕЙт!???

Анонимен каза...

Бояджиев е човек на реформаторите и през него перът пара на иван костов

Анонимен каза...

До кога с псевдо бизнесмени като Борис който се е опетлял в схеми с кого ли не ама все реве че е прецакан

Анонимен каза...

Тоя на балканска е срам за Троян да си ходи на харманли

Анонимен каза...

Бориси нагъзии се и разтвори бузи за ритника на съдбата

Анонимен каза...

След 1989 година много хора се възпозваха от незнанието на други и на техен гръб станаха паралиии - такава е й историята на господина на политбюро Борис Бояджиев

Анонимен каза...

Следя от известно време изявленията на Бояджиев и в тях се повтаря един и същ репертоар и някак си ми звучи че някой му е написал какво да говори и той друго незнае

Анонимен каза...

Голям комик е тоя на балкан стар трябва да иде в някое комедиино предаване

Анонимен каза...

Всяка жаба да си знае гьола така че този явно не му вървят нещата и плюе по другите

Анонимен каза...

МРЪСЕН ДРЕБЕН БОЯДЖИЕВ!!Едно и също!!Жалък неблагодарник!

Анонимен каза...

Този е свикнал само да манипулира!Все едно ние ТРОЯНЦИ не знаем какво беше БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА преди да дойде ЕНЕВ и хората му !НИЩО! АБСОЛЮТНО НИЩО!

Анонимен каза...

Борисе,ако беше истински мъж на какъвто искаше да се правиш никога нямаше да постъпиш така !ДА плюеш!Това е най не мъжката постъпка израз на слабост!Все пак след ЕНЕВ -БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА стана друга и ти го знаеш да го отриаш е смешно жалко!Това работи срещу теб! Казвам ти го като на приятел! СПРИ СЕ!

Анонимен каза...

Колко пари от Евро-проекти е източил Бояджиев? Приватизирал, източил фондове и банки, това ако е истина къде е прокуратурата? Този бил ли е БКП защо сега е с Радан Кънев, или това е нормално за всички дето са мазали филията от БКП, сега станаха демократи! Виж Кристиан Таков -умрял , от ДА България, Пеко Таков е дядо му, а той беше втроия човек след Тодор Живков, така и с Христо Иванов, баба му активен борец пак БКП,сега турбо демократ. До кога ? Това е и Бояджиев, БКП докато кравата дава мляко, сега демократ! Това са грабителите на България! 30 години грабят държвата. БСП е друга бира, там хората имат принципи, поне се отръскаха от помията.

Анонимен каза...

Кога ще се открива ремонтираната сграда на Елпром Троян 1 ? Кога Осъм-а тръгне на към Беклемето, а ?

Анонимен каза...

И кога заподскачат кенгура по Къпинча,ей в Троянът било пълно с мондешенници и перачи а само едно ИЗИ и едно химическо чистене- срамота...

Анонимен каза...

Говори се, че след като се открие новата сграда - Мондек Тауър, на върха на таура ще бъде монтиран знак с формата на буквата М. Всеки път когато градЪТ има нужда от своя тайнственомистериозен спасител, светлинен лъч ще прореже небето, осветявайки облаците с М, и Супер М ще се появи със своя М автомобил, и ще спаси Троян !

Анонимен каза...

То Троянци си го знят Теодор Енев, вече почват да опознават и Бояджиеви и сие

Анонимен каза...

Той е тъпанар. Как може да е направил нещо в Балаканска. Там е пълно със специалисти, които всичко могат и знаят. Това не го ли знаехте.
Той отиде наготово и само се правеше на директор. Добре че беше Тошко да намери пазари, а Борис да разработи двигателите. Пак ви казвам този е голям тъпанар.

Цецо шофьора каза...

Прав е Г-н Бояджиев. Добре, че не запалиха новия камион и новата баничарка която ни купи, а старата.
Това не е война, а престъпление.

Стилист каза...

Г-н Бояджиев вие имате следния стил:" „Елпром Троян“ ЕООД, собственост на Младен Мондешки, брат на адвокат Момчил Мондешки, известен от скандала „Янева гейт" , а се обиждате като се казва: Борис Бояджиев, съпруг на Теменужка Бояджиев, чийто брат е Петко касиера обрал банка или шурей на Петко Митовски касиера обрал алфа банк.
Това да си шурей на човек с крадени много пари не е лошо.
Държите се лицимерно и подло, като в същия момент се опитвате да се изкарате ангел. Няма ангели закупили фирми на стойноста на един апартамент, безкраен брой фирми, хотели, къщи за гости и т.н
Може би трябва да ви кръстят Скандалжиев заради земите които закупихте с Руси Конов в и около Скадалото.

Анонимен каза...

Боядиев когато е произвежда електро мотори Младен караше ЛАДА.Парите когато са дошли от някаде бързо свършват.

Анонимен каза...

Номер 28, явно от създаването на Елпром се е знаело, кои ще е собственика му след като още преди 70 години са сложили това лого. Още преди да са го монтирали хората, се изпускаш в гащите от яд. Всеки път като го видиш да ти светка лампата, че си Малка Мижитурка!

Анонимен каза...

Когато бащата на Младен имаше Мерцедес, Борис Бояджиев е пишел доноси срещу съучениците си в Комсомола! Помияр по душа или помияр е сами разбирате!

Анонимен каза...

Генадий, дай снимки от ремонта на Елма. Посети новия си работодател и заснеми производството в реално време. Дай щастливите лица на радостните работници.Дай снимки от този индустриален вундеркин Мондешки, как твори и създава със замах, на който и Хенри Форд би завидял. Дай, какво чакаш, нали всичко, което публикуваш е истина ?

Анонимен каза...

Бояджиев ограби народа с приватизационни далавери, фонда за грабежи "Св.Никола"

Анонимен каза...

Прав е човека. Г-н Маринов заповадайте и направете снимки. Може би тогава някой ще замълчи. Но едва ли

Делян каза...

Теодор е тъпанар а Бояджиев е велик. Да е жив и здрав,че боядиса сградата сива,че беше много шарена и гадна. Трябва да отрежем и дървото отпред.

Анонимен каза...

Нещо не мога да разбера. Генади публикува на Бояджиев версията,а го обявявате за човек на Елпромци. Той публикува простотия срещу тях. Тъпи,не,много тъпи тролове. Май объркахте статиата.

Анонимен каза...

Бояджиев гнидо мръсна които искаш да настроиш хората от нашия град един срешу друг -така си знаеш ти старите комсомолски методи даже не можеш да си представиш колко си мразен в ТРОЯН.СКОРО няма да смееш да стъпиш в града ни както не смее БАНЕВ.НИЕ в града искаме обеденители а не хора които ни разделят.Мръсен подлец!Сега ги подържаш от ЗВЕЗДАТА защото са ти неупходими -употребяваш ги а те горките не знаят какво ще ги сполети после ниски заплати и обиди както на работниците в Харманли

Анонимен каза...

Наистина вън от града ни на тези които искат да ни разделят .Повдига ни се от това да ни правят на глупаци!Такива като г-н БОЯДЖИЕВ !

Анонимен каза...

Браво на 41! Нека спрем соросоидите Бояджиевци които искат да ни разделят и настройват един срешу друг !Разделяйки ни те ни владеят по лесно.Наистина големи мръсници!

Анонимен каза...

Защо Бояджиев не говори за себе си и за очевадните си далавери а само анализира другите?

Анонимен каза...

Анонимния 4 ако ти и други като тебе са като ЕНЕВ би добре дошло за страната ни!Хора отдадени и обичащи работата си!И това го знае всеки който е работил с него!Затова имаше ЕЛМА толкова време макар и източвана от БАНЕВ имаше и ЕЛМАТЕХ толкова години като печеливша фирма а после никой не забелязващата до идването на ЕНЕВ и хората му БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА я направи забележима макар боядисана в (ГАДНИТЕ ШАРЕНИ ЦВЕТОВЕ) и дървото отпред!Сега е сива като сивите си кардинали.Но за всеки по интелигентен човек е ясно че хората можещи и знаещи са мразени от другите не реализираните в живота!И накрая нека благодарим на г-н Бояджиев за ,,прекрасния раздел,, които направи в обществото ни!

Анонимен каза...

Много коментари по тази статия и едно е ясно:
1.Теодор Енев - безспорен професионалист, Личност с голямо Л и всички обиди по негов адрес са несъстоятелни.
2.Манталитета на г-н Бояджиев се вижда, че е на много ниско ниво.
3.Цялата тази сага с братя Мондешки е голям балон, който е въпрос на време да се спука.Много мръсни пари и фалшив пиар с цел изчистване на името.Интересно обаче в случая, че се говори за Социални придобивки и Социалиална справедливост тема табу за днешните тъпчегушковци и самозабравили се "бизнесмени".

Анонимен каза...

Бояджиев,радваш ли се че настрои работниците от твоето предприятие срещу работниците от ЕЛПРОМ,радваш ли се че водиш гражданско дело или не знам там какво срещу ЕНЕВ, или че наричаш МОНДЕШКИ мафия(а ти си света вода не напита),радваш ли се нееее трябва да плачеш защото мъдрия български народ го е казал - които нож вади от нож умира

Анонимен каза...

Теодорчо престани. Предупреден си.

РеалистЪТ каза...

Бояджиев, Борисе, по-спокойно!
Теодор Енев е грамотен инженер и работливец. Некоментирам неговите ръководни качества, но да казваш че е некомпитентен си пълен и завършен лицемер. Ако не беше той и неговия екип които дойде от ЕЛМАТЕХ заедно с него, сега още щеше да береш кауни по харманлийско.Тези елпромци ти направиха фабриката в Троян, така че по- полекичка.
Не влизам в ролята на адвокат на Теодор, да сме наясно. Знам му и плюсовите и минусите, но затова друг път.

Анонимен каза...

Едно старо мнение:

Анонимен каза...
Първо към 94-ти - иска ми се да измисля една друга поговорка - Изкарвай пари на собственик, за да те изгони...

След това - Извинявай Теди. Знам че ще те обвинят че ти си го писал, но мен пък ме сърбят ръцете да изнеса малко публични данни.

Направих си труда да проверя публична информация за БЗ в Агенция по вписванията. Ще се опитам да направя нещо като таблица (дано се получи) с някои данни от финансовите отчети.... И за да не се чудите къде какво пише, ето точките.
1. - година
2. - финансов резултат за годината
3. - Дълготрайни материални активи (земи, сгради, мапини и съоръжения)
4. - общо активи (ДМА + суровини и материали, готова и полуготова продукция)
5. - задължения към свързани предприятия (от финансовата група на г-н Б. Бояджиев)
6. - задължения към финансови институции (напр. банки)

Без първия ред, всички цифри за хиляди лева.

1. 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

2. -42 24 -27 -36 -45 -6 54 82 37

3. 106 106 107 101 95 160 271 298 241

4. 244 333 340 268 307 618 833 852 937

5. 135 215 259 177 199 219 201 201 201

6. 0 0 0 0 0 17 195 209 172


Ако не се лъжа, Енев започва в БЗ през 2012 г. Към началото на 2012 г.м натрупаната загуба от минали години е била 125 хил. лв. и с тези 6 000 от 2012-та става 131 000.
Или с други думи "...Б.Бояджиев и му повери едно работещо и без задължения предприятие" със загуби от 131 хиляди лева и задължения към свързани предприятия от 219 хиляди лева.

Към края на 2014 г. (за 2 години) тази загуба е покрита и БЗ има в остатък 5 000 лв. положителен резултат...

Задълженията на фирмата...
2012 г. - 219 + 17 = 236 хил. лв
2015 г. - 201 + 172 = 373 хил. лева
или разлика 137 хил. лв

Общо активи:
2012 г. - 778 хил. лв; 2015 г. - 1178 хил. лв. - разлика 400 хил. лв.

Кое е по-голямо - промяната на задълженията или на активите?

Приходи от дейността: 2011 г. - 340 хил. лв; 2012 г. - 1396 хил. лв; 2015 г. - 2221 хил. лв.

Ако на това му казваш "...който освен да раздуе щата и да загуби доказани клиенти друго така и не направи...." те признавам за най-големия лицемерник. Вдигаш 6.5 пъти оборота, а персонала - 4.7 пъти... Казвах ти Теди, недей раздува щата, ама ти не та не...

Е... Вероятно Т. Енев е загубил някой клиент, защото според публичната информация, през 2007 г. приходите от елдвигатели и помпи са били 26% от оборота (другото е било механична обработка и леене на чугун), а през 2015 98% са били от производство на двигатели. И никакво леене, стъргане и помпи... И мен ме е яд че БЗ спря да прави помпи, ама какво да се прави... Теодор Енев загуби в мое лице сигурен пазар или ремонт на межу 0 и 1 помпи на година - две...

Не съм в БЗ и нямам представа каква е заслугата на Б. Бояджиев за да бъде такава фирмата, но познавайки Теодор Енев съм повече от убеден че 90% от заслугата си е негова. Или за да не ти троша хатъра 94-ти, ще кажа че Б. Бояджиев има 90% заслуги фирмата да стане това, с факта че по-малко се е месил на решенията на Енев...

Жалко за Т. Енев е, че по времето на т.нар. приватизация, не е имал възможността някой го ритне в задника с някой друг милион... Сега със сигурност неговото предприятие щеше да бъде най-кадърното и най-печелившото в бранша...
вторник, 15 ноември, 2016

Анонимен каза...

Това са маниполации Теодор Енев това не може да го постигне. Бояджиев е човека. Ако не е Бояджиев нещата отиват на зле. Той ни казваше какво да правим и как. Той се грижише за нас, а онзи само ни тормозеше.

Анонимен каза...

Т. Енев е самозванец, който заблуждава хората.Окраде чертежите на Елма, голям "инженер" няма що...Заслугите му в затварянето на завода през Август са наистина неоспорими. Дали само през Август обаче???СТРАШНО е, работя няма хора.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |