Изабела Христова – спортист №1 на Троян за 2016-та

* Отличници в отборната класация – мъжкият тим на баскетболния „Чавдар“ (колективни спортове) и колоездачният шампион на шосе „Хемус 1896“ (индивидуални спортове) * Пръв при треньорите – Николай Матев; младо дарование №1 – Добромир Калистерски
Спортист на годината
Спортист №1 и треньор №1 на Троян за 2016 г. – Изабела Христова и Николай Матев
ЧАРОВНАТА Изабела Христова – която през 2016 г. спечели европейската титла по самбо (кат. 56 кг) на първенството на Стария континент за младежи и девойки в Тулуза (Франция) и към това си върхово постижение за годината прибави бронз от Балканиадата по джудо и републикански титли по джудо и самбо за девойки и републиканска титла по джудо за жени до 23 г. – бе избрана за Спортист на годината 2016 на Троян. Изабела е възпитаник на Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ с треньор Николай Матев. Подгласници на победителката са Владимир Илиев (биатлон) и съотборничката й Десислава Цонева (джудо, самбо).

ПРИЗЪТ за младо спортно дарование до 16 години отива при Добромир Калистерски (СК по джудо и самбо „Чавдар“) – със сребро от Европейската купа по джудо и републиканска титла по джудо за кадети. В отборната класация за колективните спортове №1 е мъжкият тим на Баскетболен клуб „Чавдар“ – с бронз от шампионата на „А“ РБГ, сезон 2015/16 г., и второ място турнира за Купата на федерацията, 2016 г.  Отборен №1 в индивидуалните спортове е мъжкият тим на Колоездачен клуб „Хемус 1896“ – републикански шампион на шосе и вицешампион на писта за 2016 г. За треньор на годината бе избран Николай Матев (СК по джудо и самбо „Чавдар“).

Т21 
Бележка на редактора
Отидох и съжалих

* Талантливите троянски спортисти и всички, които стоят зад техните успехи, не заслужават подобно нещо

Генадий Маринов
ЩЕ БЪДА директен. Талантливите троянски спортисти и всички, които стоят зад техните успехи (треньори, ръководства на клубове, помагачи, спонсори), не заслужават подобно нещо – подобна пародия на годишна класация, скалъпена по някакви объркани критерии и ръководеща се, май, от едничкия принцип да не би да разсърдим някого.

ДА МЕ ПРОЩАВА основният организатор – отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов, работлив, добронамерен и честен спортен деятел, но явно тази класация не е силата му. Пък и не е съвсем ясно защо Общината се е захванала с подобно нещо (такива класации по света и у нас обикновено се правят от медии и/или организации, ангажирани със спорта). Не че отричам правото на Общината да отличава най-добрите спортисти или най-добрите в каквато и да е друга област – но тогава трябва да го прави от свое име, със свои хора и на своя отговорност.

ЩЕ ПОЯСНЯ. Поканен бях, като представител на местна медия, да участвам в избора на спортист на годината на Троян за 2016-та. Отидох единствено и само заради уважение към изключителните троянски спортисти, които напук на всичко (малкия град, лошата база, липсата на средства и т. н., и т. н.) вършат чудеса и ни карат да се гордеем, че сме от Троян. И въпреки усещането си, че тази работа не се прави както трябва; имах и обеца на ухото от един предишен избор, изродил се в грозно дърлене между представители на различните клубове.

ОТИДОХ и съжалих. Защото, макар и без дърлене този път, хаосът бе пълен. Ще започна оттам, че нямаше никакво предварително разяснение как ще се извърши изборът. Нито пък бе обяснено кой има право да участва в избора – в залата на Информационно-културния център, 7 декември, 17:00 ч., видях представители на няколко спортни клуба, със сигурност не всички, но пък от други имаше по двама представители плюс две дами от местни медии (имах чувството, че и хигиенистката да влезе, ще може да участва – бел. Г. М.). После – раздадени бяха някакви листи с имената на номинираните спортисти (подразбираше се, че са номинирани от клубовете си) и съответните им постижения през годината; но без никакви пояснения около тези постижения и кое какъв бонус за класацията трябва да носи. Нищо. Дори без устно въведение за какво сме се събрали и каква точно работа ще вършим?! Чу се само, че класацията ще е по точковата система, каква точно – кой да ти каже.

ПОПЪЛНИХ както ми дойде, попитах дали трябва да си напиша името, г-н Комитов ми отговори, че няма да е лошо, написах си го и си тръгнах. А догодина, ако тази работа продължи по същия начин, няма да отида, дори да ме поканят. Не защото не ценя троянските спортисти, а точно обратното – защото много ги ценя.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21 

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Защо негодувате, г-н Г.Маринов? Ами нали тази простотия е поредния рецидив на сбърканата политико-управленска СИСТЕМА, която любимите ви комуняги наложиха в Троян след 1995-та година та до днес и която СИСТЕМА вие ЛИЧНО от години наред защитавате?! А най-интересното - защитавате я, без изобщо дса знаете какво представлява тази днешна порочна СИСТЕМА, да не говорим, че хабер си нямате какво представлява една демократична и гарантираща просперитет друг вид СИСТЕМА в демократичните държави.
Знаете ли кой и как извършва подобни класации в нормалните държави и местни общности? Хабер си нямате! А то да беше само в този случай, касателно спорта в Троян. Всичко е сбъркано - от "А" до "Я".
Как пък един не се замисли защо 27 години само пропадаме. Коя е причината, защото това не е случайност, а е абсолютна закономерност. Закономерност на какво обаче. Знаете ли? Не, нищо не знаете и по-лошото - не искате и да знаете.
Е, затова си мрънкайте и си хленчете колкото си искате. И догодина ще е същото и по-догодина.
Жалко само за наистина талантливите троянски деца, които са принудени да плащат простотията и невежеството на тъпите троянски комуняги Енкин, Акимов и Михайлова, както и на дебилите в ОбС Троян. И вашата простотия и невежество, г-н Г.Маринов.

Анонимен каза...

Ехааааааааа...този идиот скоро не бе тровил пространството....:)

Анонимен каза...

До номер 2-ри или всъщност Г.Маринов.
Ама ти съвсем си сдал багажа бе, другарю. Явно освен с пословичната ти простотия и невежество отново се напъваш да влезеш и в зоната на простащината, където битуваше перманентно по време режима на милиционера-комуняга Акимов. Тогава подобни "коментари" ги бълваше на килограм.... скрит и анонимен като краставо мишле.
А защо си прост и невежа - мога три дена да те заливам с доказателства. Дори и тази статия, където хленчиш как следващата година нямало да отидеш /на кой ли му пука/. Та, вместо да хленчиш и да се жалваш и ако не беше прост и невежа - можеше да предложиш как да се извършва този избор на спортисти и треньори, къде, кога, как и от кого. С две думи - да опиташ да пребориш поне един от рецидивите на СИСТЕМАТА, което все пак е по-лесно и безобидно, отколкото да се бориш със самата политико-управленска СИСТЕМА, за което се изискват вече съвсем други качества, знания и умения, каквито ти нямаш и никога няма да имаш. Само че ти и с един рецидив на СИСТЕМАТА не можеш да се пребориш и затова хленчиш! Можеш само да пишеш /и да подписваш с чуждо име/ анонимни, обидни и първосигнални коментари.
п.п. Гледам последно време здраво си се захванал да рекламираш братята Мондешки и бълваш статия след статия за едно и също нещо. Как е? Има ли келепирец вече? Предполагам не са се охарчили много ...... ти си доста евтиничък. Др.Михайлова те купи буквално за жълти стотинки :)

troyan21 каза...

До №3: Вменявате ми някакъв не мой анонимен коментар и трябва пак да кажа - аз коментирам с името си. А относно Вашия забележителeн коментар коментарът ми е: No comment!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Браво Изи, пожелавам ти още много спортни и лични успехи и през 2017г!

Unknown каза...

Може ли този измислен спортен специалист да каже критериите за класацията и кой са оценителите нека има прозрачност няма да съм анонимен

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |