Мондешки дарява 12,5 дка на Община Троян

* Теренът е от активите на „Елма“ АД (в несъстоятелност), закупени неотдавна от бизнесмена * 24 съветници гласуваха „за“,
 единственият „против“ – инж. Марин Радевски
В Общинския съвет
Административната сграда на "Елма", точно зад нея е дарениеят имот от 12,5 дка
НОВИЯТ собственик на „Елма“ АД (в несъстоятелност), троянският бизнесмен Младен Мондешки и неговата фирма „Солид 85“ ЕООД, спази обещанието си, което даде на няколко пъти в последните месеци, включително и пред Т21 – да дари на Община Троян терен от новозакупения имот за изграждане на общинска многофункционална спортна зала.

НА ПОСЛЕДНАТА за миналата година сесия на Общинския съвет (22 декември 2016 г.) бе обявено писменото заявление на г-н Мондешки в качеството му на управител на „Солид 85“ ЕООД да направи „дарение на Община Троян на подходящ терен от придобитите имоти за изграждане на многофункционална спортна зала“. Мотивите, посочени в заявлението за дарение, са два – обществената нужда на Троян и троянци от модерна многофункционална спортна зала и обществените очаквания към новия собственик на „Елма“ за принос в развитието на града.

ВНЕСЕНОТО от кмета Донка Михайлова предложение бе местният парламент да даде съгласието си „кметът на община Троян да приеме от „Солид 85“ ЕООД дарение на поземлен имот за изграждане на многофункционална спортна зала“. Преди гласуването г-жа Михайлова даде известни разяснения – че в заявлението за дарение не е определен конкретен терен и площ, а дарителят се е съгласил с желанието на Общината това да е терен от 12,5 дка, намиращ се непосредствено зад бившата административна сграда на „Елма“ и с възможност за самостоятелен достъп от две страни. Следващата стъпка ще е обособяване на терена в кадастъра, което няма да е проблем и финализиране на дарителския акт.

СПОРЕД очакванията предложението получи пълното съветническо одобрение, а резултатът от гласуването бе 24 „за“ и само 1 „против“. Но „против“ бе не кой да е, а силният човек в ГЕРБ – Троян и председател на групата съветници инж. Марин Радевски. „Да ви е честита новата придобивка!“, иронично завърши краткото обяснение на отрицателния си вот инж. Радевски. Като преди това заяви, че „земята понякога мирише“, правейки паралел между сегашното троянско дарение и върнатите от предизборния щаб на Барак Обама през 2012 г. 2 хил. долара, дадени за изборната му кампания от Дарина Павлова.

„ИЗНЕНАДАН и обиден останах от това изявление, дори в първия момент обмислях вариант да оттегля предложението си. Но щеше да е грешка, защото Троян и троянци настина заслужават една модерна многофункционална спортна зала“, заяви пред Т21 г-н Мондешки, когото потърсихме за коментар след заседанието. 

Т21 

Още по темата:

47 коментара:

Анонимен каза...

аз сега неразбрах-Мондешки ще подаря или на него ще му го подаряват този имот ,че радевски е против ?

Анонимен каза...

Ако съм на Мондешки няма да им дам нищо на тая сбирщина пиявици

Анонимен каза...

Проблема е ,че Радевски искаше да го купи и да направи магазин Слънце на този имот

Анонимен каза...

Ако Радефски е искал е можел да дари бившия стол на машстрой ,който е идеален за спортна зала

Анонимен каза...

"Новина" от повече от 3 седмици. Достъпът до информация в този прогнил от комунизъм град е пълна катастрофа. Ако "Троян 21" има претенциите да е доайенът на троянската журналистика - то нещата са толкова трагични, че в края на 19-ти век хората по-бързо са получавали информация.

Анонимен каза...

Радевски кога е мислил за Троян ,че сега да почне

Анонимен каза...

Абсурдите в Троян се израждат всеки ден, дотолкова, че сега Радевски ще стане симпатичен.

Анонимен каза...

Ехо, я се замислете с какви пари е купен завод "Елма", включително и този терен?!? От кого и как са спечелени тези пари?!? Дали е с честен труд?!?
И не си мислете, че това дарение е безвъзмездно, ще си го платим, скъпо и сурово.

Анонимен каза...

Я кажи 8 с какви пари е купено всичко в България и в Троян???И колко от купувачите с тези пари даряват нещо на някого???

Анонимен каза...

С чужда пита , помен прави.

Анонимен каза...

Как може всички да коментират от къде били парите да се купи Елма като нямат бегла представа как се изкарват пари.Да висят в тифани и да правят сметката на всеки е лесно изкарайте ги парите пък после с коментарите

Анонимен каза...

Дай малко обеснение за ква чужда пита иде реч?

Анонимен каза...

Радевски от къде взе пари да почне ?

Анонимен каза...

ми пионките който въртят магазините слънце преди това взимаха поръчки за дограма на търгове някак с протекцията на радевски

Анонимен каза...

ти да не си им финансов директор ,че си наясно от къде вземат пари ?

Анонимен каза...

Най-лесно е да се критикуват постъпките и начинанията на хората.ПОСТИГНЕТЕ НЕЩО и тогава сочете с пръст и критикувайте !!!

Анонимен каза...

Да вземе и Радевски да дари 12,5 декара от Машстрой !!! Хайде като достоен троянец ... Кога ще го направи, защо не го е направил до сега ... Отговора е един - ОЧАКВАМЕ ДАРЕНИЕ ОТ РАДЕВСКИ ... СЕГА ... ДНЕС ... ВЕДНАГА...

Анонимен каза...

А БАНЕВ ПОШЕ ПОДГОТВИЛ ЗА ПРОДАН ТОЗИ ИМОТ, ТОГАВА, ЗАЩО МОНДЕШКИ ДА ГО ДАРЯВА, А НЕ ГО ПРОДАДЕ, А ? АМИ ЯВНО Е ТРОЯНЕЦ ПОВЕЧЕ ОТ НАС. АЗ НА НЕГОВО МЯСТО БИХ ГО ПРОДАЛ. НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО.

Анонимен каза...

Младен дарява, вместо да продава и да си избие парите! Парцела е бил отреден за хипермаркет още от времето ,когато Банев разпродаваше всичко за скраб. Защо даряваш бе Младене, продай го ! Всички ще те броят за балък, бъди тарикат ! Продай го и си вземи парите ...

Анонимен каза...

Браво на Младен Мондешки. Мисля си за отрицателния вот на Радевски. Може би да се има за най великия/големия работодател и благодетел/ в Троян и сега да го засенчват?Ако е така -ами да дари и той на общината.

Анонимен каза...

Ами СОРОС като беше спонсор на Баракобама? Тръмп го каза, че е опасно за демокрацията пират като СОРОС да бъде толериран повече и ще бъде преустановена практиката на фондация "Отворено общество" и "Америка за България". Дали Радевски има общо с това!? Май вестник Капитал и Бивол са рожба на СОРОС, дааааа! Тие сме с Тръмп и Америка ! Не сме с корупцията наречена СОРОС!

Анонимен каза...

Бивол и Капитал = Прокопиев = СОРОС = корупция !

Анонимен каза...

Костов му подари „Каолин” и „Дамяница” на агнешката глаичка Прокопиев.
Енергийният олигарх Иво Прокопиев получава на тепсия от ментора си Иван Костов две от най-сладките парчета от приватизационната баница, раздавани щедро на свои хора от Командира след избирането му за премиер – единственото на Балканите предприятие за добив на каолин – „Каолин“ ЕАД, и винпром „Дамяница“.

Анонимен каза...

и какво, излиза, че хората на Прокопиев и сайтовете му Капитал и Бивол плюят Мондешки! А защо не плюят друг от Троян?! Като Радевски? Ами дали Радевски не е с Прокопиев?!

Анонимен каза...

Браво Младене!

Анонимен каза...

Кой плаща на Бивол и Капитал да плюят Мондешки, ГРАНДОВЕТЕ НА СОРОС !

Анонимен каза...

Къде са заводите на Мондешки и какво произвеждат ? Колко работника имат ? Дайте някаква информация да се запознаем с бизнеса им.

Анонимен каза...

Сега очакваме появата и на LAFKA. Който може да се сети дали има нещо общо.

Анонимен каза...

имат около 300 работника в момента в Троян,и ще реновират и двата си завода като цел е достигане между 3000 и 5000 работника

Анонимен каза...

Голям майтап стана този сайт! Генади хвали Мондешки, а Мондешки пише около 100 анонимни коментара, за да се донахвали. Донке, този път бай Марин е прав,защото да приемеш дарение купено с пари, които миришат, намирисва,че си се сдушила с престъпници.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,като постоянно пишете "оди на радостта"може ли да публикувате колко декара земя на "Елма"се купиха,част от тях почти в центъра на Троян,за каква сума и колко излиза квадратният метър......ами ще подаряват момчетата,защо не...

Анонимен каза...

Жалко е,че Мондешки купиха троянска земя на безценица, но още по-жалко е,че купиха троянските медии и също троянския кмет

Анонимен каза...

Цветан Василев: Искал съм да убивам Иво Прокопиев ...

Анонимен каза...

Да се сещате някой друг от троянските богаташи да е подарил нещо на ОБЩИНАТА?Аз не се сещам.

Анонимен каза...

Да не забравите скоро пак да гласувате за ГЕРБ.
После много ще има да се чудите защо сме толкова зле.
Спомняте ли си как ГЕРБ не искаха до Капинчо да се направи нещо?
А за другите места какви безумни глупости измислиха, за да спрат развитието на Троян и в частност навлизането на някаква верига хранителни магазини.
Надявам се поне с изгряването на Лайф, да има залез на Слънце.
Радевски не е лош човек иначе. Единствено си гледа първо неговият интерес. Троян му е последна мисъл.
Но е факт на колко много хора е помогнал с пари за лечение или друго.
Но в политиката е вреден за града.

Анонимен каза...

Най-жалкото е, че един общински съветник е гласувал РАЗЛИЧНО, обяснил е защо така е гласувал, което се използва от троянската псевдожурналистика /информира три седмици по-късно/, както и на група озлобени лузъри и неграмотници да се САМОРАЗПРАВЯТ с този общински съветник.
Защо ли? Ами защото в един тъп и прояден от комунизъм град всички трябва да са в стадото, в една редичка, в единен строй...... Ами не може един общински съветник, пък бил той Радевски, да си позволява и да се цепи от посткомунистическия колектив на жалкия, безличен и ужасяващо посредствен ОбС Троян. Да проявява непокорство, да бяга от овчето стадо /ОвС/, в което е превърнат общинския съвет /ОбС/. И О, Боже - да се изправи срещу предложение на др.Михайлова от ДКМС и номенклатура на БКП Троян, а днес един много демократичен и европейски кмет, и която много добре знае как да НАХРАНИ троянските слугински медии и /уж/ журналисти.

Анонимен каза...

36-ти, до Къпинчо др.Михайлова наистина се опита да направи "НЕЩО", колкото да отбие номера. По-интересното е, че на ТОВА МЯСТО до Къпинчо, др. Михайлова и др.Енкин успяха да пробутат през ОбС промяна в застрояването и СЕГА по действащия план - през градинката до СХУПИ и през част от този парцел "до Къпинчо" ще минава "скоростен път". Рзабирате ли го това? Идеята на троянските тъпи комуняги е както си караш по съществуващия оът, правят ти отклонение, после пак се връщаш на стария път, после пак отклонение и на края на градът понеже е тесен - пак се връщаш на стария път. Това според троянските комуняги и според още по-тъпите общински съветници се наричало "скоросттен път". Наясно съм, че за това безумие НЕ СТЕ информирани от слугинските троянски медии, въпреки че многократно повдигах въпросът.
Това се случва МНОГО ПРЕДИ предложението на др. Михайлова - върху един малък остатък от този парцел /до Къпинчо/ да строи "голям магазин". Сещате ли се колко ще е голям? А поне сетихте ли се, че кандидата е един наш другар от "Плеин да га е"..., който щеше да лапне този атрактивен парцел и после по никакъв начин не може да го накараш да строи каквото и да е.
36-ти, тогава не ГЕРБ, а някой друг беше ПРОТИВ и то не против да има магазин, а против далаверите и идиотщините на Михайлова и послушк-овците общински съветници от БСП, ГЕРБ и останалата подкрепяща ги пасмина.
Колкото до г-н Радевски - и аз му се чудя на акъла за какво си губи времето с тези овце от ОвС в ОбС Троян. Да не говорим, че всички го ползват като дойна крава в този странен и западащ градец - като почнеш от гербаджийските малоумници и свършиш с кой да е закъсал троянец или някаква организацийка. А Радевски наистина им помага, след което злословят зад гърба му. Затова е казано - "Храни куче да те лае" и "Няма добро, останало ненаказано".

Анонимен каза...

А бе защо Не спрете с тази злоба! Троян след 20 години ще е едно село като Орешак и ще е град на шивачки! Заплата "умирай трудно"!

Анонимен каза...

http://bgnes.com/sviat/balkani/4483039/

Анонимен каза...

А бе Радевски, като гледам, че основен дарител на Клинтън и Обама беше Сорос, а се доказа, че това е била корупцията в САЩ и Тръмп каза не на това, какво да говорим за Дарина Павлова! Нещо май Сорос да не ти е спонсор! А ...

Анонимен каза...

30.
Анонимен каза...
имат около 300 работника в момента в Троян,и ще реновират и двата си завода като цел е достигане между 3000 и 5000 работника. Ако може да попитам, кои са двата завода и тези 5000 работника какво ще работя , от къде ще ги намерят. Китайци ли ще внасят ?

Анонимен каза...

Всичко това са манипулации работници , заплати и др. подобни. Отговора се крие в червената лампа , която осветява фасадата , по точно в цвета!

Анонимен каза...

https://bivol.bg/mondeshki-yanevagate-trademark.html

Анонимен каза...

Г-н Маринов, може ли да заснемете тези 300 работници, които в момента са назначили да работят в ЕЛМА, да ги видим кои са, какви са

Анонимен каза...

Марин Радевски ми се издигна много в очите

Анонимен каза...

46-ти,същински Гъливер е Маринката ;-)

Анонимен каза...

Бивол и Капитал са фермата на Сорос за отглеждане на ГМО в България. Сорос е издирван в няколко държави за корупция и машинации, измами и търговия с влияние. Само в източна Европа, благодарение на Клинтън е в разцвета си! Тръмп го заклейми и го размаза. Америка за България също!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |