Жена с „Рено“ удари момче на пешеходна пътека и си тръгна

* Инцидентът станал вчера вечерта на пешеходната пътека при входа към Община Троян, пострадалият е 19-годишният Иво Христов
 * Шофьорката се издирва от полицията
Сблъсък
Пешеходната пътека, на която сивото "Рено" удря предсичащия 19-годишен младеж
СНОЩИ (понеделник, 13 март) между 18:30 ч. и 19:00 ч. сиво „Рено“, шофирано от неизвестна дама - по всяка вероятност наша съгражданка, удря на пешеходна пътека в централната част на Троян 19-годишния Иво Христов, ученик в тукашното СУ „Васил Левски“. Инцидентът станал на „червената зебра“ на ул. „Христо Ботев“ при пресечката закъм паркинга на Община Троян. Шофьорката е напуснала мястото на сблъсъка и в момента полицията я издирва. Момчето се е отървало без счупвания, но цялата дясна част на тялото му е натъртена и придвижването му в момента е затруднено.

Иво Христов
СВЪРЗАХМЕ се с Иво и той ни разказа своята версия за случилото се. „Бях ходил да купя пици и се канех да пресека пешеходната пътека. Мина една червена кола, но не спря. След това онази жена със сивото „Рено“ намали на „легналия полицай“ (който е на 30-тина метра преди пешеходната пътека – бел. ред.), но след това изведнъж засили, докато пресичах и ме отнесе. От удара се превъртях и паднах на дясната си страна, изпитах страшна болка“, бяха думите му. Попитахме го как е реагирала дамата зад волана. Обяснението на потърпевшия: „Тя спря и ми каза, че много и искрено съжалява и предложи да ме заведе до болницата. Но аз бях много изплашен и объркан, казах й, че не искам да я виждам и тя си тръгна. Аз също си тръгнах, по пътя се обадих за помощ на приятел и заедно отидохме до „Спешна помощ“.  

ПО-КЪСНО е бил подаден сигнал в полицията от роднини на момчето. Както вече споменахме, все още не е ясно коя е жената зад волана на сивото „Рено“, а полицията в момента провежда издирвателни действия.

Т21

* Бел. ред. Няма да коментираме, преди полицията да изнесе официална информация по случая. Но едно е безспорно - водачката на автомобила, ударил момчето, не е уведомила органите на МВР и не ги е изчакала на местопроизшествието, каквото е категоричното изискване на чл. 123, ал. 1, т. 2 на Закона за движение по пътищата при пътен инцидент с пострадал. Цитираме: „Водачът на пътно превозно средство, който е участник в пътнотранспортно произшествие, е длъжен, когато при произшествието са пострадали хора: а) да уведоми компетентната служба на Министерството на вътрешните работи; б) да остане на мястото на произшествието и да изчака пристигането на компетентните органи на Министерството на вътрешните работи“

24 коментара:

Анонимен каза...

Нищо лично към двамата участници в ПТП-то, вижте снимката. Къде е пешеходната пътека - червена, бяла, няма я. Знакът замоцан ли е с нещо, замоцан е. Ако тая женица не е туземка, как ще се оправи. Не че туземците спират, в Троян всички работят на борсата и времето е пари. И каква ирония на съдбата - боя за пешеходни пътеки няма, ама за фасадата отзад, барабар с конкурс, има!

Анонимен каза...

Ако знаеш правилата по пътя , няма значение знака дали е „замоцан” , така като гледам е едно малко петно и се разпознава много добре какъв е знака. И въпреки това, това значи ли , че след като въпросната жена е била намалила след това при положение , че има човек на пътя , тя трябва да натисне педала на газта ??

Анонимен каза...

24 часа след случката и тая психарка не е открита и арестувана!??!? Шефката на полицията още ли не си е подала оставката? Кака Донка къде е ? Генади, ти какъв журналист си ,бе? Каква е тая помия дето си я съчинил в стил "нормална понеделнишка случка, жена гази момче на пешеходна пътека" ?!?!??!
Изобщо, има ли нормални хора в този град, или останахте само зомбита?!?!?!?!

Анонимен каза...

Като чета горният се чудя колко дебили има в ТроянЪТ??

Анонимен каза...

Пак повтарям, нищо лично. Бил съм свидетел на подобен случай - едно детенце изскочи и се блъсна странично в кола. Жената не е избягала, попитала го е, вероятно е станал здрав и прав. Най-умното и за двамата е да се намерят и да осъдят общината. Между другото, преди години производителите на коли са решили, че между предния капак и чистачките трябва да има място, за което, ако кола блъсне пешеходец, той да се хване. Да, това не е аеродинамика, това е елемент за спасяване на хора, работещ. Сега някой измисли повдигнатите пешеходни пътеки, предницата на колата се вдига и пешеходецът е "думнат" в таза. Оттам колички, стави, лежане по болници, рехабилитации, парици от един джоб в друг.

Анонимен каза...

Какво става в тоя град ще се изпотрепем .Вземете мерки

Анонимен каза...

Според мен тук таме някоя камерка в повече няма да ощети много общината ни и нямаше да се издирват а щяха да бъдат намирани тея НЕВМИНЯЕМИ хора !

Анонимен каза...

Как да не стават фалове като този като аз познавам 3ма който си шофират независимо че нямат книжки за оправление на МПС!!!

Иванко каза...

Когато отида в Троян винаги внимавам при пресичане. Тук правилата не важат. Тук право има по-силния. На пътека спират коли с друга регистрация.

Анонимен каза...

Вижте номера на записа от охранителните камери, нали централната част е с видеонаблюдение или следите кой краде китките на Доца.

Анонимен каза...

Не оправдаван жената , но Цитат: Тя спря и ми каза, че много и искрено съжалява и предложи да ме заведе до болницата. Но аз бях много изплашен и объркан, казах й, че не искам да я виждам и тя си тръгна.

Анонимен каза...

Колко е тъпа тази жена наи малкото е трябвало да повика линеика , полиция.Къде бяга ???

Анонимен каза...

Тя не е избягала, а изгонена, самия посрадал го казва.

Анонимен каза...

Някой дали и за секунда си помисли, че полицията ще я намери?
Ни какъв шанс. Ще мине още малко време и ще кажат "неизвестен извършител".
Няма такъв филм "пострадалия я изгони".
Тя трябва да остане, а е избягала.
Нищо де, ГЕРБ си отива и тогава нещата може и да се променят. Справка тук:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/13/2933622_kak_da_predvidim_kakvo_shte_stane_na_izborite/

Анонимен каза...

Вече 48 часа от случката изминават, а извършителката не е заловена, нито се е самопредала.На никой ли не му се струва ненормално това, както и мълчанието от страна на медии, полиция и община?

Анонимен каза...

Много простотия отново. Първо, заглавието на статията е подвеждащо, защото човек остава с впечатлението, че жената удря момчето и веднага дава газ да я няма, а не е така. Второ, след реакцията на момчето и аз бих направил като жената. Трето - драги пешеходци, не си мислете, че като има пешеходна пътека ви прави безсмъртни и не очаквайте водачите да са ви видяли на 100%, особено между 18:30 и 19:00 през март, както и не очаквайте, даже да са ви видяли, да спрат. Т.е. преди да спре колата Не пресичай!!!, или го прави по-бързо, като виждаш, че не спира. Ама младежа най-вероятно се е оглеждал за мартеници по дърветата. А дамата ще я хванат, ама друг път, след като и младежа не се е опитал да запомни номера ѝ.

Анонимен каза...

Защо да се "самопредава"?
Нали момчето я е изгонило, т.е.няма сериозно пострадали, няма щети...Жената просто си е тръгнала.Предложила е помощ.Какво друго да направи?!?

Анонимен каза...

Да спази закона -да остане на място и да извика органите.

Unknown каза...

Е ти ще се натискаш ли за глоба, при условие, че потърпевшия те гони и явно не е сериозно пострадал?

Анонимен каза...

Пешеходната пътека е до училище "Иван Хаджийски", а как се преминава там сутрин, особено покрай баничарницата със спрените коли, ученически автобус с преминаващи пред и зад него и деца по двете пътеки.Да се вземат мерки да не спират коли сутрин в този участък, в час пик-купуват баници.

Анонимен каза...

20-ти, много си прав за спирането.
Но за свършването на тази тежка задача
са нужни 2-ма полицай и една патрулка да свършат малко работа.
А това ще им прекъсне сутрешното кафе. Т.е няма как да стане и проблема си остава.

Анонимен каза...

72 часа, ни вест ни кост от извършителката.Правете си сметка как функционира държавата!

Анонимен каза...

Водачката е спряла и е осъществила контакт. Предложила е помощ, но и е отказано.Заглавието е некоректно! Най вероятно родителите/близките/ ще се опитат да изкарат някой лев от ситуацията.

Анонимен каза...

Законът точно казва какво трябва да се случи! Какво става ако пострадалият има вътрешен кръвоизлив или нещо счупено или си е ударил главата? Ако е в шок не усеща болка за определено време! Лекар трябва да установи дали всичко е ок или не! В нормална държава тази ситуация води задължително до прокурор!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |