21-вата на Енчо

Енчо Ганковски
* Председателят на СБХ Любен Генов откри изложбата на своя учител Енчо Ганковски в галерията на „Шипка“ 6 в столицата
Арт

В СРЯДА, 2 ноември, именитият троянски керамик, председател на Дружеството на троянските художници (ДТХ) и дългогодишен преподавател Енчо Ганковски, творец с национален мащаб и известност, откри своя самостоятелна изложба в галерията на Съюза на българските художници (СБХ) на ул. „Шипка“ 6 в столицата. Това е 21-вата самостоятелна изложба на известния творец, 20-тата, с която отбеляза 70-годишния си юбилей, бе през м. май в троянската галерия „Серяковата къща“.

Председателят на СБХ Любен Генов открива изложбата на Енчо, "Шипка" 6, 2 ноември 2016 г.
НЕВЕРОЯТНО много хора бяха дошли за вернисажа на Енчо – колеги, приятели, ценители. А за своя учител от троянската Художествена гимназия (сега НГПИ „Проф. Венко Колев“) и приятел с много топлота и респект говори председателят на СБХ Любен Генов. Творчеството на Енчо бе представено от изкуствоведката Виолета Василчина, която познава троянския керамик от десетилетия и следи творческия му път. Сред гостите бе и кметът на Троян Донка Михайлова. 

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Можеше и някоя снимка от изложбата да се сложи. Малко като комунистическа новина за развитието на родното изкуство. А на какво се дължи особенното внимание от няколко месеца към единствения художник в Троян, г-н Енчо мога само да гадая.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |