Успешно представяне на троянски ученици в Кранево

* Първи места за Преслав и Томислав и „сребро“ за Павел от Школата по радиоелектроника, победа на Кирил и Християн от Школата
 по астрономия
Отличници
Троянската група в Кранево
В НАЦИОНАЛНИЯ конкурс по наука, техника и технологии, който се проведе от 16-ти до 18 юни в курортното селище Кранево, община Балчик, се изявиха и ученици от троянските училища. Конкурсът се организира от Националния дворец на децата и фондация „Еврика“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

ОТЛИЧНО се представиха възпитаниците на Школата по радиоелектроника в Троян с ръководител Радослав Стойчев. Във възрастовата група 9.-12. клас Павел Минков от ПГМЕТ (Механото) се класира на второ място в направление „Електронни прибори, устройства и комуникационни средства“. Във възрастова група 5.-8. клас Преслав Колев от НУ „Христо Ботев“ е първи в направление „Физика и астрономия“ и е на трето място в модул „Конструиране“. Томислав Димитров от НУ „Христо Ботев“ спечели в направление „Физика и астрономия“ и е трети в модул „Природни науки“. Двете момчета получиха диплом за отборно класиране – трето място.

ОТ ШКОЛАТА по астрономия към СУ „Васил Левски“ (Троян) с ръководител Надка Данкова отлично се представиха Кирил Стоянов и Християн Георгиев във възрастовата група 9.-12. клас. Двете момчета се класираха на първо място в направление „Физика и астрономия“. Кирил представи научен доклад „Опит за изследване на слънчевата активност“ и прототип на робот. А заедно с Християн представиха програмен продукт за оценка знанията на учениците на тема „Слънце“. Представителите на троянската школа по астрономия организираха демонстрационно наблюдение на небесните обекти: Сатурн, Юпитер и Галилеевите спътници, двойната звезда Алкор и Мицар от съзвездието Голяма Мечка, както и някои зодиакални съзвездия.

УЧАСТИЕТО на двете школи в конкурса стана възможно благодарение на спонсорите: Община Троян, Марин Радевски („Калинел“ ЕООД) и Минко Колчевски – те дариха средства и техника за работата на двете школи, Валентин Бечев („ТрансСофт“ ООД), Антон Димитров („Лес Груп Троян“ ООД).  Съдействие оказаха СУ „Васил Левски“, ПГМЕТ, Център за подкрепа и личностно развитие, Венелин Стайковски, както и родителите на най-малките участници Преслав и Томислав - Антон Димитров и Павлинка Петрова, които придружиха децата си и помогнаха в организационната дейност.

Надка Данкова,
Школа по астрономия при СУ „Васил Левски“, Троян

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Много сте добри. Продължавайте все така
с труд и знания. Някога това ще Ви помогне много в живота.
А г-н Стойчев е много велик преподавател и ЧОВЕК.
Поздравления за постиженията, а следващата година дано вземете само първите места.

Анонимен каза...

Браво на тази община. Нашата е пред фалит.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |