Д-р Петьо Маринов – лекар на годината в Ловешка област

* В Общинския съвет наградиха с аплодисменти и премия колегата съветник, кметът му връчи грамота
Отличници
Д-р Петьо Маринов след награждаването в Общинския съвет, Троян, 27 октомври 2016 г.
СЪС СТАВАНЕ на крака, овации и премия от 500 лв. Общинският съвет награди на последната си сесия (27 октомври) съветника от БСП д-р Петьо Маринов; а кметът Донка Михайлова му връчи почетна грамота за „принос в развитието на здравния сектор в община Троян и издигане престижа на българския лекар“. „Той е изключителен лекар и изключителна личност“, заяви от трибуната съветничката от ГЕРБ д-р Цветомила Дудевска. Признанието към известния хирург онколог бе във връзка с високото отличие от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС), избрала д-р Маринов за Лекар на годината 2016 в Ловешка област.

Д-Р ПЕТЬО МАРИНОВ е роден пред 1963 г. в с. Селановци, Оряховско. Завършва математическата гимназия в Плевен и Медицинския университет в същия град. Специализирал е хирургия в Медицинска академия - София (1994 г.) и онкология в Националния онкологичен център - София (2007 г.). Работи като хирург онколог в МБАЛ - Троян от доста години, а отскоро е завеждащ Хирургичното отделение в болницата. Има редица специализации у нас и в чужбина. Женен е, с една дъщеря, отскоро е и дядо. Съпругата му също е лекар в МБАЛ - Троян. Негов тъст е дългогодишният бивш кмет на с. Орешак Христо Илиев (Инчо Кмета). Д-р Маринов е един от най-уважаваните и търсени лекари в региона.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Да е жив и здрав! Лични и професионални успехи и занапред! Той е не само добър лекар, но и добър човек, а това е важно!!!

Unknown каза...

Честито.Да си жиев и здрав....Илия Василковски

Анонимен каза...

На майка ми беше казал, че има рак на дебелото черво... Като я закарах на истински доктор се оказа, че няма нищо такова. Но си спомням, че тя, а и ние, изживяхме голям стрес. И ако майка ми не ме беше спряла, тоя шарлатанин го чакаше як кютек.
***
Тая мърша при награждаването едно благодаря не каза...
***
Ако беше човек, щеше да дари парите...
Иначе взима по няколко хиляди лева на месец
Халал да са му, ако беше доктор, ама е калпав некадърник.
***
Ай стига толкова, че...

Анонимен каза...

То много хубаво,не е на хубаво!
Я някой да се заинтересува,как купи и загради в имота си пътя,за новата къща в Орешак!Сега няма път до съседните имоти.
Ама дядо му бил дългогодишен кмет...нали?

Анонимен каза...

Хмммм...

Анонимен каза...

Сега - не ми се е налагало и нямам представа какъв лекар е. Но в далечната 1993 година младият тогава д-р Маринов не успява да различи възпален апандесит на младо момиче и го праща да си ходи вкъщи. Резултатът е спукан апандесит, перитонит и след спешна операция (извършена от негов колега), детето по чудо прескача трапа. Дано с годините и опита да е станал по-добър лекар, дано, дано....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |