„Дари добро“ за Светльо от Ломец!

* Младият мъж губи напълно слуха си след две операции за премахване на тумори в лявото и дясното ухо - има шанс отново да чува, но трябват средства за лечението * На 1 декември в НЧ „Наука – 1870 г.“ – благотворителен концерт и базар в подкрепа на Светльо
Да помогнем!
Светломир Петков с майка си в дома им в с. Ломец
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ под надслов „Дари добро“ организира сдружение „Младежта на Троян в действие“ съвместно с Ученическия съвет при троянското СУ „Васил Левски“ и приятели. Концертът ще се състои на 1 декември, четвъртък, от 18:30 ч. в салона на НЧ „Наука - 1870 г.“, Троян. Билети вече се продават на касата на читалището, цената е 5 лв. На същия ден, 1 декември, от 10:00 ч. пред входа на читалището ще бъде организиран благотворителен базар със специалното участие на ученици от паралелката по хотелиерство и ресторантьорство при СУ „Васил Левски“, които ще предлагат свои кулинарни изкушения. Всички събрани средства от концерта и базара ще бъдат дарени за две важни каузи.
ПЪРВАТА КАУЗА е да се подкрепи лечението на 42-годишния Светломир Петков от с. Ломец, който през 2014 г. губи напълно слуха си. Проблемите със слуха при него започват още през 2009 г., но прегледът тогава не установява нищо сериозно. С течение на времето се явяват и други симптоми като световъртеж и залитане. През 2013 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София му установяват туморни образования в лявото и в дясното ухо. Същата година е направена операция за премахване на тумора в лявото ухо и Светльо загубва напълно слуха си с него. През 2014 г. постъпва в болницата за операция на дясното ухо и оттогава не чува и с него!

Младият мъж и неговото семейство правят множество консултации с лекари и се установява, че има минимален шанс да си върне слуха с дясното ухо. Но за целта са нужни средства за изследвания, лекарства, пътувания до болницата в София и евентуалната операция. В момента Светльо живее с родителите си в Ломец, като след пълното оглушаване спира работа. Семейството е бедно и няма средства, с които да продължи лечението на своето момче. Допълнителен проблем е, че комуникацията с него е изключително трудна - затова е необходимо да му бъде закупен и специален таблет заедно специализиран софтуер. Светльо е един от нас и ние искаме да му дарим добро! Заедно можем да го направим!
ВТОРАТА КАУЗА е да помогнем на хора в неравностойно положение от Троян през зимните месеци, които са най-трудни за тях. Със събраните средства ще им бъдат закупени пакети с храна. В случай че се събере по-голяма сума, средства ще бъдат дарени на други тежко болни троянци, които се нуждаят подкрепа за лечение.
Банковата сметка на Светломир, по която можете 
да дарите пари за лечението му, е:
Райфайзенбанк, гр. Троян
BG 74RZBB91551008141080
Светломир Петков Петков

2 коментара:

Анонимен каза...

По какъв начин мога да помогна, ако не съм в града и нямам възможност да отида на концерта?

Анонимен каза...

Банковата сметка на Светломир, по която можете да дарите пари за лечението му, е:

Райфайзенбанк
BG 74RZBB91551008141080
Светломир Петков Петков

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |