Изхвърлиха от СИК тримата ловешки общински съветници

* Сигналът на Данчо Заверджиев принуди РИК – Ловеч да вземе решение за освобождаването на тримата поради наличие на несъвместимост по смисъла на чл. 96 от Изборния кодекс; сезирана е и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Валентина Недялкова, РИК - Ловеч
Президентски избори 2016 Сигнали

В СРЯДА, 9 ноември, Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч взе две сходни решения по подадения ден по-рано, вторник, 8 ноември, сигнал от независимия ловешки общински съветник Данчо Заверджиев (виж Тройно нарушение на Изборния кодекс в Ловеч). Сигналът бе за наличие на трима действащи ловешки общински съветници от ПП ГЕРБ в състава на секционни избирателни комисии (СИК) за Президентски избори 2016 - Димитър Стефанов Димитров (секция 111800027), Александра Георгиева Енева (секция 111800069) и Георги Цанков Карамишев (секция 111800044, с. Лисец). Според г-н Заверджиев включването на действащи общински съветници в състава на СИК води до несъвместимост по смисъла на чл. 96 от Изборния кодекс (ИК) във връзка с чл. 66, ал. 1, т. 2; тоест - член на СИК не може да бъде на изборна длъжност в държавен и местен орган (какъвто е Общинският съвет).

С РЕШЕНИЕТО си №302/09.11.2016 г. РИК - Ловеч се съгласява с тезата на подателя на сигнала, като заявява, че е установено „наличие на несъвместимост на основание чл. 96 от Изборния кодекс във връзка с чл. 66, ал. 1, т. 2“. И разпорежда освобождаването от състава на СИК на общинските съветници Димитър С. Димитров и Александра Г. Енева; на тяхно място са назначени други лица от квотата на ГЕРБ. Със сходното си решение №304/09.11.2016 г. РИК – Ловеч освобождава от СИК и третият посочен общински съветник – Георги Ц. Карамишев, и на негово място назначава друг представител на ГЕРБ.  Двете решения подлежат на обжалване пред Централната избирателна комисия (ЦИК) в тридневен срок.

НЕ СТАВА ЯСНО обаче дали на тримата, освободени от СИК поради законова несъвместимост ловешки общински съветници, ще им бъдат изплатени някакви възнаграждения. В решението си по идентичен казус РИК - Пазарджик постановява, че „не следва да се изплаща възнаграждението, полагащо се за член на СИК“ (№224/07.11.2016 г.) ; дори нещо повече – решава „на лицето да се състави акт за установяване на административно нарушение по чл. 495, ал. 2 от ИК“.

РИК – ЛОВЕЧ има и трето решение (№306/09.11.2016 г.) по сигнала на Данчо Заверджиев. В него се казва, че споменатите три лица са освободени от СИК поради наличие на несъвместимост. И се разпорежда този сигнал (вх. №326/08.11.2016 г.) да бъде изпратен по компетентност, ведно със събраните доказателства, на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. И трите решения са подписани от председателя на РИК – Ловеч Валентина Недялкова.

Т21

Още по темата:

13 коментара:

SED каза...

Ами тези от Пазарджик са си превишили правомощията и тяхното решение, ако се обжалва, би следвало да падне. Колкото и да не мисля, че това е правилно, решението на ловешката РИК е много по-точно - предава по компетентност този сигнал и вече реално ще има наказания. В Пазарджик по-скоро правят цирк.

Анонимен каза...

Второ драстично нарушение на Изборния кодекс. За втори път РИК Ловеч и тази наперена председателка на РИК не си свършиха работата. Оставка обаче няма! Били "изхвърлили" наглеците от ГЕРБ. Боже как са ги "попилели" само. Сигурно са им казали, а те са обещали повече да не правят така. Пълно безобразие!
*
Днес е 10-ти ноември. По стара комунистическа традиция, в Троян ОТНОВО няма да чуете и една дума за тази дата. И няма как да е друго в една РЕкомунизирана община, където от 21 години властват некадърниците и номенклатурни кадри на БКП като Енкин, Акимов и Михайлова. Няма ВЕЧЕ и кой да каже две думи поне в ОбС Троян по този повод, където освен собствения си партиен пъп и ненаситна гуша тези смешни и жалки общински съветници за друго не ги търси. Играят си на "леви" и "десни", играят си на "комунисти" и "антикомунисти", играят си на "политици" и на какво ли не - докато Троян продължава да губи безвъзвратно човешкия си ресурс изпаднал в ужасяващ демографски срив, за който всички са си заврели главите в партийните задници и се правят, че няма такова нещо.
Като изключим периода от 1989-та до 1995-та, през следващите 21 години - Троян от Крепост на Демокрацията и от една просперираща малка община номер едно в Източна Европа е превърнат от кадрите на БКП Енкин, Акимов и Михайлова от БСП и ГЕРБ в една западаща, обезлюдяваща и без перспективи община. Община, в която хората живеят, по-скоро оцеляват ден за ден, а младото поколение върти глобуса и си търси друга държава, в която да избяга от тази троянска партийна и управленска чума и където да Живее, а не да мизерства и да оцелява. Защото Животът е само един.
За 21 години тези некадърници и наглеци от БСП и ГЕРБ разпродадоха, окрадоха и изплюскаха на практика огромна част от общинския имотен ресурс. Плюскаха и нищо не създадоха за хората, за техния поминък и качество на живот. Днес е останало малко за доунищожение, но и него ще окрадат и оплюскат. А природният ни ресурс буквално е оставен на самотек и всеки го експлоатира и прави каквото си иска пред погледа на незаинтересованите и престъпно безхаберни троянски управници. Особено пък горите, „зеленото ни злато“!
следва

Анонимен каза...

Днес "успешната" Михайлова е направила от Троян един заложник на т.нар. "европейски фондове" и ако дадат нещо - дадат. Ако нищо не дадат - виновните ще са в София и Брюксел, а "успешната" Михайлова и БСП и ГЕРБ и останалите политически боклуци в ОбС - отново целите в бяло и невинни като момина сълза.
Някой замислял ли се е - след като комунягите Акимов и Михайлова толкова пищяха какви големи успех били постигнали с "европроектите", защо Троян пропада и продължава да се обезлюдява със страшна сила? Защо при толкова много и "успешни" проекти - бюджетът на Троян в частта местни приходи продължава да е почти един и същ и безобразно нисък? Какво направиха комунягите от БСП, ГЕРБ и останалите за да докарат нови или да повишат дивидентите за бюджета? А знаят ли изобщо какво да направят? Едва ли. За 8 години в ОбС разбрах, че тези измислени кметове и общински съветници са толкова посредствени и неграмотни, че освен да харчат ГОТОВИ ПАРИ от европроектите - за нищо друго не стават. И нещо повече - с цялата си наглост тези "готови пари" си ги приписват като голям техен успех, все едно те са ги изкарали и вкарали в Троян, като следствие от някаква голяма тяхна местна политика и Решения в ОбС.
Днес "успешната" Михайлова отново вкара Троян в БЕЗВРЕМИЕТО, подобно на колегата си Енкин през третия му мандат. Нито през първия си мандат, нито една година от втория си мандат Михайлова показа, че знае и може нещо да промени /порочната СИСТЕМА/ или да направи нещо стойностно, от което Троян да излезе от низходящата спирала на пропадане и обезлюдяване. Общината е превърната в „концертно бюро“ където се организират постоянно „всенародни веселия“, а в същото време се отчитат голяма загриженост и помощи за все повечето бедни и особено на множащите се все повече безпомощни възрастни хора. Карай да върви. „Пир по време на чума“! Ама на кой ли му пука?
Май почти на никой вече не му пука. Всички свикнаха с упадъка и липсата на перспективи, а лъжите на троянските управленски комуняги-некадърници от БСП, ГЕРБ и останалата пасмина – не правят впечатление на никого. Забравих за СДС, която партия от 90-та до преди 1995-та печелеше изборите в Троян със 70 до 78%. Днес СДС е една смехотворна файтон-партия, а председател н а СДС е „дясната даскалица“ Църова, която едва ли знае какво се е случило на 10.11.1989-та. Нищо, може пък комунистическо-милиционерската партенка Ангел Балев да и каже.
*
27 години след 10-ти ноември 1989-та –
Президент на „демократична България е комунистическата номенклатура на БКП др.Росен Плевнелиев /ГЕРБ/
Министърпредседател на „демократична „ България е комуниста /даден за пример в Работническо дело/ е др. Бойко Борисов /ГЕРБ/.
Председател на НС на „демократична България е комунистическата партийна секретарка на БКП др.Цеццка Цачева /ГЕРЕБ/
За да е гаврата пълна – Комуниста Борисов издигна комунистката Цачева, която да замени комуниста Плевнелиев в Президентството на „демократична“ България.
Разбира се цялата тази комунистическа пасмина от ГЕРБ ревна, че който не гласувал за комунистката Цачева щял да върне страшните дни на ...... комунизма.
Да се смееш ли да плачеш ли?
край

Анонимен каза...

Илиянка, лягай да спиш бре човек, почини си малко, много те боли главата.

Анонимен каза...

Фискален резерв, саниране, строителство на пътища и зали, ремонт на училища, промени в правосъдието и здравеопазването, ще се купува нов боен изтребител, рекордно усвояване на европейски средства, стабилна банкова система, стабилен лев, работи се за сигурността по границите, няма големи протести, уважават ни в Европа, няма руски мегаломански проекти, увеличиха се пенсиите, безработицата пада, БВП ще достигне 100 милиарда след година-две. И Ганьо ще гласува за Радев. Ай сиктир!

Анонимен каза...

4-ти, той "илиянката" ще си легне като му дойде времето за лягане в Австралия. Проблемът е, че ти и подобмите ти и да легнете и да станете - все сте заспали и нищо не е в състояние да ви разбуди. И главите ви няма как да ви болят. То трябва да има поне нещичко вътре.
5-ти, спешно потърси специализирана лекарска помощ. Няма едно изречение, в което да не лъжеш като дърт цига... като дърт гербаджия.
За тъпата Цачева останаха да гласуват само циганите, турците в Турция под строй и лумпените в България.
Радев буквално ще размаже тъпата комунистка Цачева.

Анонимен каза...

5-ти е олицетворение на ширещата се шизофрения из цялата страна !

Анонимен каза...

Кого сиктирдосваш, обикновените хора ли? Те ще започнат да те уважават повече за това.

Анонимен каза...

http://www.img-share.eu/f/images/314/15027473_1131769263538029_7500488843932106269_n8Qhiu5W.jpg

Анонимен каза...

5-ти е илянката говорещ за себе си в трето лице от името на второто си Аз, или онова от многото му, което в момента е победило останалите

Анонимен каза...

Изхвърлили ги от СИК и те се върнали във ВИС.

Анонимен каза...

Тая пикла няма ли да я накажат смехотворно дрисла метреса

Анонимен каза...

не бих се загледал по нея, ... ама то за всеки влак...
както и за циганките на входа на плевен сигурно си има, след като си висят там

сигурна и за всяка грозотия - тъпкач

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |