Две важни срещи в ИКЦ, не пропускайте

* На 10-ти ще звучат хитови парчета джаз и поп, изпълнителите – млади музиканти, студенти от Пловдивския университет * На 18-ти ще ни гостува „стършелът“ с ловешки корени Михаил Вешим
Предстоящо
НА 10 МАЙ, сряда, от 19:00 ч. в Информационно-културния център (ИКЦ) в Троян очаквайте интересен концерт с парчета от репертоара на Ела Фицджералд, Франк Синатра, Хулио Иглесиас, Тина Търнър, Уитни Хюстън, Лили Иванова, „Тангра“, Васил Найденов и др. Ще ги чуете в изпълнение на талантливите студенти Виолета Миленина, Николай Тименов, Илко Захариев, Калина Георгиева, Румен Тосев и Венета Стоянова, които следват поп и джаз пеене в Пловдивския университет. Те пристигат водени от своята преподавателка д-р Мая Бошева и ще ни предложат разнообразие от поп и рок балади, джаз стандарти, евъргрийни, диско и соул. Още една изненада ще има за гостите на концерта - дегустация на вина, подбрани и представени от сомелиер Галя Начкова от Винотека „Винослав“ (Ловеч).

Михаил Вешим
НА 18 МАЙ, четвъртък, от 17:30 ч. заповядайте на среща разговор с писателя Михаил Вешим. Повод за нея е новата книга на Вешим - „Когато бях армейски генерал“, излязла от печат в началото на тази година. С нашия край авторът е свързан не само чрез симпатия и стари приятелства, но и чрез своя баща – големия писател и общественик Георги Мишев (родом от ловешкото село Йоглав – бел. ред.) и прекараните в семейната вила в с. Бели Осъм лета. След като завършва журналистика, Михаил Вешим започва работа в редакцията на вестник „Стършел“, който и до ден днешен остава неговото единствено работно място. Днес той  е сред най-популярните автори на издателство „Сиела“, познат със заглавия като „Австрийците идват”, „Тримата мискетари”, „Английският съсед“, „Нашингтон“, „Смях в залата“, „Стари хипари“, „Руският съсед“, както и със стотиците му разкази, пътеписи и фейлетони.

ИКЦ Троян

3 коментара:

Анонимен каза...

Важни вика...

анонимен каза...

Първи , за това държавата ни е на този хал , защото такива като теб не ги интересува ни музика ни култура нито спорт.Задръстен си от всякъде , ако бях на твое място щях да се гръмна , пък знае ли човек - сигурно ще го направиш някой ден.

Анонимен каза...

Виждаш ли, ама и това неможеш!Освен да плюеш отрова и да апеш като усойница, нищо друго не можеш !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |